Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZVEZDA U LIGI ŠAMPIONA GOSTUJE INTERU: I bez Ivanića, hrabro na favorita

30.09.2024. 12:10 12:13
Piše:
2
Foto: FK Crvena zvezda

Posle prvenstvene pobede nad Železničarom (2:1), fudbaleri Crvene zvezde odmah su morali da se prebace u mod Lige šampiona. Večeras, od 21 sat, gostuju na čuvenom stadionu „San siro“, gde će im domaćin biti moćni prvak Italije, ekipa Intera. Jasno je da uloga favorita pripada plavo-crnima, koji ponovo imaju sjajnu ekipu, kojoj su „nametnuti“ visoki ciljevi. To, ipak, ne treba da prepadne prvaka Srbije, koji želi da se fudbalskoj Evropi predstavi u najboljem svetlu i dokaže da mu je mesto upravo u konkurenciji u kojoj i igra, odnosno u društvu najboljih timova Starog kontinenta.

U Milanu ne kriju da su pažljivo skautirali Zvezdu u duelu koji je ona, u prvom kolu LŠ, na svom stadionu izgubila od Benfike. Ne kriju ni to da su videli da Beograđani nemaju tim kao što je to bio onaj koji je, pre 33 godine, osvojio titule prvaka Evrope i sveta i to ih, tako se barem čini, hrabri pred večerašnji susret. Međutim, brinu se zbog, doduše ne organizovanog, dolaska navijača našeg tima i učinili su sve da ih na tribinama bude što manje. Policija je zabranila organizovani dolazak pristalica crveno-belih, ali ni to nije bilo dovoljno, pa je zabranjeno prodavanje karata ljudima koji prebivalište imaju van Italije i do njih će moći da dođu samo oni koji su registrovani članovi Interovog fan kluba. I, pride, u toku dana u „gradu mode“ biće onemogućeno da se kupi bilo koje alkoholno piće. Toliko se u slavnom klubu pribojavaju prisatlica Crvene zvezde.

Što se same utakmice tiče, snage će odmeriti ekipe koje imaju dijametralno različite godišnje budžete. Mediji tvrde da je Inter na drugom mestu liste najbogatijih timova, pošto može da računa na čak 404 miliona evra za ovu sezonu (prva je Barselona s neverovatnih više od 800 miliona), dok se Beograđani nalaze pri samom dnu u društvu 36 najjačih ekipa koje nastupaju u LŠ. Oni imaju budžet od nekih 65 miliona evropskih novčanica i jedino je Jang bojs ispod njih, s pet miliona manje.

U prvom kolu Italijani su uspeli da osvboje bod u gostima protiv Mančester sitija (0:0), pokazavši snagu i kvalitet da se odupru moćnom timu trenera Pepa Gvardiole. Zvezda nije uspela da odbrani domaći teren od Benfike, ali, zar se „prvi mačići“ ne bacaju u vodu?

Do sada su se igrači dva kluba sastali samo 1981. godine, u okviru tadašnjeg Kupa pobednika kupova. U Milanu je rezultat bio 1:1 (gol za Zvezdu postigao je Repčić), ali je italijanska ekipa bolja bila u revanšu u Beogradu i, pogotkom Karla Murara, prošla u dalje takmičenje. Aduti naše ekipe mogli bi da budu Rade Krunić, koji je nosio i dres Intera i poznaje dobro tu ekipu, kao i Nemanja Radonjić, koji je igrao u Seriji A. Italijani, međutim, posebnu pažnju posvećuju Andriji Maksimoviću, 17-godišnjem mladiću poniklom u Zvezdi, kojeg već duže vreme prate i žele da ga vide u svojim redovima.

Na drugoj strani, velika su očekivanja od Lautara Martineza, koji je postigao prvi gol u sezoni u prošlu subotu, doprinevši pobedi svog tima u Udinama od 3:2. Pre toga, tim trenera Inzagija doživeo je poraz u  derbiju od Milana i to je ono što i dalje peče njegove tifoze. Šerif Endiaje obeležio je srpski derbi s Partizanom, kada je, uz het-trik, bio čovek koji je najviše uticao na visoku pobedu Crvene zvezde od 4:0.

Srpski šampion juče je čarter letom otišao put Milana i sinoć trenirao na „San siru“. Ono što može i mora da raduje navijače Zvezde je podatak da je golman Omri Glazer odradio čitav trening, baš kao i Korejac Seol Jung Vu, koji je preskočio utakmicu s Pančevcima zbog, ispostavilo se, lakše povrede. Nažalost, trener Vladan Milojević neće na raspolaganju imati mladog Ognjena Mimovića, kao ni jednog od ključnih fudbalera Mirka Ivanića, koji se oporavljaju od ozleda.

A. Predojević

 

 

Izvor:
Dnevnik
Autor:
Pošaljite komentar
CRVENA ZVEZDA DOŽIVELA PORAZ OD BENFIKE (1:2) NA STARTU LIGE ŠAMPIONA Ivanić: Drugo poluvreme kao primer
иванић

CRVENA ZVEZDA DOŽIVELA PORAZ OD BENFIKE (1:2) NA STARTU LIGE ŠAMPIONA Ivanić: Drugo poluvreme kao primer

20.09.2024. 17:43 18:00