Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novaku Đokoviću poništena viza, oglasio se sudija Keli

14.01.2022. 08:41 11:22
Piše:
Foto: Fonet/AP/Novak Đoković

MELBURN: Ministar za imigraciju Aleks Houk iskoristio je svoju ličnu moć da poništi vizu Novaku Đokoviću, dok se njegovi advokati u Melburnu spremaju da odmah podnesu sudsku zabranu protiv te odluke, prenosi Ejdž.

Ako ne ospori odluku pred sudom ili ne uspe u tome, najbolji teniser sveta će odmah biti deportovan iz Australije.

"Iskoristio sam svoje ovlašćenje Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je usledila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize.

Prilikom ove odluke pažljivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Austalije, posebno u doba pandemije", objasnio je Hok u saopštenju.

Procene se da će sve morati da bude završeno u narednih 72 sata, jer Australijan open počinje u ponedeljak.


Sudija Keli predlaže zabranu deportacije do subote



Sudija Entoni Keli predlažio je kratku zabranu deportacije najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića iz Australije do subote u 16 sati.



Keli je na saslušanju rekao da bi mogao da predloži privremenu zabranu, ako ne postoji raniji zahtev za njegovo udaljavanje iz države, pošto će Đoković u subotu imati razgovor sa zvaničnicima ministarstva za migracije.



Đoković sutra na razgovoru u Ministarstvu migracija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sutra će imati razgovor sa zvaničnicima australijskog ministarstva za migracije, prenosi australijski Ejdž.

Kako se navodi, u toku su razgovori između Đokovićevih advokata i australijske vlade.

Đoković neće biti u "pritvoru", odnosno neće biti vraćen u imigracioni hotel dok se ne donese pravna odluka i ne dođe do raspelta situacije.


U međuvremenu je prvi reket sveta održao i danas novi trening.

Kako prenosi Rojters, Đoković je delovao opušteno i vežbao je servis i ritern sa svojim timom na praznom terenu u Melburn parku, a pravio je i povremene pauze.

Đokoviću je poništena viza po dolasku u Australiju, nakon čega je proveo je šest dana u imigracionom pritvoru, da bi Federalni sud u Melburnu prihvatio njegovu žalbu i poništio tu odluku.


Morison: Odluka zbog žrtava pandemije

Premijer Australije Skot Morison podržao je danas odluku ministra za imigraciju Aleksa Hoka koji je poništio vizu najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, ističući da je to učinjeno zbog žrtava koje su Australijanci podneli tokom pandemije korona virusa.

Morison je naveo da je, nakon pažljivog razmatranja, ministar za imigracije ukinuo vizu Đokoviću, iz razloga zdravlja i dobrog reda, na osnovu toga da je to bilo u javnom interesu, prenosi Gardijan.

Morison je istakao da je pandemija bila neverovatno teška za svakog Australijanca, ali da su se držali zajedno i spasili živote i sredstva za život.

"Zajedno smo postigli jednu od najnižih stopa smrtnosti i najveću stopu vakcinacije u svetu", naveo je Morison.

Dodao je da Australijanci s pravom očekuju da će rezultat njihovih žrtvovanja biti poštovan.

Morison je rekao da zbog pravnog postupka koji je u toku neće dalje komentarisati slučaj.


Prema jednom onlajn istraživanju medijske grupe Njuz Korp, 83 odsto Australijanaca podržalo bi odluku vlade o deportaciji Đokovića, prenosi Rojters.

Ministar finansija Sajmon Birmingen je jutros za Kanal 9 ponovio da je odluka u rukama ministra Aleka Hoka, ali da je politika vlade “kristalno jasna” a to je da “pravila važe za sve”.

Istovremeno Komitet za Melburn, koji okuplja biznismene i umetnike, saopštava da je reputacija grada kao domaćina velikih manifestacija, narušena sporom oko Đokovića.

Autor:
Pošaljite komentar