Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Voši četiri boda cilj u naredna dva meča

02.11.2018. 11:25 11:27
Piše:
Izvor: F. Bakić/ Golman Surduličana Vasiljević interveniše ispred Milivojevića

Planirali su i priželjkivali fudbaleri Vojvodine da seriju od tri utakmice u kojoj su bili domaćini, odrade maksimalno i upišu sve tri pobede.

U nameri su uspeli, pošto je u Kupu Srbije najpre pred njima poklekao prvoligaš Sinđelić (4:0), a u superligaškim okršajima crveno-beli su savladali Dinamo iz Vranja (2:0) i u sredu predveče, ekipu Radnika iz Surdulice (1:0). U nekim ne tako ne tako davnim vremenima, uspesi Novosađana u susretima s ovim timovima bili bi nešto što se ne bi dovodilo u pitanje, ali u sezoni koja je u punom zamahu, to nije slučaj. Jednostavno, Voša se i dalje traži, igra s dosta oscilacija i svaka pobeda za nju ima posebnu vrednost.

Posle osvajanja tri nova boda protiv Radnika, najizraženiji utisak ostavlja činjenica da su učenici trenera Dragomira Okuke, uprkos teškom terenu i neugodnom rivalu, uspeli da prikažu igru koja im je bila dovoljna da ostvare zamišljeno. Naravno, još je sve to daleko od onoga što Vojvodini odana publika očekuje od crveno-belih, ali stara je istina da se pobedi u zube ne gleda, pa nećemo to učiniti ovom prilikom ni mi. Iako nije napravio nikakav pomak na tabeli, jer je i dalje osmi na tabeli, novosadski superligaš sada je uhvatio veoma opipljiv i konkretan priključak s timovima iz vrha. To mu omogućuje da aktuelizuje planove o borbi za evropsku vizu, ali samo pod uslovom da tri vezane pobede budu osnova za dalje poboljšanje igre tima i njegove otresitosti u susretima koji mu slede do kraja jesenjeg dela takmičenja. A oni, budimo realni, nisu ni malo laki i jednostavni.

- Pred nama je utakmica s Partizanom koji će nas, ubeđen sam u to, napasti svom snagom – rekao je kapiten Voše Nikola Antić (24), koji je protiv Radnika proslavio za srpski fudbal lep i redak jubilej, odigravši 100. zvaničnu utakmicu u crveno-belom dresu. – Crno-belima ne ide dobro u ovoj sezoni i imaće sve na svojoj strani protiv nas. Međutim, po dobrom terenu u Beogradu, ubeđen sam da ćemo se i mi razleteti i dokazati da imamo zaista kvalitetnu ekipu. Svi timovi, izuzev Crvene zvezde, nalaze se veoma blizu i samo jedna pobeda odvela bi nas za dva-tri mesta više na tabeli. Možemo da iznenadimo Beograđane, a onda odlazimo na još teže gostovanje, ekipi Mladosti u Lučanima.


Nikola Antić odigrao 100. meč

Pred početak utakmice s Radnikom, jedna od igračkih legendi kluba Đorđe Vujkov poklonio je uramljeni dres Vojvodine Nikoli Antiću za lep jubilej – 100. zvanični susret u crveno-beloj opremi.

- Već je četvrta sezona od kako nosim dres velikog kluba iz Novog Sada – ne bez ponosa, istakao je kapiten. – Ličnim uspehom smatram činjenicu što sam postao deo ove  priče, čime sam počastvovan, ali sam i kao igrač doživeo unapređenje. Došao sam kao fudbaler koji nije imao klub, trener Vojvodine bio je Zlatomir Zagorčić, a u onom trenutku sam bio 35. igrač kluba. Za ovaj period stigao sam do kapitenske trake, što mi je još jedna satisfakcija i motiv više da u istom stilu i nastavim. Iskreno, nisam se nadao da ću ostati tako dugo u Novom Sadu, ali ni za čim ne žalim – vredelo je. Prvi mi je jubilej čestitao moj veliki prijatelj i dojučerašnji saigrač Ivan Lakićević, kojem ovom prilikom želim da što pre debituje za Đenovu i tamo ispiše nove, lepe stranice svoje karijere.


Nastavio je potom svoju blic-analizu levi bek Novosađana i istakao planove koje bi njegovi saigrači i on želeli da ostvare:

- Idealno bi, naravno, bilo da osvojimo svih šest bodova u dva duela koji nam slede, ali bih bio zadovoljan i sa četiri. Zaista verujem da to možemo da uradimo i da na reprezentativnu pauzu odemo mirni i zadovoljni, ali i da stvorimo osnovu da do kraja jeseni budemo petoplasirana ekipa, ispred sastava iz Lučana. To bi nam omogućilo da se na proleće izborimo za Evropu, a u ovom trenutku su Zvezda, Partizan i Radnički timovi koji su favoriti za tri prva mesta. Dobro za nas je i to što šansu za izlazak na međunarodnu scenu imamo i kroz Kup Srbije, koji je za nas jako važno takmičenje.

Vratili smo priču, ipak, na aktuelni trenutak... Vojvodina nije blistala protiv Radnika, ali je njen trener rekao da se u ekipu vratila strast, da igra s više agresivnosti, da ima lepih poteza i želje za nadmetanjem.

- Realno, teren je bio jako slab i nije dozvoljavao ni nama, ni Surduličanima da igramo bolje. Kažem, utakmica s Partizanom pokazaće kako stvari stoje s našom igrom, ali je fakat da se oseća pomak nabolje. Ekipa je dobila neki novi duh i stvari idu u pravcu koji nam odgovara. Bio nam je potreban određeni period da se pronađemo s novim trenerom Okukom i sada je jako bitno to da ne bude nikakvih personalnih promena u ekipi i da nastavimo s unapređivanjem igre. Čvrsto verujem u tim i saigrače, posedujemo kvalitet i ubeđen sam da ćemo to pokazati, kako u utakmicama koje su pred nama, tako i borbi za ciljeve koje smo sami sebi zacrtali – dodao je Nikola Antić.      

A. Predojević

 

Autor:
Pošaljite komentar