overcast clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Додељене награде Спортског савеза Града Зрењанина: Ове године 27 добитника

28.02.2019. 12:33 12:36
Пише:
Извор: Награђени, фото: Град Зрењанин

Свечаност доделе годишњих признања Спортског савеза Града Зрењанина, 13. по реду, одржана је јуче у Барокној сали Градске куће.

Ове године признања су додељена у 11 категорија, а укупно је било 27 добитника, појединаца и спортских колектива. Награде су уручили представници спортских савеза Србије и Војводине, градски функционери и спортски радници.

Помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура подсетио је на чињеницу да Зрењанин са правом носи епитет „град спортова“.

„Зрењанин има дугу и богату спортску традицију, а његови спортисти освојили су 22 олимпијске медаље. Међу њима је и Милорад Станулов, освајач медаља у Москви и Лос Анђелосу. Поред спортиста, имамо и мноштво успешних спортских радника у разним спортским институцијама“, нагласио је Салапура.

Он је посебно истакао да су у прошлој години спортисти у Зрењанин донели 49 медаља са официјелних међународних такмичења и 182 медаље са националних надметања. Освојили су и 94 медаље са Спортске олимпијаде школске омладине Војводине.

„Ми смо „град спортова“ и због чињенице да смо у 2018. и 2019. години определили више од 300 милиона динара за спортску инфраструктуру. А ових дана почела је реализација капиталног пројекта – изградње атлетског стадиона. Опредељена су и значајна средства за опремање Кристалне дворане. Показали смо се и као добри домаћини спортских такмичења, а ове године бићемо домаћини групе Д на Европском првенству у кошарци за жене“, подсетио је Салапура.

Председник Управног одбора Спортског савеза Града Зрењанина Рајко Петровић оценио је да је ово сада већ традиционална манифестација доделе признања Спортског савеза.

„Имамо 262 чланице ове спортске организације, а сваке године придружују нам се нови чланови. На нама је да спортистима и колективима обезбедимо што бољу инфраструктуру и услове за рад, а на вама је да остварујете добре резултате“, поручио је Петровић зрењанинским спортистима.

У категорији спортиста у олимпијским спортовима и спортовима који су придружене чланице МОК-а, награђени су рвач Пролетера Виктор Немеш и каратисткиња Задругара Марина Радичевић (сениори), стонотенисер Баната Димитрије Левајац и каратисткиња Зрењанина Ања Миловановић (јуниори), као и одбојкаш Пролетера Лука Благојевић и каратисткиња Задругара Дуња Рајић (кадети).

У категорији спортиста из неолимпијских спортова награде су добили Светозар Гостојић из Аероклуба Зрењанин и Марина Ђекић из Клуба борилачких спортова Интернационал (сениори), као и јуниорски куглаши Баната и Кристала, Вук Бошков и Владана Обренић.

Међу екипама, награђени су сениори Рвачког клуба Пролетер и сениорке Куглашког клуба Кристал, јуниори Клуба малог фудбала САС и јуниорке Теквондо клуба Зрењанин.

Награде су примили и кадети Фудбалског клуба Раднички и кадеткиње Женског кошаркашког клуба Пролетер 023.

У категорији спортских стручњака - тренера награђен је Војислав Трајковић из Рвачког клуба Пролетер, најбољи спротски радник је Зоран Павловић из Женског одбојкашког клуба Клек МД, а најуспешнији стручњаци у спорту су Стојанка Лекић и Синиша Оњин.

За најбољег спортског судију је проглашен Никола Торбица (рвање), а у категорији спонзора донатора награђене су месне заједнице Елемир, Клек и Лазарево.

У категорији спортиста са инвалидитетом, признање је примио Иван Живков из Спортског клуба за децу и омладину са посебним потребама Хенди спорт, а у категорији пропагандиста Богољуб Грујић.

Посебна признања уручена су Стојану Попову, Славку Анђелову и Салми Карољу.

Награду за животно дело добио је Веселин Вучићевић из Веслачког клуба Зренекс 1995.

Ж. Б.

Аутор:
Пошаљите коментар