СРПСКИ ПАРАСТОНОТЕНИСЕРИ ПОЧЕЛИ СА ЗАВРШНИМ ПРИПРЕМЕМА ЗА ПАРАОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Залет за Париз из Лињана (ФОТО)

Стонотениска репрезентација Србије у конкуренцији особа са инвалидитетом, почела је завршне припреме за Параолимпијске игре у Паризу осмодневним боравком и тренинзима у Италији, градићу Лињано на обали Јадрана.
s
Фото: Dnevnik.rs

Наши параолимпијци, путници за град светлости, Борислава Перић Ранковић, Нада Матић и Митар Паликућа, уз подршку саиграча из репрезентације, Аном Зелен Првуловић, Кристином Аранчић и Гораном Перлићем, радили су под надзором селектора и тренера, Златка Кеслера, тренера Лазара Куртеша и тренера и председника Стонотениског савеза особа са инвалидитетом Србије, Срђана Томичића.

Фото: Dnevnik.rs

 - Услови за рад у спортском комплексу " Бела Италија", иначе бази италијанске репрезентације су беспрекорни - каже Митар Паликућа, узданица нашег националног тима. - Много нам значи чињеница да тренирамо заједно са репрезентативцима Италије, Пољске и Хрватске, и одмеравамо се да играчима различитих стилова. Са те стране, промене су увек добре, с обзиром на то да смо у Србији усмерени једни на друге. Уосталом, то је , ако се осврнемо уназад, увек давало резултате.

Фото: Dnevnik.rs

Паликућа, тренутно четврти на светској ранг листи, не крије да наши параолимпијци увек имају највише амбиције, што су уосталом доказивали на сваком великом такмичењу.

Фото: Dnevnik.rs

- Биће времена за приче о медаљама, јер сматрам да је још рано разговарати на ту тему. Битно је да се у наредна два месеца припремио што боље. Највише ћемо радити у Новом Саду, у Спенсу, путоваћемо на припреме у Пољску, Словачку и Словенију, а учествоваћемо и на турниру у Чешкој, где ће наступити велики број светски јаких играча. Све то, сматрам, требало би да буде сјајна основа за Париз - поручио је Паликућа.

Г. М.

Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

EUR/RSD 117.0371
Најновије вести