light rain
18°C
02.10.2024.
Нови Сад
eur
117.032
usd
105.7964
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОЧЕВИЦИ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ КОД ИНЂИЈЕ „Људи су се хватали за главу, било је страшно” (ФОТО/ВИДЕО)

02.10.2024. 16:39 17:19
Пише:
несрећа
Фото: Дневник

На магистралном путу Сремски Карловци-Инђија јутрос је дошло до стравичне саобраћајне несреће у којој је учествовало путничко возило којим је управљао тинејџер (18) и аутобус који саобраћа на редовној линији.

У језивом удесу повређено је 36 путника из аутобуса, док је тинејџер од задобијених повреда преминуо на лицу места.

Удес се, подсетимо догодио око 7 сати ујутру у месту Гладноша на путу Сремски Карловци-Инђија, тачније код раскрснице где се скреће за Марадик. Од 36 путника који су повређени, њих 27 је транспортовано у болнице у Сремској Митровици, Новом Саду и Београду. Аутобус је, иначе, саобраћао на редовној линији, односно градској кружној линији од Инђије преко Старог Сланкамена, Бешке до Инђије.

- Сумња се да је до несреће дошло када је младић којим је управљао возилом кренуо да претиче колону. Додао је гас и јурио путем који је иначе као писта, али је он био неискусан и није знао када треба да се врати у траку - каже један од очевидаца и додаје:

несрећа
Фото: Дневник

- Лоше је проценио. Није имао времена, ни простора да се врати у своју коловозну траку, па се директно закуцао у аутобус. Возач аутобуса покушао је да скрене у страну како би избегао директни судар са возилом, али није успео у томе. 

Како наводи очевидац језиве несреће, оба возила су од силине ударца завршила у јарку.

- Када је дошло до контакта, возила су се окренула и свако је завршио на супротној страни, у јарку поред пута. Возило којим је управљао младић потпуно је смрскано у предњем делу и од њега ништа није остало. Када сам видео возило, знао сам да нема шансе да преживи такав удар - каже он и додаје:

- Аутобус је од силине ударца превнуо на бок. Мислио сам да нико није преживео унутра када сам изашао из кола и видео сцену. Али сам у тој секунди чуо запомагање, јауке и лупање у аутобусу. Тада сам колико толико осетио олакшање јер сам знао да има преживелих.

аутобус
Фото: Дневник

Како је затим саговорник додао, сви из колоне су почели да прилазе аутобусу и колима.

- Људи су се схватали за главу. Било је страшно. Звали смо Хитну помоћ и полицију, верујте неколико нас није могло да се сети који је број Хитне помоћи, колико смо били ван себе. Брзо су сви дошли на место несреће, санитети су само одвозили повређене путнике који су претходно искакали из аутобуса јер другачије нису могли да изађу. Људи су плакали - каже он и додаје да на сву срећу није било деце у превозу јер данас школе не раде због штрајка. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- Младићу у ауту није било спаса. Видео сам да на возилу има налапеницу са словом "П" што вероватно значи да има пробну возачку дозволу - дода је саговорник.

Саобраћај је сатима био у прекиду због увиђаја, али је сада опет проходан и саобраћа се нормално овом деоницом пута. Међутим, и сада се поред пута могу видети делови возила, разбацане ствари из аутобуса, као и крв на коловозу.

Тело је превезено на обдукцију на Институт за судску медицину у Новом Саду, која ће утврдити од којих повреда је наступила смрт младића. Истрага је у току и она ће утврдити све детаље стравичне саобраћајне несреће у којој је једно лице настрадало.

Извор:
Kurir.rs
Аутор:
Пошаљите коментар
ЕВО КАКВО ЈЕ СТАЊЕ ПОВРЕЂЕНИХ У НЕСРЕЋИ КОД ИНЂИЈЕ Хитне службе одмах реаговале
slika s lica mesta

ЕВО КАКВО ЈЕ СТАЊЕ ПОВРЕЂЕНИХ У НЕСРЕЋИ КОД ИНЂИЈЕ Хитне службе одмах реаговале

02.10.2024. 11:03 11:28
(ВИДЕО) ДНЕВНИК САЗНАЈЕ: АУТОБУС СЕ ПРЕВРНУО, ВОЗАЧУ ОПЕЛА НИЈЕ БИЛО СПАСА Ово су први детаљи велике несреће на путу Нови Сад - Инђија
slika s lica mesta

(ВИДЕО) ДНЕВНИК САЗНАЈЕ: АУТОБУС СЕ ПРЕВРНУО, ВОЗАЧУ ОПЕЛА НИЈЕ БИЛО СПАСА Ово су први детаљи велике несреће на путу Нови Сад - Инђија

02.10.2024. 08:57 09:39