Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

TRENER ZVEZDE JANIS SFEROPULOS PRED DUEL EVROLIGE: Uvek je teško igrati sa Realom, Petrušev će odmah biti u našem sistemu

23.10.2024. 18:01 18:13
Piše:
sferopulos
Foto: ABA liga (Dragana Stjepanović)

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da će "crveno-beli" morati da se bore za svaku loptu na meču protiv Reala u petom kolu Evrolige i dodao da je srećan što se Filip Petrušev vratio u beogradski klub.

Košarkaši Crvene zvezde su u prva četiri kola Evrolige zabeležili tri pobede i jedan poraz, dok Real ima skor 2/2.

Utakmica između Reala i Zvezde biće odigrana sutra od 20.45 časova u Madridu.

"Igramo sa Realom u Madridu, to je uvek teško mesto za igru. Sa druge strane znamo šta moramo da uradimo i za mene je najbitnije je da se borimo za svaku loptu. Sa druge strane taktički da pratimo ono što smo trenirali", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije.

On se potom osvrnuo na prošlosezonske mečeve Zvezde i Reala.

"Sigurno je da su tu neki košarkaši, koji su igrali prošli put, ali za mene Real ima stil igre koji se ne menja bez obzira na to ko su igrači. Oni igraju brzo, imaju kvalitet u svakoj poziciji, moraćemo da se prilagodimo", istakao je Sferopulos.

Giedraitis: Moramo da odigramo dobru odbranu

Košarkaš Crvene zvezde Rokas Giedraitis izjavio je da će "crveno-beli" morati da igraju dobru odbranu ako žele da ostvare dobar rezultat na meču petog kola Evrolige protiv Reala.

"Real je težak protivnik. Trebalo bi da igramo dobru košarku, pre svega u odbrani. Imaju visoke igrače poput Edija Tavareza. Biće teško u Madridu, ali mislim da i mi imamo svoje šanse, idemo sa pozitivnim razmišljanjem da pobedimo utakmicu", rekao je Giedraitis na konferenciji za medije.

On je ponovio da "crveno-beli" moraju da igraju dobro u odbrani.

giedraitis
Foto: ABA liga/ (Budućnost VOLI, Filip Roganović)

"Znamo koliko su dobri, naravno kao i svaki tim imaju svoje uspone i padove imaju dobre igrače, dobru rotaciju, ali mi treba da odigramo timski i to pre svega u odbrani", dodao je košarkaš Zvezde.

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da će Filip Petrušev igrati za "crveno-bele" do kraja sezone.

"Nisam imao pojma do sada, nisam obraćao pažnju. Biće dobar igrač za nas. Igrali smo zajedno prošle sezone. Verujem da će biti srećan što se vraća kući, drago mi je da je tu", rekao je košarkaš Zvezde Ajzea Kenan.

"Pokušaćemo da dobijemo utakmicu, poštujemo trenerov plan. Izaćićemo da se takmičimo i da probamo da dobijemo utakmicu", naveo je Kenan.

Crvena zvezda na meču sa Realom neće moći da računa na povređenog Džoela Bolomboja. 

"Crveno-beli" su danas potvrdili da se u klub vratio Filip Petrušev.

"Igramo bez Džoela, a kako sam rekao prošle nedelje nismo bili na tržištu, ali sada je ova povreda bila okidač. Sve vreme smo pratili tržište da bismo bili spremni za neočekivani i nažalost to neočekivano se desilo. Mislim da je naš menadžment pokazao sjajnu reakciju kada su počeli pregovori o Petruševu", dodao je trener Zvezde.

On je naveo da očekuje da će Petrušev biti spreman za mečeve.

"Biće mu potrebno nekoliko dana da nauči sistem, odbranu i napad, ali biće odmah u našem sistemu. Bitno je imati domaće igrače. Veoma sam srećan što je Filip sa nama i mislim da je on igrač koji će nam pomoći da postignemo ciljeve", rekao je Sferopulos.

Izvor:
Tanjug
Autor:
Pošaljite komentar
SRPSKI REPREZENTATIVAC VRATIO SE KUĆI! Filip Petrušev u Zvezdi, zvanično potvrđeno!
s

SRPSKI REPREZENTATIVAC VRATIO SE KUĆI! Filip Petrušev u Zvezdi, zvanično potvrđeno!

23.10.2024. 13:29 13:33
TRENER CRVENE ZVEZDE JANIS SFEROPULOS PRED DUEL SA BARSELONOM: Barselona je vrhunski tim, imaju sjajne igrače na svakoj poziciji
sferopulos

TRENER CRVENE ZVEZDE JANIS SFEROPULOS PRED DUEL SA BARSELONOM: Barselona je vrhunski tim, imaju sjajne igrače na svakoj poziciji

17.10.2024. 17:35 17:39