light rain
16°C
30.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0955
usd
104.8397
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗВЕЗДА У ЛИГИ ШАМПИОНА ГОСТУЈЕ ИНТЕРУ: И без Иванића, храбро на фаворита

30.09.2024. 12:10 12:13
Пише:
2
Фото: ФК Црвена звезда

После првенствене победе над Железничаром (2:1), фудбалери Црвене звезде одмах су морали да се пребаце у мод Лиге шампиона. Вечерас, од 21 сат, гостују на чувеном стадиону „Сан сиро“, где ће им домаћин бити моћни првак Италије, екипа Интера. Јасно је да улога фаворита припада плаво-црнима, који поново имају сјајну екипу, којој су „наметнути“ високи циљеви. То, ипак, не треба да препадне првака Србије, који жели да се фудбалској Европи представи у најбољем светлу и докаже да му је место управо у конкуренцији у којој и игра, односно у друштву најбољих тимова Старог континента.

У Милану не крију да су пажљиво скаутирали Звезду у дуелу који је она, у првом колу ЛШ, на свом стадиону изгубила од Бенфике. Не крију ни то да су видели да Београђани немају тим као што је то био онај који је, пре 33 године, освојио титуле првака Европе и света и то их, тако се барем чини, храбри пред вечерашњи сусрет. Међутим, брину се због, додуше не организованог, доласка навијача нашег тима и учинили су све да их на трибинама буде што мање. Полиција је забранила организовани долазак присталица црвено-белих, али ни то није било довољно, па је забрањено продавање карата људима који пребивалиште имају ван Италије и до њих ће моћи да дођу само они који су регистровани чланови Интеровог фан клуба. И, приде, у току дана у „граду моде“ биће онемогућено да се купи било које алкохолно пиће. Толико се у славном клубу прибојавају присатлица Црвене звезде.

Што се саме утакмице тиче, снаге ће одмерити екипе које имају дијаметрално различите годишње буџете. Медији тврде да је Интер на другом месту листе најбогатијих тимова, пошто може да рачуна на чак 404 милиона евра за ову сезону (прва је Барселона с невероватних више од 800 милиона), док се Београђани налазе при самом дну у друштву 36 најјачих екипа које наступају у ЛШ. Они имају буџет од неких 65 милиона европских новчаница и једино је Јанг бојс испод њих, с пет милиона мање.

У првом колу Италијани су успели да освбоје бод у гостима против Манчестер ситија (0:0), показавши снагу и квалитет да се одупру моћном тиму тренера Пепа Гвардиоле. Звезда није успела да одбрани домаћи терен од Бенфике, али, зар се „први мачићи“ не бацају у воду?

До сада су се играчи два клуба састали само 1981. године, у оквиру тадашњег Купа победника купова. У Милану је резултат био 1:1 (гол за Звезду постигао је Репчић), али је италијанска екипа боља била у реваншу у Београду и, поготком Карла Мурара, прошла у даље такмичење. Адути наше екипе могли би да буду Раде Крунић, који је носио и дрес Интера и познаје добро ту екипу, као и Немања Радоњић, који је играо у Серији А. Италијани, међутим, посебну пажњу посвећују Андрији Максимовићу, 17-годишњем младићу пониклом у Звезди, којег већ дуже време прате и желе да га виде у својим редовима.

На другој страни, велика су очекивања од Лаутара Мартинеза, који је постигао први гол у сезони у прошлу суботу, доприневши победи свог тима у Удинама од 3:2. Пре тога, тим тренера Инзагија доживео је пораз у  дербију од Милана и то је оно што и даље пече његове тифозе. Шериф Ендиаје обележио је српски дерби с Партизаном, када је, уз хет-трик, био човек који је највише утицао на високу победу Црвене звезде од 4:0.

Српски шампион јуче је чартер летом отишао пут Милана и синоћ тренирао на „Сан сиру“. Оно што може и мора да радује навијаче Звезде је податак да је голман Омри Глазер одрадио читав тренинг, баш као и Корејац Сеол Јунг Ву, који је прескочио утакмицу с Панчевцима због, испоставило се, лакше повреде. Нажалост, тренер Владан Милојевић неће на располагању имати младог Огњена Мимовића, као ни једног од кључних фудбалера Мирка Иванића, који се опорављају од озледа.

А. Предојевић

 

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДОЖИВЕЛА ПОРАЗ ОД БЕНФИКЕ (1:2) НА СТАРТУ ЛИГЕ ШАМПИОНА Иванић: Друго полувреме као пример
иванић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДОЖИВЕЛА ПОРАЗ ОД БЕНФИКЕ (1:2) НА СТАРТУ ЛИГЕ ШАМПИОНА Иванић: Друго полувреме као пример

20.09.2024. 17:43 18:00