clear sky
18°C
27.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0936
usd
105.0544
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО) ОГЛАСИО СЕ ГРАДСКИ ОДБОР СНС НОВОГ САДА: Буџет Града већи за 5,1 милијарду, Ово су чињенице, остало су ЗЛОНАМЕРНЕ ФАНТАЗИЈЕ

26.09.2024. 19:42 20:03
Пише:
Извор: Дневник/ Р. Хаџић

Градски одбор Српске напредне странке Новог Сада реаговао је на наводе председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа о буџету Града Новог Сада.

Стигла је још једна потврда да Ђилас и његова странка с парама знају само кад су на њиховим личним рачунима и у њиховим џеповима. Да би сакрили да не разумеју јавне финансије, да не умеју да читају и тумаче буџет Града и да их не интересује добробит грађана, Ђиласови новосадски стручњаци покушавају да обману Новосађане бесмислицама да је градски буџет у хаосу, да је извршење буџета лоше, и да СНС то жели да сакрије заказивањем седнице Скупштине Града са Дневним редом од 130 тачака.

Како је саопштено, буџет Града већи је за 5,1 милијарди динара. Уместо 42,7 милијарде динара у градској каси наћи ће се 47,9 милијарди динара.

Буџет већи за 12,8 одсто

Дакле, у односу на иницијалну одлуку, усвојену у децембру прошле године, укупни буџет Града већи је за 12,08 одсто. Само приход од пореза на доходак, добит и капиталне добитке за три милијарде динара је већи него цео буџет Града 2012. године, који је износио 17 милијарди динара“, наводи се у саопштењу и додаје.

Када је у питању извршење буџета за првих шест месеци ове године, остварено је 93,5 одсто планираних прихода и примања, као и 73,7 одсто планираних расхода. Није неопходан докторат да би се знало да година има 12 месеци, и да од јуна до децембра има још шест месеци током којих се реализује буџет.

Колико се Нови Сад развио у последњих 12 година сведоче подаци да је у Новом Саду крајем прошле године регистровано 175.136 запослених, што је за 44.415 више него 2012. године. Такође, драстично је увећана привредна активност. У 2012. било је 23.261 привредних друштава и предузетника, а данас их има 35.533, што је 52,76 одсто више него пре 2012, године, а такође, и просечна плата од 115.000 динара је скоро три пута већа него 2012. године.

„Југоалат“ је уништен у приватизацији

Смета им што се уместо ,,Југолата" гради солитер. Питамо се зашто онда нису спречили своје данашње коалиционе партнере, с којима деле идеологију и одборничке клупе, да опљачкају једну од најзачајнијих фабрика, не само у Новом Саду, већ у Србији? Зашто их нису спречили да је купују и препродају, униште и отерају у стечај? Нису, јер их није било брига за судбину радника ,,Југоалата”, којима су власници остали дужни 22 милиона евра за плате и доприносе!

Није Град продао ,,Југоалат” инвеститору, већ суд, зато што је уништен у приватизацији, у којој су сви изгубили. И радници, и држава и Град Нови Сад.

град
Извор: Dnevnik (arhiva)

Град ће на име обрачуна доприноса за уређивање грађевинског земљишта на овој локацији приходовати око 3,5 милијарде динара, а од пореза на имовину ће годишње приходовати око 42,5 милиона динара, односно око 360 хиљада евра. У наредних 20 година, исто колико је ,,Југоалат” пропадао и дуговао свима редом, од пореза на имовину Град ће остварити приход од најмање 850 милиона динара. Тих 850 милиона биће уложено у градњу вртића и школа.

То су чињенице. Све остало су злонамерне фантазије. СНС нема шта да крије. Напротив. Очигледно је да се Нови Сад снажно развија, и да је бољи живот Новосађана кључ ребаланса и политике СНС-а.

Наставићемо да улажемо у развој целог Новог Сада. Да улажемо у Нови Сад будућности. Наставићемо да обезбеђујемо услове за бољи живот Новосађана. Ђилас и његови партијски другови нек наставе да живе у свету илузија, обмана и заблуда.

 

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ЧЛАН ГРАДСКОГ ВЕЋА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ПЕТАР ЂУРЂЕВ: Рекордно улагање у образовање, то је друга највећа ставка у буџету Новог Сада НИЧУ НОВЕ ШКОЛЕ И ВРТИЋИ

ИНТЕРВЈУ

школе

ЧЛАН ГРАДСКОГ ВЕЋА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ПЕТАР ЂУРЂЕВ: Рекордно улагање у образовање, то је друга највећа ставка у буџету Новог Сада НИЧУ НОВЕ ШКОЛЕ И ВРТИЋИ

19.09.2024. 08:28 09:21
ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЛАН ЂУРИЋ Нови Сад пример добре праксе у развоју концепта паметног града
м

ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЛАН ЂУРИЋ Нови Сад пример добре праксе у развоју концепта паметног града

13.09.2024. 16:58 17:02