overcast clouds
11°C
16.09.2024.
Нови Сад
eur
117.04
usd
105.4414
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Ванић прихвата улогу фаворита против Јавора

19.08.2017. 09:59 10:07
Пише:
Извор: Ј. Грлић

После четири стартне победе, у прошлу суботу фудбалери Војводине доживели су први пораз у првенству,на стадиону “Карађорђе” бољи од њих био је Партизан.

Баш као што нису имали времена за испољавање радости после повезаних победа, тако није било простора ни за туговање због прве “нуле”. Пред Вошиним фудбалерима је вечерас гостовање у Ивањици, домаћин им је традиционално неугодна екипа Јавора, па су протеклих недељу дана искористили да се приберу и спреме за важан дуел који их чека. У њему, закључак је, желе да наставе с добрим играма и резултатима и упишу нова три бода на свој салдо.

- Од Војводине се увек очекује да иде на победу, па је тако и пред овај сусрет - рекао је тренер Ненад Ванић. - Међутим, не зависи баш све само од нас, већ се за крајњи резултат пита и противник, у овом случају екипа Јавора, која ће покушати да наметне ритам који њој одговара. Ми смо се спремали да победимо у Ивањици и то је оно што ћу од играча тражити. Важно је да будемо тим који ће имати већи посед лопте и који ће бити кадар да мења ритам утакмице, на начин на који то нама одговара. Предуслов да се то догоди је да задржимо жељу, борбеност и дисциплину и не видим разлог да тако и не буде.

Јавор тренутно заузима 14. место на табели Суперлиге, али уме да буде и те како незгодан супарник, посебно када игра на свом терену.

- Нису Ивањичани почели првенство онако како су желели. Доста су изменили састав, а посебну пажњу поклањају игри из прекида и умеју да буду опасни. Радили смо на томе и покушаћемо да избегнемо проблеме у које бисмо могли да западнемо. Искрено, Војводина је фаворит у овој утакмици и тако ћемо се и понашати, пре свега желећи да остваримо резултат ком стремимо, а то је победа.

Пораз у дербију с Партизаном, по Ванићевим речима, није оставио трага на атмсферу унутар екипе.

- Амбијент око екипе и атмосфера унутар ње на задовољавајућем су ниову, иако увек могу да буду и бољи. Нова серија добрих резултата сигурно би помогла да све подигнемо на још виши ниво, а веома је важно то што немамо, осим две-три лакше повреде, играче чији би наступ био под знаком питања. Пуно нам значи да можемо да рачунамо на све лиценциране играче и, ако се коцкице буду сложиле онако како желимо, позитиван резултат ће бити на нашој страни.


Лиценцирани играчи

Војводина је проширила списак лиценцираних играча за такмичење у Суперлиги и Купу играчима из Омладинске школе “Илија Пантелић”. На списку се сада налази чак 45 фудбалера, међу којима је 28 њих који имају право наступа за неку од млађих селекција клуба.

За ову сезону лиценцирани су (по бројевима на дресу) - А листа (играчи који могу да наступају само за сениорску екипу): 1. Емил Роцков, 2. Милан Лазаревић, 4. Филип Бабић, 6. Ренан да Силва Алвеш,  8. Лазар Зличић, 12. Никола Перић, 14. Иван Лакићевић, 15. Богдан Планић, 18. Немања Суботић, 19. Милан Миросављев, 20. Никола Антић, 22. Филип Малбашић, 23. Марко Вукасовић, 27. Yеnan Бурековић, 29. Душан Јованчић, 66. Yosеf Овусу Бемпах и 99. Стефан Михајловић. Листа Б (играчи који имају право наступа за сениоре и за млађе селекције): 3. Младен Деветак, 9. Петар Мићин, 11. Кристијан Живковић, 16. Драгољуб Савић, 17. Александар Месаровић, 21. Дејан Зукић, 32. Марко Илић, 33. Ранко Веселиновић, 34. Милош Зличић, 35. Слободан Тедић, 36. Михајло Нешковић, 37. Слободан Рубежић, 40. Вукашин Пилиповић, 41. Данило Митровић, 42. Лазар Димитријевић, 43. Никола Васиљев, 44. Александар Сиљановски, 45. Миљан Иван, 46. Немања Тороман, 47. Драган Матковић, 48. Мирко Топић, 49. Ђорђе Брборић, 50. Дејан Ђурић, 51. Синиша Нијемчевић, 52. Стефан Шавија, 53. Ранко Пушкић, 54. Добрица Тегелтија и 55. Милош Милијашевић.


Новинаре је занимао став Ненада Ванића поводом реакције из Војводине на суђење Милорада Мажића у дербију. Он, наиме, није коментарисао арбитражу после сусрета с Партизаном.

- Припадам тренерима који се боре с таквим стварима, а тек с временом увидите има ли ту неког помака или не. Док траје утакмица покушавам да у њој активно учествујем и помогнем мом тиму, а не да сугеришем судији шта треба да ради. Наравно, ако се догоди нешто што није исправно, свако од нас реагује на свој начин. Шта ће се догађати после неког сусрета, то је ствар клуба, а ја се, као тренер, усредсређујем на свој посао.  Обавеза имам заиста много и немам времена да се бавим стварима на које не могу да утичем. Клуб има своје разлоге због којих је онако реаговао и они су јавно и саопштени. Мора се признати да Партизан и још неки клубови имају предност у домаћем првенству, али не бих овом приликом желео да улазим у детаље. Покушавам да спремим екипу, да се фокусирамо само на терен и остварујемо зацртане циљеве – рекао је Ванић.

Утакмица Јавор - Војводина у Ивањици заказана је за 20 часова.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар