overcast clouds
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ВОША ИГРА РЕВАНШ СА АЈАКСОМ: За клуб, за Нови Сад, за Србију

31.07.2024. 16:34 09:08
Пише:
Извор: Петровић капитенски за оптимизам у реваншу, фото: ФК Војводина

Са пристојним издањем на Јохан Кројф арени у Амстердаму и активним резултатом иза себе, фудбалсери Војводине дочекују у вечерас холандски Ајакс у реваншу другог кола квалификација за Лигу Европе.

Свако ко фудбалске прилике прати зна ко је Ајакс и колико вреди у релацијама европског лоптања. Без обзира на вредности, све је мање оних који Вошу унапред отписују, заснивајући оптимистички поглед на збиру утисака из прве утакмице.

– Очекује нас тешка утакмица, претпостављам још тежа него што је била у Амстердаму – цени тренер Војводине Божидар Бандовић. –Анализирали смо неке њихове утакмице, погледали смо поново наш међусобни меч и на основу утисака реализовали неколико тактичкиг тренинга како бисмо били спремни на сваки могући расплет у току утакмице.


Нису умели да изговоре Војводина...

Већина фудбалских поклоника у Србији, а нарочито у Холандији, били су убеђени да је Ајаксов пролаз загарантован и да је само питање којом разликом ће то и да оствари.

– Прва утакмица отворила је очи свима – подсећа Бандовић. - Они нису умели да изговоре Војводина, сада изговарају без акцента. Напречац су изгладили односе са неколицином играча, који prеthodno нису били на списку. Ту су сада и двојица холандских репрезентативаца. Сада нас прихватају знатно озбиљније, што значи да ће се и озбиљније припремити за реванш. Снимили смо их и припремили се да им задамо тежак задатак. Задовољан сам нашим издањем на гостовању, али ту не смемо да станемо. Играчи су свесни да не играју само за себе и за клуб, на ТСЦ арени брани се фудбалска вредност Новог Сада и Србије целе.


Колико год деловало као фраза, питање шта би могло да утиче на коначан резултат у двомечу Војводине и Ајакса добило је смисао још у Амстердаму. 

– У таквим утакмицама концентрација мора да буде на нивоу и да читање игре буде што брже како бисмо и одлуке доносили у тренутку. Доста смо порадили на дефанзиви и конкретним задацима сваког играча у ситуацијама када противник има иницијативу. Ајакс има специфичну кретњу са бековима, на шта смо потражили одговоре на тренинзима. Такође, наша поставка у дефанзивним прекидима била је међу приоритетима што се задатака тиче. У великим утакмицама, каква ова са Ајаксом јесте, мале ствари и ситнице могу да буду пресудне по резултат.


Војводина – Ајакс

БАЧКА ТОПОЛА: ТСЦ арена, капацитет 4.500 седишта, судија: Ардо Кардешлер (Турска) Почетак у 20 часова (ТВ Арена 1 премиум).

ВОЈВОДИНА: Царевић, Бутеан, Сичење, Црномарковић, Барос, Полетановић, Петровић, Бамиделе, Савићевић, Зади Сери, Ивановић.

АЈАКС: Пасвер, Ренч, Шутало, Бас, Хато, Хендерсон, Ван ден Бомен, Расмусен, Акпом, Бергвајн, Броби.


И пре путовања у Холандију тренер Војводине био је оптимиста што се игре тиче. Не упуштајући се у резултатске прогнозе, сопствени оптимизам делио је са својим играчима.

– Дисциплина, истрајност и одлучност да се резузлтат достигне, ту су елементи на којима смо градили оптимизам. Не постоји ни један разлог да тако не буде и у реваншу. Најважније је да немамо повређених играча и да су сви спремни за надигравање са реномираним противником. Што се састава тиче, сачекао бих четвртак, имам једну, или две дилеме, видећемо. Костур имамо, надоградња зависи од детаља које у међувремено уочимо, колико на нашим тренинзима, толико и на основу сазнања о ситуацији у редовима гостујућег тима.


Воша позитивна у евро релацијама

Војводина је у 110 година традиције одиграла 175 утакмица у европским такмичењима. Према статистици колеге Цвијана Савковића, победила је 76 пута, 61 пут је изгубила, а 38 утакмица завршено је без победника. Гол разлика позитивна, 276:233.

У такмичењу за Куп УЕФА, касније Лига Европе, Војводина је у 61 утакмици 24 пута победила, а 22 пута изгубила, уз гол разлику 85:79. У prеthodnoj утакмици у том такмичењу било је 1:0 за Ајакс у Амстердаму. Реванш је вечерас у Бачкој Тополи.


Сви Вошини играчи редом јединствени су у оцени да би Карађорђе пружио идеалан основ за истински фудбалски празник. Међутим, верују и у могућност да на ТСЦ арени остваре намеру да победе у амбијенту песме навијачке и победничког расположења на трибинама.

– Моја је жеља да као тренер Војводине доживим да играмо пред препуним трибинама Карађорђа. Верујем да је утакмица са Ајаксом била таква прилика. Ситуација је таква каква је, терен се ради, што је добро. У перспективи иматћемо прилику да славимо нове победе у атмосфери пробуђеног Карађорђа. Верујем да ће и трибине ТСЦ арене бити попуњене. Имамо информацију о великом интересовању Новосађана за меч, што нас радује, јер су навијачи Војводине пролетос одиграли значајну улогу у реализацији низа победничких резултата на путу ка Европи – подсетио је Бандовић на синергију насталу и учврћену добрим играма и резултатима и у првенству и у такмичењу за Куп Србије, све до финала.

Лазо Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар
УПРАВНИ ОДБОР ФК ВОЈВОДИНА ОДАО ПРИЗНАЊЕ ПРВОМ ТИМУ НА ДОСТОЈНОМ РЕПРЕЗЕНТОВАЊУ КЛУБА: Напад, од почетка до краја

УПРАВНИ ОДБОР ФК ВОЈВОДИНА ОДАО ПРИЗНАЊЕ ПРВОМ ТИМУ НА ДОСТОЈНОМ РЕПРЕЗЕНТОВАЊУ КЛУБА: Напад, од почетка до краја

31.07.2024. 16:30 16:33
У СУСРЕТ ВОШИНОЈ РЕВАНШ УТАКМИЦИ ДРУГОГ КОЛА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Против Ајакса пречице не постоје

У СУСРЕТ ВОШИНОЈ РЕВАНШ УТАКМИЦИ ДРУГОГ КОЛА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Против Ајакса пречице не постоје

29.07.2024. 16:27 16:33