clear sky
27°C
10.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0436
usd
106.9868
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОНИ ЋЕ ОВОГ ПУТА СВЕДОЧИТИ Наставља се СУЂЕЊЕ ЗОРАНУ МАРЈАНОВИЋУ за УБИСТВО супруге Јелене

10.10.2024. 10:31 10:58
Пише:
a
Фото: Youtube printscreen/Redakcija

Суђење Зорану Марјановићу за убиство супруге Јелене Марјановић на насипу у Борчи 2016. године биће настављено данас у Вишем суду у Београду. 

На данашњем суђењу требало би да сведоче кума Марјановића Вера Вукомановић, тетка Јелене Марјановић Љубица Марковић и Јеленина сестра од тетке Теодора Крсмановић.

Три сведока требало је да говоре на суђењу Марјановићу 5. септембра, али оно није одржано, јер није дошао ниједан од његова четири адвоката. Тог дана у суд су дошле Вера Вукомановић и Љубица Марковић, док јеленина сестра Теодора Крсмановић није приступила у судницу из здравствених разлога.

Суђење Марјановићу почело је из почетка 19. марта ове године. Марјановић је тог дана пред судом рекао да остаје при одбрани коју је раније изнео и додао да не жели да одговара на питања.

- Ја сам своју одбрану изнео више од 10 пута. Све што сам рекао је истина, не бих ништа додао. Не желим да одговарам на питања суда и тужиоца - рекао је Марјановић.

Одбрана је истакла да нема питања, а судија је одлучила да постави Марјановићу неколико питања и рекла му да, уколико не жели, не мора да одговара. Тада је дошло до мање расправе између адвоката одбране и председавајуће судије.

- Неће да одговара ни на једно питање, не зато што то није у његовом интересу, већ јер смо донели одлуку да је на сва питања већ одговорио - рекао је адвокат Вељко Делибашић.

Судија је ипак поставила питање и питала Марјановића да ли се сећа тачног времена када је са супругом и ћерком дошао на насип у Борчи, на шта је адвокат Стефан Јокић одговорио да судија покушава да изнуди исказ.

a
Фото: Youtube printscreen/ Redakcija

- Ја не покушавам ништа да изнудим. Свако овде има мојих четири - пет питања. Ово је судница, молим да понашањем не излазимо из оквира суднице - рекла је судија.

Марјановић је рекао да су сви одговори у транскриптима његових ранијих исказа, да време не може да одреди и да је све већ испричао.

Када је судија поставила питање да ли се одмах уплашио када је видео да Јелене нема, адвокат Делибашић је Марјановићу добацио да не одговара на питање.

Судија је на то реплицирала да "браниоци изгледа нису научили ЗКП" и питала Марјановића да ли зна где су у време убуства били његови отац и брат.

- Апсолутно знам. Ја сам све време говорио истину, гарантујем животом и слободом. Нема потребе више да говорим - рекао је Марјановић.

На питање тужиоца Јасмине Пауновић да ли то значи да Марјановић неће одговарати ни на једно питање и да ће да се брани ћутањем или ће током поступка на нека питања ипак да одговори, адвокат Делибашић је одговорио да се окривљени не брани ћутањем, да је одговорио на више од 250 питања у досадашњем поступку и да остаје при датим исказима.

- Сва питања која су постављена су покривена доказима. Имамо камере са насипа и податке са базних станица показују где су били његови отац и брат - рекао је адвокат Александар Зарић.

Саслушано пет сведока

На суђењу Марјановићу је полицијски службеник Борис Пуцић, ког Марјановић познаје и ког је позвао непосредно након Јелениног нестснка, сведочио о дану у ком је помагао Зорану да тражи супругу. Он је тада описао како је изгледала потрага пре него што је дошла полиција.

Сведочио је и Марјановићев брат Милош Марјановић рекао је да остаје при исказу који је дао током претходног суђења Марјановићу и да не жали ништа да додаје, али је одговарао на питања.

На исто суђење позван је и Зоранов син Урош, који је остао при томе да, као члан породице, не жели да сведочи.

На суђењу 4. јула сведочила је Марјановићева снаја Милица Марјановић и васпитачица из вртића у који је ишла Зоранова ћерка, а коју су позвали да припази на дете док траже Јелену, Ленка Ђорђевић.

Милица Марјановић рекла је да остаје при раније датом исказу у тужилаштву и пред судом и одговарала је на питања судије, што је урадила и Ђорђевић.

Telegraf.rs

Извор:
Telegraf.rs
Аутор:
Пошаљите коментар
ШОК Зоран Марјановић одбио да одговара на питања: Овом реченицом обратио се судији

ШОК Зоран Марјановић одбио да одговара на питања: Овом реченицом обратио се судији

19.04.2024. 13:33 13:55
ПОЧИЊЕ ПОНОВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ПЕВАЧИЦЕ Зоран Марјановић износи одбрану

ПОЧИЊЕ ПОНОВЉЕНО СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ПЕВАЧИЦЕ Зоран Марјановић износи одбрану

19.03.2024. 07:08 07:16
ТОМА ФИЛА О ТОМЕ ШТА МИСЛИ ХОЋЕ ЛИ ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ БИТИ ОСЛОБОЂЕН Да ли сте изненађени

ТОМА ФИЛА О ТОМЕ ШТА МИСЛИ ХОЋЕ ЛИ ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ БИТИ ОСЛОБОЂЕН Да ли сте изненађени

14.02.2024. 10:27 10:38
СТИЖУ ДУПЛО ВЕЋЕ КАЗНЕ ЗА НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ Затворске казне до ОСАМ ГОДИНА за нападе на ПРОСВЕТАРЕ, ево колика ће казна бити за напад на ЗДРАВСТВЕНО ЛИЦЕ
Nasilje

СТИЖУ ДУПЛО ВЕЋЕ КАЗНЕ ЗА НАСИЉЕ У ПОРОДИЦИ Затворске казне до ОСАМ ГОДИНА за нападе на ПРОСВЕТАРЕ, ево колика ће казна бити за напад на ЗДРАВСТВЕНО ЛИЦЕ

Доживотна робија за силовање, обљубу, убиство. Дупло веће казне за насиље у породици, затвор за напад на наставнике, лекаре, али и строже санкције за оружје и тешке саобраћајне несреће... Ово је део Нацрта закона о изменама и допунама Кривичног законика које ће од данас ући у јавну расправу и које би, уколико се усвоје, ускоро могле да почну са применом.
01.10.2024. 09:58 10:33