moderate rain
15°C
03.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0241
usd
106.0385
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Сутра сахрана тинејџера у Чортановцима

(ФОТО) Нови детаљи трагичне саобраћајке код Инђије ОСАМНАЕСТОГОДИШЊАК ПРЕСПАВАО КОД ДРУГА, ПА СТРАДАО ДОК СЕ ВРАЋАО ЗА БАСТОЛ

03.10.2024. 15:55 16:02
Пише:
несрећа
Фото: Dnevnik

Осамнаестогодишњи Н. Ш. из Банстола који страдао у среду у тешкој саобраћајној несрећи на путу Инђија - Нови Сад, биће сахрањен сутра на месном гробљу у Чортановцима.

Њега ће на вечни починак у подне испратити родитељи, брат, родбина и пријатељи који још увек не могу да поверују да га ника више неће видети. 
 

Према речима познаника, у једном трену остали су без вољеног Н. који је био добар и честит младић који је тек закорачио у живот.
 

Сви који смо га познавали и даље смо у шоку и не можемо да верујемо да је прекинут један млади живот. Тог јутра  враћао се из Инђије за Банстол јер је претходне ноћи остао да спава код другара - каже познаник страдалог тинејџера.  
 

Кобног јутра око 7.30 часова, управљајући опелом, Н. Ш. је изненада је прешао у супротну траку и сударио се са аутобусом који је саобраћао на релацији Инђија - Стари Сланкамен - Бешка - Инђија. На жалост, он је смртно страдао, а 36 особа је повређено, од којих је 27 транспортовано у болнице у Сремску Митровицу, Нови Сад и Београд.
 

Туга и неверица

У Техничкој школи „Михајло Пупин“ у Инђији коју је похађао Н. Ш. мук и неверица.
Са великим жаљењем саопштавамо да је ученик Техничке школе  „Михајло Пупин“   Н.Ш.(18)  изгубио живот  услед саобраћајне несреће која се догодила рано јутрос на путу Инђија – Нови Сад - објављено је на званичном сајту школе. 
Његови другари из Техничке школе „Михајло Пупин“ у Инђији, остали су без доброг друга и њихова туга је неизмерна.
О страдалом тинејџери и мештани Банстола имају само речи хвале. 
Ово је велика трагедија. Угашен је један млади живот. Ради се о дивном младићу из добре породице. Живео је са родитељима и старијим братом. Основну школу је завршио у Марадику, а потом је уписао средњу у Инђији и ишао је у четврти разред - каже за „Дневник” познаник страдалог младића. 

Према речима једног од путника, који на сву срећу, није тешко повређен, до судара је дошло у тренутку док су се опел и аутобус пун путника мимоилазили.
 

Очевидац: Возач аутобуса покушао да избегне судар
 

Аутобус је ишао нормално, да би у једном моменту, између крста и девијације, видели аутомобил како скреће у нашу траку. Возач је пробао да га избегне и нагло је скренуо у десну страну, али на жалост, није успео да избегне директан судар. Како сам после сазнао, погинули младић је имао пробну возачку дозволу и прописно обележено возило ознаком „П” - рекао је саговорник „Дневника” и додао да се аутобус након судара преврнуо на бок. 

несрећа
Фото: Dnevnik


 

Доста путника се угрувало, али осим оних са лакшим има и теже повређених. Сви су колима Хитне помоћи превезени у болнице - појашњава он.

Узрок несреће утврдиће истрага
Шта је узрок ове трагичне несреће утврдиће истрага, а према речима очевидаца већа трагедија избегнута је захваљујући доброј реакцији возача аутобуса. Иначе, како су се репортери „Дневника” уверили на лицу места, саобраћај је на деоници пута од раскрснице код крста према Инђији био затворен док је трајао увиђај, а возила су се преусмеравала на Бешку и ауто-пут, односно Ириг и Руму.
На месту где је дошло до судара, остали су видљиви трагови крви, сломљена стакла и срча. У јарку поред пута остали су делови аутомобила и аутобуса који су учествовали у удесу.
 

У Ургентни центар Универзитетског клиничког центра Војводине довезено је 16 пацијената, потврђено је за наш лист у тој здравственој установи. Сви пацијенти су примљени по протоколу и приоритету првог степена. Након комплетне хитне дијагностике, опсервације и медицинске помоћи, два пацијента су са тежим телесним повредама задржана на болничком лечењу док је 14 пацијената отпуштено на даље кућно лечење.

несрећа
Фото: Dnevnik


 

Према нашим сазнањима, од пацијената који су теже повређени, један је примљен на полуинтезиву хирургије, а један је упућен на Институт за плућне болести у Сремској Каменици.
Такође, чеворо деце је упућено у Институт за децу и омладину Нови Сад на даљу дијагностику. 
У сремскомитровачку Општу болницу јуче преподне довезено је укупно 11 повређених, седам жена и четири мушкараца различитих животних доби, од 30 до 80 година. Њих су лекари прегледали по хитном поступку и на срећу, нико није био животно угрожен нити је била потребна хоспитализација, па су пуштени кући.

Текст и фото: Д. Николић

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ОЧЕВИЦИ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ КОД ИНЂИЈЕ „Људи су се хватали за главу, било је страшно” (ФОТО/ВИДЕО)
несрећа

ОЧЕВИЦИ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ КОД ИНЂИЈЕ „Људи су се хватали за главу, било је страшно” (ФОТО/ВИДЕО)

02.10.2024. 16:39 17:19