clear sky
3°C
22.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0275
usd
107.7403
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Новаку Ђоковићу поништена виза, огласио се судија Кели

14.01.2022. 08:41 11:22
Пише:
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

МЕЛБУРН: Министар за имиграцију Алекс Хоук искористио је своју личну моћ да поништи визу Новаку Ђоковићу, док се његови адвокати у Мелбурну спремају да одмах поднесу судску забрану против те одлуке, преноси Ејџ.

Ако не оспори одлуку пред судом или не успе у томе, најбољи тенисер света ће одмах бити депортован из Аустралије.

"Искористио сам своје овлашћење Закона о имиграцијама да поништим визу коју је Новак Ђоковић имао. Из разлога здравља и доброг реда, све у јавном интересу. Ова одлука је уследила након налога Савезног и окружног суда да, од 10. јануара, којим је поништена prеthodna одлука о укидању визе.

Приликом ове одлуке пажљиво сам размотрио све информације од министарства унутрашњих послова, аустралијске граничне снаге. Морисонова влада је чврсто посвећена заштити граница Аусталије, посебно у доба пандемије", објаснио је Хок у саопштењу.

Процене се да ће све морати да буде завршено у наредних 72 сата, јер Аустралијан опен почиње у понедељак.


Судија Кели предлаже забрану депортације до суботе



Судија Ентони Кели предлажио је кратку забрану депортације најбољег тенисера света Новака Ђоковића из Аустралије до суботе у 16 сати.



Кели је на саслушању рекао да би могао да предложи привремену забрану, ако не постоји ранији захтев за његово удаљавање из државе, пошто ће Ђоковић у суботу имати разговор са званичницима министарства за миграције.



Ђоковић сутра на разговору у Министарству миграција

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић сутра ће имати разговор са званичницима аустралијског министарства за миграције, преноси аустралијски Ејџ.

Како се наводи, у току су разговори између Ђоковићевих адвоката и аустралијске владе.

Ђоковић неће бити у "притвору", односно неће бити враћен у имиграциони хотел док се не донесе правна одлука и не дође до распелта ситуације.


У међувремену је први рекет света одржао и данас нови тренинг.

Како преноси Ројтерс, Ђоковић је деловао опуштено и вежбао је сервис и ритерн са својим тимом на празном терену у Мелбурн парку, а правио је и повремене паузе.

Ђоковићу је поништена виза по доласку у Аустралију, након чега је провео је шест дана у имиграционом притвору, да би Федерални суд у Мелбурну прихватио његову жалбу и поништио ту одлуку.


Морисон: Одлука због жртава пандемије

Премијер Аустралије Скот Морисон подржао је данас одлуку министра за имиграцију Алекса Хока који је поништио визу најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу, истичући да је то учињено због жртава које су Аустралијанци поднели током пандемије корона вируса.

Морисон је навео да је, након пажљивог разматрања, министар за имиграције укинуо визу Ђоковићу, из разлога здравља и доброг реда, на основу тога да је то било у јавном интересу, преноси Гардијан.

Морисон је истакао да је пандемија била невероватно тешка за сваког Аустралијанца, али да су се држали заједно и спасили животе и средства за живот.

"Заједно смо постигли једну од најнижих стопа смртности и највећу стопу вакцинације у свету", навео је Морисон.

Додао је да Аустралијанци с правом очекују да ће резултат њихових жртвовања бити поштован.

Морисон је рекао да због правног поступка који је у току неће даље коментарисати случај.


Према једном онлајн истраживању медијске групе Њуз Корп, 83 одсто Аустралијанаца подржало би одлуку владе о депортацији Ђоковића, преноси Ројтерс.

Министар финансија Сајмон Бирминген је јутрос за Канал 9 поновио да је одлука у рукама министра Алека Хока, али да је политика владе “кристално јасна” а то је да “правила важе за све”.

Истовремено Комитет за Мелбурн, који окупља бизнисмене и уметнике, саопштава да је репутација града као домаћина великих манифестација, нарушена спором око Ђоковића.

Аутор:
Пошаљите коментар