broken clouds
23°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Војводина у генералки пред Ружемберок савладала репрезентацију Новог Сада 2:1 (2:0)

22.06.2017. 22:19 22:26
Пише:
Извор: Никола Трујић, фото: Јелена Грлић

НОВИ САД: Репрезентација Новог Сада показала се као добар и адекватан ривал Војводини на генералној проби пред почетак нове сезоне. Црвено-бели јесу победили, пре свега захваљујући бољој игри у првих 45 минута, али је градска селекција у наставку имала више од игре и била веома неугодан противник.

Гледаоцима на стадиону Карађорђе представили су се многи фудбалери овог лета и пристигли у Нови Сад, међу којима су били Бразилац Алвеш, Стефан Михајловић, Милан Бубало и Френсис из Гане.

У првих 45 минута виђена је доста борбена игра у којој је суперлигаш имао више повољних прилика. Иако тренер Батак није могао да рачуна на лакше повређене Лакићевића и Антића, као ни на Јованчића, момци у црвено-белим дресовима атаковали су ка голу Марка Кордића. У два везана напада у 3. и 4. минуту одлично су шутирали Вукасовић и Малбашић али је оба пута Кордић сјајно интервенисао. На другој страни је у 6. минуту удрацем главом узвратио Лазар Зличић али је његов покушај био блокиран. У 17. минуту је запретио и Кристијан Живковић, међутим голман Роцков био је на правом месту.

У 30. минуту напокон се затресла мрежа иза леђа голмана Кордића. Млади Александар Месаровић сјајно је спојио са голом Николу Трујића, а овај је без проблема сместио лопту у мрежу селекције града.

У 40. минуту видели смо изванредан ударац Yozеfa Бемпаха са око 25 метара али је статива била савезник екипе Војводине. Међутим, на другој страни Трујић је у 43. минуту направио одличан продор и у срцу шеснаестерца упослио Филипа Малбашића који је постигао други гол.


Победа Ружемберока

Словачки Ружемберок, с којим се Војводина састаје на премијери овогодишњих квалификација за Лигу Европе, играо је пријатељски меч са чешком екипом Тринец и победио са 1:0. Једини гол постигао је Герец у 79. минуту. Словаци су наступили у следећем саставу:

Мацик, П. Масло, Д. Кружлиак, Ј. Масло, Купец, Такач, Коћан, Сапара, Даниел, Лачну, Кунца . У игру су ушли и  Крајчирик , Кмет, Герец, Ј. Кудличка, Чурма, Менић и Дубек. 


У наставку сусрета прилику је добио у Репрезентацији Новог Сада Стефан Михајловић и већ у 53. минуту показао да може да буде право појачање за црвено-беле. Наиме, Ћуковић је центрирао пред гол Роцкова, а Михајловић се одлично изборио за позицију и главом спровео лопту у мрежу. Нису играчи градске селекције посустајали, па су шансе пропуштали Зличић и Живковић, а у 72. минуту поново је Бенпах изванредно шутирао, али је овога пута пречка спасила голмана Воше Емила Роцкова. Недуго затим Бемпах је замењен, уз праве овације са трибина. Утисак је да је Војводина показала одређене вредности у игри, али је сигурно за тренера Батака могу да забрину уочене слабости. Срећом, до прве утакмице са Ружомбероком у првом колу квалификације за Лигу Европе има још недељу дана, самим тим и довољно времена да се те мане отклоне.

А. Предојевић

Војводина - Репрезентација Новог Сада 2:1 (2:0)

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 500, судија: Kеya (Нови Сад). Стрелци: Трујић у 30. Малбашић у 43. за Војводину, а Михајловић у 53. минуту за Репрезентацију НС. Жути картони: Бурековић (Војводина), а Пековић (Репрезентација НС)

ВОЈВОДИНА: Роцков, Лазаревић, Бурековић, Планић, Алвеш, Вукасовић, Ковачевић (Мићин), Месаровић, Суботић (Стаменић), Трујић (Спремо), Малбашић (Бубало).

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА НОВОГ САДА: Кордић, Ћуковић, Станков (Пековић), Бабић (Рађен), Деветак, Илић (Шћепановић), Зличић (Френсис), Живковић, Стојшић (Михајловић), Миросављев (Лукић), Бемпах (Вуковић).

Аутор:
Пошаљите коментар
Војводина са репрезентацијом Новог Сада у генералки за Ружомберок

Војводина са репрезентацијом Новог Сада у генералки за Ружомберок

21.06.2017. 22:31 22:36