overcast clouds
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

АКАДЕМЦЕ ПРИВЛАЧЕ ПОГОДНОСТИ

СТУДЕНТСКИ ДОМ И ДАЉЕ НАЈЈЕФТИНИЈИ СМЕШТАЈ Месечна кирија у новосадским домовима мања од најма стана на дан ЕВО КОЛИКО ЈЕ СОБА НА РАСПОЛАГАЊУ ОВЕ ГОДИНЕ

11.09.2024. 10:34 10:55
Пише:
f
Извор: Dnevnik.rs

Соба у студентском дому је најјефтинији, а најкомфорнији смештај у Новом Саду, сматрају студенти.

Тако, месечна кирија у студентској соби мања је од најма стана на дан у стамбеним зградама, где је месечна кирија скупља од 10 до 20 пута. Цена лежаја у домовима Судентског центра „Нови Сад” месечно износи 2.790 динара за домове прве категорије и 2.150 динара за оне друге категорије, док се стан на дан не може наћи испод 25 евра, а станови у приватном смештају крећу се од 250 па до 600 евра за гарсоњере, једнособне и двособне станове. Намештени трособни и четворособни станови иду и до 1.000 евра, месечно. 

- Ако ти се посрећи можеш да на периферији града нађеш гарсоњеру за 250 евра. У центру града, Лиманима, Грбавици, кирије се пењу и до 300 евра. И то није све. Скупа кирија не гарантује комфор. Чак и нови станови су намештени старим немештајем, који газде доносе с викендица, или купују на Најлон пијаци. А осим тога, многи власници станова имају многе забране за подстанаре - наводе студенти с којима смо разговарали и додају. - С друге стране, већина студентских соба је реновирана, смештај је удобан, окружен су студентима, и можеш опуштено да се понашаш и студираш. Осим тога, већина домова се налази близу факултета, тако да је то додатна предност. 

d
Извор: Dnevnik.rs

То је разлог зашто уочи почетка нове школске године, уобичајено, на факултетима Универзитета у Новом Саду, влада велико интересовање за смештај у студентским домова. У 10 домова у Новом Саду, Зрењанину и Сомбору, којима управља Студентски центар „Нови Сад” има укупно 3.004 места. Дом студената „Слободан Бајић” располаже са 758 лежаја друге категрије, а „Вељко Влаховић“ има 340 лежајева такође исте категорије. У Дому студената „Фејеш Клара” има 120 лежаја прве каатегорије, а такође исте категорије су и расположиви лежајеви, њих 139, у Дому студената „ 23.октобар“. Дом студената „Живојин Ћулум”, има 372 лежаја, прве категорије, а „ Цар Лазар“ 372 лежаја истог ранга квалитета. Дом студената „Никола Тесла” има 350 лежаја, а „Сајмиште“ 262 и оба су прве категорије.

- Непрестано улажемо у унапређење квалитета смештаја. Реконструишемо и реновирамо студентске собе. Унапређујемо боравак у читаоницама и другим заједничким просторијама. До почетка нове школске године и завршетка конкурса за студенте старијих година реновираћемо пет домова. У последње три године, у побољшање услова становања и исхране инвестирали смо преко 100 милиона динара - каже Зоран Мартиновић, директор Студентског центра „Нови Сад”.

d
Извор: Dnevnik.rs

Дом студената „Михајло Предић” у Зрењанину има 208 лежајева прве категорије а Дом студената „Зоран Ђинђић“ 143 лежаја исте категорије.

Конкурс за бруцоше је окончан 23. септембра. Услове конкурса испунило је 397 од 997 будућих студената, који су конкурисали. 

Конкурс за студенте старијих година траје од 16. септембра до 1. новембра. 

Р. Д.

Извор:
Dnevnik.rs
Аутор:
Пошаљите коментар
СТАНОВИ ПО МЕРИ АКАДЕМСКИХ ГРАЂАНА Бруцошима најважнија локација, старији студенти спремни да путују дуже до факса ЗА БОЉУ ЦЕНУ СТАНА

ИЗНАЈМЉИВАЊЕ СТАНОВА У НОВОМ САДУ ЦВЕТА

ф

СТАНОВИ ПО МЕРИ АКАДЕМСКИХ ГРАЂАНА Бруцошима најважнија локација, старији студенти спремни да путују дуже до факса ЗА БОЉУ ЦЕНУ СТАНА

10.09.2024. 11:11 11:55
КОЛИКО КОШТА ОБРОК У СТУДЕНТСКОЈ МЕНЗИ Навала на домове се захуктава; Ево до када трају пријаве

КОЛИКО КОШТА ОБРОК У СТУДЕНТСКОЈ МЕНЗИ Навала на домове се захуктава; Ево до када трају пријаве

25.08.2024. 09:51 10:08
Да ли су студенти у проблему? ОДУЗЕТА ДОЗВОЛА ЗА РАД МЕГАТРЕНДУ! Огласило се Министарство

Да ли су студенти у проблему? ОДУЗЕТА ДОЗВОЛА ЗА РАД МЕГАТРЕНДУ! Огласило се Министарство

05.09.2024. 18:06 18:12