Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ZA PRVU POBEDU ZVEZDE I EVROPSKO „ZIMOVANJE“ U LIGI ŠAMPIONA Dolazi Lajpcig u Beograd

06.11.2023. 15:44 15:46
Piše:
Foto: FK Crvena zvezda/Pune tribine na „Rajku Mitiću“ mogle bi da budu adut Crvene zvezde

Pobedom nad Radnikom (3:1) u Superligi Srbije, fudbaleri Crvene zvezde napravili su lepu uvertiru pred mnogo važniji duel koji ih očekuje u utorak uveče.

Aktuelni prvak naše zemlje, u okviru 4. kola G grupe Lige šampiona, dočekuju ekipu Red bul Lajpciga, trenutno petoplasirani tim u nemačkoj Bundes ligi, na stadionu „Rajko Mitić“ i imaće priliku da mu se revanširaju za nedavno pretrpljeni poraz u Lajpcigu od 1:3. To je, naravno, mnogo lakše reći nego li pretočiti u delo, ali, utisak je, crveno-beli iz Beograda rešeni su da pokušaju baš takav cilj da ostvare.

Uz pomoć ispunjenih tribina na najvećem stadionu u Srbiji, učenici trenera Baraka Bahara mogu da urade i neostvarivo, nebrojeno puta se to pokazalo, pa u tom segmentu, naravno uz besprekorni učinak na terenu, vide svoju šansu. Ipak, njihov oprez mora da bude i te kako prisutan, jer s naspram njih naći će se tim iz Nemačke, a zna se u svetu fudbala šta to znači.

- U Lajpcigu smo prelako gubili posed lopte, nismo bili sjajni kada smo se branili, pa smo u nekoliko navrata imali i dosta sreće da domaćin ne postigne još koji gol – iskren je, pred večerašnji susret, Mirko Ivanić, jedan od najboljih igrača srpskog šampiona. – Večeras istog rivala dočekujemo pred našim navijačima, na stadionu na kojem sjajna atmosfera često ume da bude poseban problem za sve gostujuće ekipe, bez obzira na zemlju iz koje dolaze i koliki rejting u Evropi imaju. Ukoliko budemo odigrali onako kako, s obzirom na kvalitet tima koji imamo, realno možemo, samopoudanje mora da nam postane izraženo, kao i verovanje u to da nam je pobeda nad Nemcima dostižna. Pokazali smo već da možemo ravnopravno da se nosimo s Lajpcigom i iskreno verujem da će konačni rezultat večerašnje utakmice biti mnogo povoljniji za nas.

 Interesantno je to da su fudbaleri Zvezde do sada odigrali ukupno 36 utakmica s nemačkim predstavnicima u evropskim takmičenjima. Od toga, 18 ih je bilo na gostujućim terenima, a isto toliko i na popularnoj beogradskoj Marakani. Klub iz srpske prestonice može da se pohvali izuzetno pozitivnom statistikom, barem kada je reč o duelima na stadionu „Rajko Mitić“, jer je 10 puta slavio, pet susreta završeno je nerešenim rezultatom, uz samo tri poraza. Na svom terenu, crveno-beli s nemačkim timovima imaju gol-razliku 37:23, što je podatak koji svedoči da su, osim pobeda, publiku radovali i zaista brojnim golovima u mreži rivala. 

Igrače i simpatizere Beograđana sigurno hrabri i to što je RB Lajpcig pretrpeo poraz u gostima u prošloj prvenstvenoj utakmici u Bundes ligi, pošto je bolji od njega bio Majnc (2:0). 

- Iako smo dominirali u Majncu, nismo bili dovoljno oprezni u kritičnim trenucima – istakao je Marko Roze, trener RB Lajpciga. – Uz to, nismo imali ni sportske sreće, iako dobro radimo. Potrebno nam je da češće napadamo rivala, brže donosimo odluke i budemo sigurni da ćemo da pogađamo mrežu. Imam poverenje u ekipu i, večeras u Beogradu, moći ćemo da preokrenemo stvari u našu korist. Nedostaju nam neke sitnice u igri i verujem da ćemo da ih pronađemo upravo u duelu s Crvenom zvezdom.

Izvesno je da će se Crvena zvezda za opstanak u Evropi, odnosno u mogućnost da i na proleće ostane na toj sceni, boriti s ekipom Jang bojsa, koja večeras gostuje u Mančesteru. Upravo zbog toga, pobeda je od posebne važnosti za naš tim, koji ima priliku da se odvoji u odnosu na Švajcarce i stekne prednost pred dva poslednja kola u grupnoj fazi.

A. Predojević

Grupa G

utorak

C. zvezda – RB Lajpcig (21)

Mančester s. – Jang bojs (21)

1. Mančester s.

3

3

0

0

9:3

9

2. RB Lajpcig

3

2

0

1

7:5

6

3-4. Jang bojs

3

0

1

2

4:8

1

3-4. C. zvezda

3

0

1

2

4:8

1

U sledećem kolu (28. novembra) sastaju se: Jang bojs – Crvena zvezda (21) i Mančester siti – RB Lajpcig (21).

Autor:
Pošaljite komentar