clear sky
21°C
17.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0508
usd
105.2142
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ У ЧЕТВРТАК И ПЕТАК У БАЊАЛУЦИ ЈУРЕ ДВА ТРОФЕЈА: Победити великог ривала

11.09.2024. 13:30 15:04
Пише:
2
Извор: РК Војводина

Најмлађе рукометно такмичење на нашим просторима, установљено 2014. године, Свесрпски куп у четвртак и петак доживеће осмо издање, а домаћин ће да буде Бањалука. Србију ће представљати Војводина и Партизан, а Републику Српску Борац и Слога из Добоја. 

(од нашег извештача из Бањалуке) 

Занимљиво је то да ће се полуфинални дуел српског шампиона и победника националног купа, Војводине и Партизана, уједно рачунати за Суперкуп наше државе, па ће први пут у историји званично такмичење у Србији бити одржано изван граница Србије.

Лепша рукометна посластица на почетку сезоне за навијаче и симпатизере оба клуба није могла да се деси, посебно што и Војводина и Партизан у сезону улазе са највишим амбицијама, где су Београђани експлицитно најавили да желе да прекину 11-годишњу доминацију Новосађана. 

– Ако гледамо последњу деценију или чак деценију и по, Партизан је на максимуму у сваком смислу, са 10 нових играча има највише амбиције. Донекле, можда су нам и олакшали посао јер нам скидају велико бреме фаворита, с којим је тешко носити се. Сада, по квалитету, имамо две приближне екипе, што је добро за српски рукомет. Надам се да ће ускоро да нам се прикључе и Звезда, Динамо, Металопласдтика, јер нам треба четири-пет јаких клубова како би бенефит имала и репрезентација. Радујем се томе, као и овом Суперкупу. Занимљиво је да су у Суперкуповима који су одиграни диљем Европе побеђивале екипе које нису биле фаворити, пошто је тешко на почетку сезоне све наштимати и да буде потоман оно што желимо – рекао је тренер Војводине Борис Ројевић.

САТНИЦА СУПЕРКУПА

Четвртак (полуфинала)

Борац – Слога             (17.45 – РТРС)

Војводина – Партизан        (20.15 – РТРС +, РТС 2)

 

Петак (финала)

ЖРК Борац – ЖРК Ц. звезда           (17.45 – РТРС, РТС 2)

Финале мушкарци                (20.15 – РТРС, РТС 2)

 

Војводина је тек пре четири дана комплетирала екипу.

– Повреде су нам правиле проблеме, тако да за неко наше право издање требаће нам још три-четири седмице. Велики ривалитет између Војводине и Партизана додатно диже борбу за први трофеј. Иако Суперкуп не спада у најважнији трофеј, он је у овом моменту јако битан за оба тима. Шансе су подједнаке, почетак је сезоне, тек треба да се види где се налазимо.

Већ је најављено да ће доћи око 500 навијача, чланова управе и симпатизера Партизана из Београда, уз традиционалне навијаче црно-белих у Српској. Међутим, фудбалски навијачи Борца су побратими са колегама из Новог Сада, тако да се очекује да ће и на трибинама да буде рукометни спектакл, који можда у последњој деценији није одигран на територији Србије.

– Драго ми је да ће Борик да буде испуњен, чак до последњег места, јер такав спектакл треба нашем рукомету. Посебно ми је драго што ће да се игра у Бањалуци. Усресредили смо се то да данас функционише све на најбољи начин на терену и да ће тако да буде и на трибинама. Једва чекам да меч почне. 

Публика у Борику и крај малих екрана (РТС 2) ће моћи да види Војводину у издању у каквом је виђала и претходних година иако је састав промењен.

– Задржаћемо агресивност, борбеност и надам се бржој Војводини него прошлој години. Ми идемо на победу, верујем у своје изабранике и искрено сматрам да имамо веће шансе да подигнемо трофеј Суперкупа Србије – категоричан је Ројевић.

Јово Галић

 

Војводина – Партизан 

БАЊАЛУКА: СД Борик, капацитет: 4.260, судије: Панџић (Зрењанин) и Мошорински (Нови Сад). Почетак 20.15 часова.

ВОЈВОДИНА: Андреј Трнавац, Фран Лучин, Јовица Николић, Жоао Педро Да Силва, Бојан Рађеновић, Вукашин Воркапић, Фран Милета, Миха Кавчић, Стефан Додић, Бранко Предовић, Барис Пуховски, Ахмед Хусеин Нафеа, Миљан Вуковљак, Милан Јовановић, Миљан Пушица, Петар Ђорђић. Тренер: Борис Ројевић.

ПАРТИЗАН:  Лука Арсенић, Саид Хеидарирад, Никола Зорић, Марко Васић, Никола Црноглавац, Младен Шотић, Немања Јовић, Лукас Барјактаровић, Миха Котар, Никола Зечевић, Немања Ратковић, Иван Мићић, немања Обрадовић, Ђорђе Петровић, Вељко Поповић, Немања Пештић, Филип Леовац, Лазар Анђелковић. Тренер: Ђорђе Ћирковић.

 

ДОСАДАШЊИ ОСВАЈАЧИ

Свесрпски куп

Војводина: 2014, 2016, 2017, 2019, 2021, 2022. и 2023.

Суперкуп Србије

Војводина 7 пута (2013, 2014, 2015, 2016, 2018, 2019, 2023)

Партизан 3 пута (2009, 2011, 2012)

М-пластика 1 пут (2022)

Ц. звезда 1 (2017)

Званице

Како је најавио домаћин и организатор Рукометни савез Републике Српске очекује се да ће финалне сусрете Свесрпског купа из свечане ложе да прате два председника – Србије Александар Вучић и РС Милорад Додик, као и премијер Србије Милош Вучевић. То би било први пут у историји овог такмичења да присуствују највише државне званице.

 

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар