Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RUKOMETAŠI VOJVODINE U ČETVRTAK I PETAK U BANJALUCI JURE DVA TROFEJA: Pobediti velikog rivala

11.09.2024. 13:30 15:04
Piše:
2
Izvor: RK Vojvodina

Najmlađe rukometno takmičenje na našim prostorima, ustanovljeno 2014. godine, Svesrpski kup u četvrtak i petak doživeće osmo izdanje, a domaćin će da bude Banjaluka. Srbiju će predstavljati Vojvodina i Partizan, a Republiku Srpsku Borac i Sloga iz Doboja. 

(od našeg izveštača iz Banjaluke) 

Zanimljivo je to da će se polufinalni duel srpskog šampiona i pobednika nacionalnog kupa, Vojvodine i Partizana, ujedno računati za Superkup naše države, pa će prvi put u istoriji zvanično takmičenje u Srbiji biti održano izvan granica Srbije.

Lepša rukometna poslastica na početku sezone za navijače i simpatizere oba kluba nije mogla da se desi, posebno što i Vojvodina i Partizan u sezonu ulaze sa najvišim ambicijama, gde su Beograđani eksplicitno najavili da žele da prekinu 11-godišnju dominaciju Novosađana. 

– Ako gledamo poslednju deceniju ili čak deceniju i po, Partizan je na maksimumu u svakom smislu, sa 10 novih igrača ima najviše ambicije. Donekle, možda su nam i olakšali posao jer nam skidaju veliko breme favorita, s kojim je teško nositi se. Sada, po kvalitetu, imamo dve približne ekipe, što je dobro za srpski rukomet. Nadam se da će uskoro da nam se priključe i Zvezda, Dinamo, Metaloplasdtika, jer nam treba četiri-pet jakih klubova kako bi benefit imala i reprezentacija. Radujem se tome, kao i ovom Superkupu. Zanimljivo je da su u Superkupovima koji su odigrani diljem Evrope pobeđivale ekipe koje nisu bile favoriti, pošto je teško na početku sezone sve naštimati i da bude potoman ono što želimo – rekao je trener Vojvodine Boris Rojević.

SATNICA SUPERKUPA

Četvrtak (polufinala)

Borac – Sloga             (17.45 – RTRS)

Vojvodina – Partizan        (20.15 – RTRS , RTS 2)

 

Petak (finala)

ŽRK Borac – ŽRK C. zvezda           (17.45 – RTRS, RTS 2)

Finale muškarci                (20.15 – RTRS, RTS 2)

 

Vojvodina je tek pre četiri dana kompletirala ekipu.

– Povrede su nam pravile probleme, tako da za neko naše pravo izdanje trebaće nam još tri-četiri sedmice. Veliki rivalitet između Vojvodine i Partizana dodatno diže borbu za prvi trofej. Iako Superkup ne spada u najvažniji trofej, on je u ovom momentu jako bitan za oba tima. Šanse su podjednake, početak je sezone, tek treba da se vidi gde se nalazimo.

Već je najavljeno da će doći oko 500 navijača, članova uprave i simpatizera Partizana iz Beograda, uz tradicionalne navijače crno-belih u Srpskoj. Međutim, fudbalski navijači Borca su pobratimi sa kolegama iz Novog Sada, tako da se očekuje da će i na tribinama da bude rukometni spektakl, koji možda u poslednjoj deceniji nije odigran na teritoriji Srbije.

– Drago mi je da će Borik da bude ispunjen, čak do poslednjeg mesta, jer takav spektakl treba našem rukometu. Posebno mi je drago što će da se igra u Banjaluci. Usresredili smo se to da danas funkcioniše sve na najbolji način na terenu i da će tako da bude i na tribinama. Jedva čekam da meč počne. 

Publika u Boriku i kraj malih ekrana (RTS 2) će moći da vidi Vojvodinu u izdanju u kakvom je viđala i prethodnih godina iako je sastav promenjen.

– Zadržaćemo agresivnost, borbenost i nadam se bržoj Vojvodini nego prošloj godini. Mi idemo na pobedu, verujem u svoje izabranike i iskreno smatram da imamo veće šanse da podignemo trofej Superkupa Srbije – kategoričan je Rojević.

Jovo Galić

 

Vojvodina – Partizan 

BANJALUKA: SD Borik, kapacitet: 4.260, sudije: Pandžić (Zrenjanin) i Mošorinski (Novi Sad). Početak 20.15 časova.

VOJVODINA: Andrej Trnavac, Fran Lučin, Jovica Nikolić, Žoao Pedro Da Silva, Bojan Rađenović, Vukašin Vorkapić, Fran Mileta, Miha Kavčić, Stefan Dodić, Branko Predović, Baris Puhovski, Ahmed Husein Nafea, Miljan Vukovljak, Milan Jovanović, Miljan Pušica, Petar Đorđić. Trener: Boris Rojević.

PARTIZAN:  Luka Arsenić, Said Heidarirad, Nikola Zorić, Marko Vasić, Nikola Crnoglavac, Mladen Šotić, Nemanja Jović, Lukas Barjaktarović, Miha Kotar, Nikola Zečević, Nemanja Ratković, Ivan Mićić, nemanja Obradović, Đorđe Petrović, Veljko Popović, Nemanja Peštić, Filip Leovac, Lazar Anđelković. Trener: Đorđe Ćirković.

 

DOSADAŠNJI OSVAJAČI

Svesrpski kup

Vojvodina: 2014, 2016, 2017, 2019, 2021, 2022. i 2023.

Superkup Srbije

Vojvodina 7 puta (2013, 2014, 2015, 2016, 2018, 2019, 2023)

Partizan 3 puta (2009, 2011, 2012)

M-plastika 1 put (2022)

C. zvezda 1 (2017)

Zvanice

Kako je najavio domaćin i organizator Rukometni savez Republike Srpske očekuje se da će finalne susrete Svesrpskog kupa iz svečane lože da prate dva predsednika – Srbije Aleksandar Vučić i RS Milorad Dodik, kao i premijer Srbije Miloš Vučević. To bi bilo prvi put u istoriji ovog takmičenja da prisustvuju najviše državne zvanice.

 

 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar