scattered clouds
9°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЗА ПРВУ ПОБЕДУ ЗВЕЗДЕ И ЕВРОПСКО „ЗИМОВАЊЕ“ У ЛИГИ ШАМПИОНА Долази Лајпциг у Београд

06.11.2023. 15:44 15:46
Пише:
Фото: ФК Црвена звезда/Пуне трибине на „Рајку Митићу“ могле би да буду адут Црвене звезде

Победом над Радником (3:1) у Суперлиги Србије, фудбалери Црвене звезде направили су лепу увертиру пред много важнији дуел који их очекује у уторак увече.

Актуелни првак наше земље, у оквиру 4. кола Г групе Лиге шампиона, дочекују екипу Ред бул Лајпцига, тренутно петопласирани тим у немачкој Бундес лиги, на стадиону „Рајко Митић“ и имаће прилику да му се реванширају за недавно претрпљени пораз у Лајпцигу од 1:3. То је, наравно, много лакше рећи него ли преточити у дело, али, утисак је, црвено-бели из Београда решени су да покушају баш такав циљ да остваре.

Уз помоћ испуњених трибина на највећем стадиону у Србији, ученици тренера Барака Бахара могу да ураде и неоствариво, небројено пута се то показало, па у том сегменту, наравно уз беспрекорни учинак на терену, виде своју шансу. Ипак, њихов опрез мора да буде и те како присутан, јер с наспрам њих наћи ће се тим из Немачке, а зна се у свету фудбала шта то значи.

- У Лајпцигу смо прелако губили посед лопте, нисмо били сјајни када смо се бранили, па смо у неколико наврата имали и доста среће да домаћин не постигне још који гол – искрен је, пред вечерашњи сусрет, Мирко Иванић, један од најбољих играча српског шампиона. – Вечерас истог ривала дочекујемо пред нашим навијачима, на стадиону на којем сјајна атмосфера често уме да буде посебан проблем за све гостујуће екипе, без обзира на земљу из које долазе и колики рејтинг у Европи имају. Уколико будемо одиграли онако како, с обзиром на квалитет тима који имамо, реално можемо, самопоудање мора да нам постане изражено, као и веровање у то да нам је победа над Немцима достижна. Показали смо већ да можемо равноправно да се носимо с Лајпцигом и искрено верујем да ће коначни резултат вечерашње утакмице бити много повољнији за нас.

 Интересантно је то да су фудбалери Звезде до сада одиграли укупно 36 утакмица с немачким представницима у европским такмичењима. Од тога, 18 их је било на гостујућим теренима, а исто толико и на популарној београдској Маракани. Клуб из српске престонице може да се похвали изузетно позитивном статистиком, барем када је реч о дуелима на стадиону „Рајко Митић“, јер је 10 пута славио, пет сусрета завршено је нерешеним резултатом, уз само три пораза. На свом терену, црвено-бели с немачким тимовима имају гол-разлику 37:23, што је податак који сведочи да су, осим победа, публику радовали и заиста бројним головима у мрежи ривала. 

Играче и симпатизере Београђана сигурно храбри и то што је РБ Лајпциг претрпео пораз у гостима у прошлој првенственој утакмици у Бундес лиги, пошто је бољи од њега био Мајнц (2:0). 

- Иако смо доминирали у Мајнцу, нисмо били довољно опрезни у критичним тренуцима – истакао је Марко Розе, тренер РБ Лајпцига. – Уз то, нисмо имали ни спортске среће, иако добро радимо. Потребно нам је да чешће нападамо ривала, брже доносимо одлуке и будемо сигурни да ћемо да погађамо мрежу. Имам поверење у екипу и, вечерас у Београду, моћи ћемо да преокренемо ствари у нашу корист. Недостају нам неке ситнице у игри и верујем да ћемо да их пронађемо управо у дуелу с Црвеном звездом.

Извесно је да ће се Црвена звезда за опстанак у Европи, односно у могућност да и на пролеће остане на тој сцени, борити с екипом Јанг бојса, која вечерас гостује у Манчестеру. Управо због тога, победа је од посебне важности за наш тим, који има прилику да се одвоји у односу на Швајцарце и стекне предност пред два последња кола у групној фази.

А. Предојевић

Група Г

уторак

Ц. звезда – РБ Лајпциг (21)

Манчестер с. – Јанг бојс (21)

1. Манчестер с.

3

3

0

0

9:3

9

2. РБ Лајпциг

3

2

0

1

7:5

6

3-4. Јанг бојс

3

0

1

2

4:8

1

3-4. Ц. звезда

3

0

1

2

4:8

1

У следећем колу (28. новембра) састају се: Јанг бојс – Црвена звезда (21) и Манчестер сити – РБ Лајпциг (21).

Аутор:
Пошаљите коментар