Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАШЕ ХЕРОИНЕ СЕ ВРАТИЛЕ ИЗ РИМА: Ангелина Топић и Адриана Вилагош стигле у Београд са сребрним медаљама

13.06.2024. 16:17 17:15
Пише:
Извор: САС

Уз кашњење од преко сат и по времена, на аеродрому “Никола Тесла” у Београду данас су свечано дочекани наши сјајни атлетичари, међу којима су Ангелина Топић и Адриана Вилагош, које су се вратили из Рима са освојеним сребрним медаљама.

Ове две младе атлетичарке постигле су изванредне резултате на Европском првенству, доносећи радост и понос својој земљи.

Са осмесима на лицима и медаљама око врата, Ангелина и Адриана су се захвалиле присутнима на топлом дочеку и подршци коју су осећале током целог такмичења.

Ангелина Топић, која је освојила сребро у скоку увис, истакла је важност подршке и тимског духа.

“Ова медаља је резултат тимског рада и подршке коју сам добила од свог тренера, породице, пријатеља, спонзора ВОДАВОДЕ,  Српског атлетског савеза, Мини Мориса…. Поносна сам што сам имала прилику да представљам Србију и надам се да ће ово бити само почетак низа успеха,” рекла је Ангелина.

"Презадовољна сам и пресрећна због резултата. Ово је мој највећи успех до сада и велика одскочна даска за даљи напредак и постизање још бољих резултата", изјавила је Ангелина Топић.

"Хвала целом мом тиму са мојим тренером Драгутином Топићем, наравно мојим оцем. Желим да честитам тиму на одличним резултатима", изјавила је Топић новинарима по доласку у Београд.

Она је истакла да је све што зна научила од оца Драгутина Топића.

"Он ми је највећи узор у спорту и животу. Нешто посебно пред финале? Само да се понашам као и иначе, да уживам у тренутку, као и на свим осталим такмичењима. Мој максимум је овог пута био довољан за друго место. Ово је пети-шести пут да се подижем на ту висину. Можда те ноћи нису били неки услови савршени за скакаче увис, ухватила нас је и киша на пола такмичења. Срећна сам што сам према мојим стандардима остварила сјајан резултат", истакла је српска атлетичарка.

Ангелина Топић ће учествовати на Олимпијским играма, које су на програму од 26. јула до 11. августа.

"То је огромна ствар, велики је успех пласирати се на ОИ, са 18 година, срећна сам што могу да се назовем олимпијцем. Једва чекам да видим како то изгледа. Надам се проласку у финале, срећна сам самом чињеницом да ћу бити тамо", закључила је Топић.

Адриана Вилагош, која је освојила сребро у бацању копља, не само да је постигла изванредан резултат већ је и оборила државни рекорд стар десет година у сениорској конкуренцији.

“ Јако се радујем што сам могла да направим тај резултат, пре две године сам имала исте проблеме, надала сам се да ће ове године ићи боље. Осећала сам да сам у доброј форми, захвална сам свима који су ми помогли да дођем овде, баш сам срећна. Осећај је невероватан. Хвала свима који су веровали у нас. Посебно сам поносна на обарање државног рекорда, што ми даје додатни мотив за будућа такмичења,” изјавила је Адриана која је уједно постала 92. члан тима Србија за Олимпијске игре у Паризу.

Она је рекла да једва чека ОИ, које ће бити одржане од 26. јула до 11. августа.

"Покушавам да се смирим, да се слегну утисци, да мало одморим, а онда пун фокус на Париз. Тренинзи, припреме...", додала је српска атлетичарка.

Вилагош је рекордни хитац имала у трећој серији кад је добацила до 64,42 метра.

"Морам да кажем да сам била забринута, било би ми жао да нисам успела, јер сам осетила да могу овакав хитац да направим. Како сам почела, било је баш тешко, прво сам осетила страх, морала сам да превазиђем, не да размишљам о томе шта ће да буде ако не успем", навела је Вилагош.

Она је на крају истакла шта ће јој бити циљ на Играма у Паризу.

"Исто као и увек, да бацам добро, у односу на себе. Да могу да будем задовољна без обзира на то какав ће резултат бити, али и сам пласман", закључила је Вилагош.

Свечани дочек завршио се заједничким фотографисањем и дељењем аутограма, док су Ангелина и Адриана обећале да ће наставити да марљиво тренирају и доносе нове успехе својој земљи.

Супербет, генерални спонзор Српског атлетског савеза, својим финансијским улагањима омогућио је адекватне припреме и учешће на међународним такмичењима, док је Дунав осигурање, званично осигурање Српског атлетског савеза, пружило неопходну сигурност и подршку нашим спортистима.

Аутор:
Пошаљите коментар
АДРИАНА ВИЛАГОШ ЗА „ДНЕВНИК” О ДРАМИ СА СРЕБРНИМ КРАЈЕМ: Свашта ми је пролазило кроз главу пре трећег хица, притисак је био велик, од тог бацања је све зависило

АДРИАНА ВИЛАГОШ ЗА „ДНЕВНИК” О ДРАМИ СА СРЕБРНИМ КРАЈЕМ: Свашта ми је пролазило кроз главу пре трећег хица, притисак је био велик, од тог бацања је све зависило

13.06.2024. 07:54 08:03
ПОГЛЕДАЈТЕ СРЕБРНИ ХИТАЦ АДРИАНЕ ВИЛАГОШ Није га било у директном преносу, ЕВО ГА САДА (ВИДЕО)

ПОГЛЕДАЈТЕ СРЕБРНИ ХИТАЦ АДРИАНЕ ВИЛАГОШ Није га било у директном преносу, ЕВО ГА САДА (ВИДЕО)

12.06.2024. 07:59 08:08
АНГЕЛИНА ТОПИЋ О ЕВРОПСКОМ СРЕБРУ: Толико дуго сам ишчекивала ово, ментално најјаче су оствариле најбоље резултате

АНГЕЛИНА ТОПИЋ О ЕВРОПСКОМ СРЕБРУ: Толико дуго сам ишчекивала ово, ментално најјаче су оствариле најбоље резултате

09.06.2024. 22:55 23:09