scattered clouds
20°C
10.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0436
usd
106.9868
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЖЕЉКО ОБРАДОВИЋ ОБЈАСНИО ПОРАЗ ПАРТИЗАНА: "То је био проблем за нас", КАРЛИК ЏОНС: "Тешко је... Узели смо неке глупе шутеве"

10.10.2024. 23:36 23:42
Пише:
obradovic
Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

Жељко Обрадовић, тренер Партизана, објаснио је како су црно-бели изгубили од Реал Мадрида.

Кошаркаши Партизана изгубили су од Реала у другој утакмици Евролиге ове сезоне, а пораз у Визинк центру био је резултатом 93:86 у корист шпанског тима.

Црно-бели сада имају 0-2 скор на старту нове сезоне, а након пораза у Мадриду Жељко Обрадовић је рекао:

"Играли смо добру утакмицу, детаљи су одлучили, ми нисмо искусан тим. Јасно је, све је то због неких одлука, а Реал је искуснији тим, добар тим и знао је то да казни. Нисмо правили мале фаулове и то је био проблем за нас".

Онда је наставио:

"Генерално мислим да је била једна добра утакмица против изванредног тима. Штета што смо поново због неких ситних ствари изгубили утакмицу. У моментима када се ривал одвојио, имали смо ситуацију да нисмо направили ниједан фаул. У нападу доста добрих ситуација кад год смо имали стрпљења и играли на начин да имамо више пасова, то је било добро. Лично верујем у ову екипу, мислим да ће играти све боље. Морамо да будемо фокусирани на ситне ствари које су битне. Свака утакмица у Евролиги ће бити на једну лопту, била је и ова како год да је то изгледало. Они су се одвојли после оног намерног фаула и са шутем за три поена када је изгледало да можемо да то бранимо много боље. Почетак другог полувремена је обележило то што нисмо убацили много отворених шутева. То је кошарка, са тим немам никаквих проблема. Све честитке за борбу и жељу, да наставимо тако, мислим да ће бити све у реду."

Следи АБА лига, па дупло коло у ЕЛ?

"Морамо да нађемо снаге, није то ништа ново. Навикли смо на тај ритам, играчи знају. Треба одморити и распоредити снагу. Да видиомо како су Вања и Тајрик који су имали проблеме вечерас. Следеће седмице имамо дупли програм, коначно прва утакмица у Арени. Амбиције остају исте, желимо да направимо нешто добро у Евролиги и верујем да хоћемо."

Играчи се борили упркос поразу.

"То сам им и ја рекао, да се боре, честитам сам им на тој борби. То је од првог дана како смо се скупили на изванредном нивоу и надам се да ће то тако остати. Ови детаљи о којима сам причао је чиста кошарка. То су техничке и тактичке ствари и радићемо на томе без обзира на програм. Надамо се да прво одиграмо против Студентског центра, у оваквом ритму је немогуће дати играчима слободан дан. Та припрема за Бајерн ће бити само један тренинг, односно онај тренинг на дан утакмице. Тако је вероватно свима, нећемо да тражимо изговоре, већ да дамо све од себе пред својим навијачима,. Наравно, морам да се захвалим свима који су дошли и пружили нам подршку на вечерашњој утакмици", закључио је Обрадовић.

Карлик Џонс, кошаркаш Партизана, изнео је своје утиске о утакмици против Реал Мадрида. Он је за "Спортклуб" рекао:

"Тешко је. Волим како се боримо и како смо сложни, али као тим морамо да играмо боље на обе стране терена. Да притискамо лопту, заустављамо противничке нападе. Узели смо неке глупе шутеве, неке грешке и све то долази из тренинга. Биће боље, волим колико се боримо и како се трудимо, а имамо много тога што морамо да научимо".

Да ли је искуство проблем?

"Не баш искуство, али искуство играња заједно, као група, као тим од 14 момака јер осећамо да смо заједно и и даље се упознајемо. Играли смо против доброг тима, морамо да идемо даље. Гледаћемо снимак и учити од овог меча", каже плејмејкер Партизана.

Шта може да научи из овог пораза?

"Да играмо кроз грешке. Да се боримо до краја. Могли смо да се предамо од тих малих грешака, али волим начин на који смо се борили", поручио је Карлик Џонс.

Извор:
Дневник/Б92/Спорт клуб
Аутор:
Пошаљите коментар
ОТПОР ПАРТИЗАНА ТРАЈАО САМО ТРИ ЧЕТВРТИНЕ Црно-бели поклекли у Мадриду
Партизан

ОТПОР ПАРТИЗАНА ТРАЈАО САМО ТРИ ЧЕТВРТИНЕ Црно-бели поклекли у Мадриду

10.10.2024. 22:20 22:51