light rain
15°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0602
usd
105.2321
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

„ЧИЛЕТОВ МЕМОРИЈАЛ“ – РУКОМЕТНА СВЕТКОВИНА У ЦРВЕНКИ: „Веверицама“ трофеј

16.09.2024. 13:37 13:41
Пише:
crvenka
Извор: Славље рукометаша „Црвенка Јафе“ након освајања „Чилетовог меморијала“, фото: РК Црвенка

У освит нове првенствене сезоне Рукометни клуб „Црвенка“ традиционално организује „Меморијал Слободан Чиле Мишковић“ у знак сећања на своју и југословенску рукометну легеннду Слободана Чилета Мишковића, играча и тренера за којег су везани највећи успеси црвеначког рукомета.

Са „веверицама“ је легендарни Чиле освојио Куп Југославије 1967. и Првенство Југославије 1969. године, а, такође, Мишковић је са репрезентацијом Југославије освојио златну медаљу на Олимпијским играма у Минхену 1972. године.

На овогодишњем „Чилетовом меморијалу“ наступиле су  три екипе: Пролетер из Зрењанина, Кикинда Гриндекс из Кикинде и домаћин „Црвенка Јафа“, играно је по систему тријагонала, односно свако са сваким, а дуели су трајати два пута по 20 минута. Већ према традицију пре самог турнира представници екипа учесница су посетили Чилетов гроб и положили цвеће, да би потом био одигран и први сусрет у којем су се састали „Црвенка Јафа“ и Пролетер из Зрењанина. 

Иако су средином првог полувремена „веверице“ имале предност од четири гола (7:3) уследио је пад у игри изабраника тренера Горана Ђуровића, што су гости из Зрењанина, које са клупе предводи Црвенчанин Драган Кукић су то искористили, достигли и престигли ту предност и на одмор се отишло са резултатом 12:10 за Пролетер. И почетак другог полувремена је припао Зрењанинцима који су од резултата 13:12 у своју корист  серијом од 5:0 отишли испоставило се на недостижних 18:12 и потом рутински привели сусрет крају дозволивши домаћинима да само ублаже пораз. Славио је Пролетер са 26:23. 

Потом је уследио дефиле екипа учесница и свечано отварање турнира, а част да турнир прогласи отвореним припала је још једној рукометној легенди Момиру Рнићу, који је део своје богате каријере провео у дреси „веверица“. Рнић је захвалио Рукометном клубу „Црвенка Јафа“ што упркос тешком времену за рукометни спорт истрајава у организацији Меморијала, јер је Чиле то и као играч и као тренер, а пре свега као човек и заслужио. 

У другом сусрету састали су се „Кикинда Гриндекс“ и „Пролетер“. У првом полувремену гледаоци су видели изједначену борбу што потврђује и резултат након двадесет минута игре – 7:7. У другом полувремену Кикинђани стижу до три гола предности ( 10:7) и одржавају је практично до краја сусрета који решавају у своју корист са 15:13. 

У трећем сусрету „Црвенка Јафа“ је одличном игром савладала „Кикинду Гриндекс“ са 26:21 ( полувреме 10:9), а преломни тренуци сусрета су се догодили у другој половини другог полувремена када је од вођства 17:16 „Црвенка Јафа“ серијом од 4:0 отишла на 21:16 и тих пет голова је успела а сачува и слави са 26:21. 

Све екипе су, дакле, имале по једну победу, али гол разликом +2 победнички пехар је припао домаћину „Црвенка Јафи“. Друго место је освојио „Пролетер“, а треће „Кикинда Гриндекс“. Пехаре капитенима екипа је уручио Страхиња Пушица, председник Управног одбора Рукометног клуба „Црвенка Јафа“. На црвеначком турниру бира се и најбољи средњи бек јер је то позиција на којој је играо легендарни „Чиле“. Пехар је отишао у руке Милана Панића, средњег бека „Кикинде Гриндекс“, а пехар му је уручио бивши играч Црвенке Владан Рачић, који је и сам играо на тој позицији. Заједничким фотографисањем екипе су се растале уз поруку да се виде догодине на 26. по реду „Чилетовом меморијалу“.

Ђ. Бојанић 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ЦРВЕНАЧКА РУКОМЕТНА СВЕТКОВИНА: Легенди у част
memorijal

ЦРВЕНАЧКА РУКОМЕТНА СВЕТКОВИНА: Легенди у част

13.09.2024. 17:57 19:14