overcast clouds
17°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Воши четири бода циљ у наредна два меча

02.11.2018. 11:25 11:27
Пише:
Извор: Ф. Бакић/ Голман Сурдуличана Васиљевић интервенише испред Миливојевића

Планирали су и прижељкивали фудбалери Војводине да серију од три утакмице у којој су били домаћини, одраде максимално и упишу све три победе.

У намери су успели, пошто је у Купу Србије најпре пред њима поклекао прволигаш Синђелић (4:0), а у суперлигашким окршајима црвено-бели су савладали Динамо из Врања (2:0) и у среду предвече, екипу Радника из Сурдулице (1:0). У неким не тако не тако давним временима, успеси Новосађана у сусретима с овим тимовима били би нешто што се не би доводило у питање, али у сезони која је у пуном замаху, то није случај. Једноставно, Воша се и даље тражи, игра с доста осцилација и свака победа за њу има посебну вредност.

После освајања три нова бода против Радника, најизраженији утисак оставља чињеница да су ученици тренера Драгомира Окуке, упркос тешком терену и неугодном ривалу, успели да прикажу игру која им је била довољна да остваре замишљено. Наравно, још је све то далеко од онога што Војводини одана публика очекује од црвено-белих, али стара је истина да се победи у зубе не гледа, па нећемо то учинити овом приликом ни ми. Иако није направио никакав помак на табели, јер је и даље осми на табели, новосадски суперлигаш сада је ухватио веома опипљив и конкретан прикључак с тимовима из врха. То му омогућује да актуелизује планове о борби за европску визу, али само под условом да три везане победе буду основа за даље побољшање игре тима и његове отреситости у сусретима који му следе до краја јесењег дела такмичења. А они, будимо реални, нису ни мало лаки и једноставни.

- Пред нама је утакмица с Партизаном који ће нас, убеђен сам у то, напасти свом снагом – рекао је капитен Воше Никола Антић (24), који је против Радника прославио за српски фудбал леп и редак јубилеј, одигравши 100. званичну утакмицу у црвено-белом дресу. – Црно-белима не иде добро у овој сезони и имаће све на својој страни против нас. Међутим, по добром терену у Београду, убеђен сам да ћемо се и ми разлетети и доказати да имамо заиста квалитетну екипу. Сви тимови, изузев Црвене звезде, налазе се веома близу и само једна победа одвела би нас за два-три места више на табели. Можемо да изненадимо Београђане, а онда одлазимо на још теже гостовање, екипи Младости у Лучанима.


Никола Антић одиграо 100. меч

Пред почетак утакмице с Радником, једна од играчких легенди клуба Ђорђе Вујков поклонио је урамљени дрес Војводине Николи Антићу за леп јубилеј – 100. званични сусрет у црвено-белој опреми.

- Већ је четврта сезона од како носим дрес великог клуба из Новог Сада – не без поноса, истакао је капитен. – Личним успехом сматрам чињеницу што сам постао део ове  приче, чиме сам почаствован, али сам и као играч доживео унапређење. Дошао сам као фудбалер који није имао клуб, тренер Војводине био је Златомир Загорчић, а у оном тренутку сам био 35. играч клуба. За овај период стигао сам до капитенске траке, што ми је још једна сатисфакција и мотив више да у истом стилу и наставим. Искрено, нисам се надао да ћу остати тако дуго у Новом Саду, али ни за чим не жалим – вредело је. Први ми је јубилеј честитао мој велики пријатељ и дојучерашњи саиграч Иван Лакићевић, којем овом приликом желим да што пре дебитује за Ђенову и тамо испише нове, лепе странице своје каријере.


Наставио је потом своју блиц-анализу леви бек Новосађана и истакао планове које би његови саиграчи и он желели да остваре:

- Идеално би, наравно, било да освојимо свих шест бодова у два дуела који нам следе, али бих био задовољан и са четири. Заиста верујем да то можемо да урадимо и да на репрезентативну паузу одемо мирни и задовољни, али и да створимо основу да до краја јесени будемо петопласирана екипа, испред састава из Лучана. То би нам омогућило да се на пролеће изборимо за Европу, а у овом тренутку су Звезда, Партизан и Раднички тимови који су фаворити за три прва места. Добро за нас је и то што шансу за излазак на међународну сцену имамо и кроз Куп Србије, који је за нас јако важно такмичење.

Вратили смо причу, ипак, на актуелни тренутак... Војводина није блистала против Радника, али је њен тренер рекао да се у екипу вратила страст, да игра с више агресивности, да има лепих потеза и жеље за надметањем.

- Реално, терен је био јако слаб и није дозвољавао ни нама, ни Сурдуличанима да играмо боље. Кажем, утакмица с Партизаном показаће како ствари стоје с нашом игром, али је факат да се осећа помак набоље. Екипа је добила неки нови дух и ствари иду у правцу који нам одговара. Био нам је потребан одређени период да се пронађемо с новим тренером Окуком и сада је јако битно то да не буде никаквих персоналних промена у екипи и да наставимо с унапређивањем игре. Чврсто верујем у тим и саиграче, поседујемо квалитет и убеђен сам да ћемо то показати, како у утакмицама које су пред нама, тако и борби за циљеве које смо сами себи зацртали – додао је Никола Антић.      

А. Предојевић

 

Аутор:
Пошаљите коментар