Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Dodeljene nagrade Sportskog saveza Grada Zrenjanina: Ove godine 27 dobitnika

28.02.2019. 12:33 12:36
Piše:
Izvor: Nagrađeni, foto: Grad Zrenjanin

Svečanost dodele godišnjih priznanja Sportskog saveza Grada Zrenjanina, 13. po redu, održana je juče u Baroknoj sali Gradske kuće.

Ove godine priznanja su dodeljena u 11 kategorija, a ukupno je bilo 27 dobitnika, pojedinaca i sportskih kolektiva. Nagrade su uručili predstavnici sportskih saveza Srbije i Vojvodine, gradski funkcioneri i sportski radnici.

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura podsetio je na činjenicu da Zrenjanin sa pravom nosi epitet „grad sportova“.

„Zrenjanin ima dugu i bogatu sportsku tradiciju, a njegovi sportisti osvojili su 22 olimpijske medalje. Među njima je i Milorad Stanulov, osvajač medalja u Moskvi i Los Anđelosu. Pored sportista, imamo i mnoštvo uspešnih sportskih radnika u raznim sportskim institucijama“, naglasio je Salapura.

On je posebno istakao da su u prošloj godini sportisti u Zrenjanin doneli 49 medalja sa oficijelnih međunarodnih takmičenja i 182 medalje sa nacionalnih nadmetanja. Osvojili su i 94 medalje sa Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine.

„Mi smo „grad sportova“ i zbog činjenice da smo u 2018. i 2019. godini opredelili više od 300 miliona dinara za sportsku infrastrukturu. A ovih dana počela je realizacija kapitalnog projekta – izgradnje atletskog stadiona. Opredeljena su i značajna sredstva za opremanje Kristalne dvorane. Pokazali smo se i kao dobri domaćini sportskih takmičenja, a ove godine bićemo domaćini grupe D na Evropskom prvenstvu u košarci za žene“, podsetio je Salapura.

Predsednik Upravnog odbora Sportskog saveza Grada Zrenjanina Rajko Petrović ocenio je da je ovo sada već tradicionalna manifestacija dodele priznanja Sportskog saveza.

„Imamo 262 članice ove sportske organizacije, a svake godine pridružuju nam se novi članovi. Na nama je da sportistima i kolektivima obezbedimo što bolju infrastrukturu i uslove za rad, a na vama je da ostvarujete dobre rezultate“, poručio je Petrović zrenjaninskim sportistima.

U kategoriji sportista u olimpijskim sportovima i sportovima koji su pridružene članice MOK-a, nagrađeni su rvač Proletera Viktor Nemeš i karatistkinja Zadrugara Marina Radičević (seniori), stonoteniser Banata Dimitrije Levajac i karatistkinja Zrenjanina Anja Milovanović (juniori), kao i odbojkaš Proletera Luka Blagojević i karatistkinja Zadrugara Dunja Rajić (kadeti).

U kategoriji sportista iz neolimpijskih sportova nagrade su dobili Svetozar Gostojić iz Aerokluba Zrenjanin i Marina Đekić iz Kluba borilačkih sportova Internacional (seniori), kao i juniorski kuglaši Banata i Kristala, Vuk Boškov i Vladana Obrenić.

Među ekipama, nagrađeni su seniori Rvačkog kluba Proleter i seniorke Kuglaškog kluba Kristal, juniori Kluba malog fudbala SAS i juniorke Tekvondo kluba Zrenjanin.

Nagrade su primili i kadeti Fudbalskog kluba Radnički i kadetkinje Ženskog košarkaškog kluba Proleter 023.

U kategoriji sportskih stručnjaka - trenera nagrađen je Vojislav Trajković iz Rvačkog kluba Proleter, najbolji sprotski radnik je Zoran Pavlović iz Ženskog odbojkaškog kluba Klek MD, a najuspešniji stručnjaci u sportu su Stojanka Lekić i Siniša Onjin.

Za najboljeg sportskog sudiju je proglašen Nikola Torbica (rvanje), a u kategoriji sponzora donatora nagrađene su mesne zajednice Elemir, Klek i Lazarevo.

U kategoriji sportista sa invaliditetom, priznanje je primio Ivan Živkov iz Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama Hendi sport, a u kategoriji propagandista Bogoljub Grujić.

Posebna priznanja uručena su Stojanu Popovu, Slavku Anđelovu i Salmi Karolju.

Nagradu za životno delo dobio je Veselin Vučićević iz Veslačkog kluba Zreneks 1995.

Ž. B.

Autor:
Pošaljite komentar