broken clouds
13°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0614
usd
108.3501
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТРЕНЕР ЗВЕЗДЕ ЈАНИС СФЕРОПУЛОС ПРЕД ДУЕЛ ЕВРОЛИГЕ: Увек је тешко играти са Реалом, Петрушев ће одмах бити у нашем систему

23.10.2024. 18:01 18:13
Пише:
sferopulos
Фото: ABA liga (Dragana Stjepanović)

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је да ће "црвено-бели" морати да се боре за сваку лопту на мечу против Реала у петом колу Евролиге и додао да је срећан што се Филип Петрушев вратио у београдски клуб.

Кошаркаши Црвене звезде су у прва четири кола Евролиге забележили три победе и један пораз, док Реал има скор 2/2.

Утакмица између Реала и Звезде биће одиграна сутра од 20.45 часова у Мадриду.

"Играмо са Реалом у Мадриду, то је увек тешко место за игру. Са друге стране знамо шта морамо да урадимо и за мене је најбитније је да се боримо за сваку лопту. Са друге стране тактички да пратимо оно што смо тренирали", рекао је Сферопулос на конференцији за медије.

Он се потом осврнуо на прошлосезонске мечеве Звезде и Реала.

"Сигурно је да су ту неки кошаркаши, који су играли прошли пут, али за мене Реал има стил игре који се не мења без обзира на то ко су играчи. Они играју брзо, имају квалитет у свакој позицији, мораћемо да се прилагодимо", истакао је Сферопулос.

Гиедраитис: Морамо да одиграмо добру одбрану

Кошаркаш Црвене звезде Рокас Гиедраитис изјавио је да ће "црвено-бели" морати да играју добру одбрану ако желе да остваре добар резултат на мечу петог кола Евролиге против Реала.

"Реал је тежак противник. Требало би да играмо добру кошарку, пре свега у одбрани. Имају високе играче попут Едија Тавареза. Биће тешко у Мадриду, али мислим да и ми имамо своје шансе, идемо са позитивним размишљањем да победимо утакмицу", рекао је Гиедраитис на конференцији за медије.

Он је поновио да "црвено-бели" морају да играју добро у одбрани.

giedraitis
Фото: ABA liga/ (Budućnost VOLI, Filip Roganović)

"Знамо колико су добри, наравно као и сваки тим имају своје успоне и падове имају добре играче, добру ротацију, али ми треба да одиграмо тимски и то пре свега у одбрани", додао је кошаркаш Звезде.

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је данас да ће Филип Петрушев играти за "црвено-беле" до краја сезоне.

"Нисам имао појма до сада, нисам обраћао пажњу. Биће добар играч за нас. Играли смо заједно прошле сезоне. Верујем да ће бити срећан што се враћа кући, драго ми је да је ту", рекао је кошаркаш Звезде Ајзеа Кенан.

"Покушаћемо да добијемо утакмицу, поштујемо тренеров план. Изаћићемо да се такмичимо и да пробамо да добијемо утакмицу", навео је Кенан.

Црвена звезда на мечу са Реалом неће моћи да рачуна на повређеног Џоела Боломбоја. 

"Црвено-бели" су данас потврдили да се у клуб вратио Филип Петрушев.

"Играмо без Џоела, а како сам рекао прошле недеље нисмо били на тржишту, али сада је ова повреда била окидач. Све време смо пратили тржиште да бисмо били спремни за неочекивани и нажалост то неочекивано се десило. Мислим да је наш менаџмент показао сјајну реакцију када су почели преговори о Петрушеву", додао је тренер Звезде.

Он је навео да очекује да ће Петрушев бити спреман за мечеве.

"Биће му потребно неколико дана да научи систем, одбрану и напад, али биће одмах у нашем систему. Битно је имати домаће играче. Веома сам срећан што је Филип са нама и мислим да је он играч који ће нам помоћи да постигнемо циљеве", рекао је Сферопулос.

Извор:
Танјуг
Аутор:
Пошаљите коментар
СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ВРАТИО СЕ КУЋИ! Филип Петрушев у Звезди, званично потврђено!
s

СРПСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ ВРАТИО СЕ КУЋИ! Филип Петрушев у Звезди, званично потврђено!

23.10.2024. 13:29 13:33
ТРЕНЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ЈАНИС СФЕРОПУЛОС ПРЕД ДУЕЛ СА БАРСЕЛОНОМ: Барселона је врхунски тим, имају сјајне играче на свакој позицији
sferopulos

ТРЕНЕР ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ЈАНИС СФЕРОПУЛОС ПРЕД ДУЕЛ СА БАРСЕЛОНОМ: Барселона је врхунски тим, имају сјајне играче на свакој позицији

17.10.2024. 17:35 17:39