Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Vanić prihvata ulogu favorita protiv Javora

19.08.2017. 09:59 10:07
Piše:
Izvor: J. Grlić

Posle četiri startne pobede, u prošlu subotu fudbaleri Vojvodine doživeli su prvi poraz u prvenstvu,na stadionu “Karađorđe” bolji od njih bio je Partizan.

Baš kao što nisu imali vremena za ispoljavanje radosti posle povezanih pobeda, tako nije bilo prostora ni za tugovanje zbog prve “nule”. Pred Vošinim fudbalerima je večeras gostovanje u Ivanjici, domaćin im je tradicionalno neugodna ekipa Javora, pa su proteklih nedelju dana iskoristili da se priberu i spreme za važan duel koji ih čeka. U njemu, zaključak je, žele da nastave s dobrim igrama i rezultatima i upišu nova tri boda na svoj saldo.

- Od Vojvodine se uvek očekuje da ide na pobedu, pa je tako i pred ovaj susret - rekao je trener Nenad Vanić. - Međutim, ne zavisi baš sve samo od nas, već se za krajnji rezultat pita i protivnik, u ovom slučaju ekipa Javora, koja će pokušati da nametne ritam koji njoj odgovara. Mi smo se spremali da pobedimo u Ivanjici i to je ono što ću od igrača tražiti. Važno je da budemo tim koji će imati veći posed lopte i koji će biti kadar da menja ritam utakmice, na način na koji to nama odgovara. Preduslov da se to dogodi je da zadržimo želju, borbenost i disciplinu i ne vidim razlog da tako i ne bude.

Javor trenutno zauzima 14. mesto na tabeli Superlige, ali ume da bude i te kako nezgodan suparnik, posebno kada igra na svom terenu.

- Nisu Ivanjičani počeli prvenstvo onako kako su želeli. Dosta su izmenili sastav, a posebnu pažnju poklanjaju igri iz prekida i umeju da budu opasni. Radili smo na tome i pokušaćemo da izbegnemo probleme u koje bismo mogli da zapadnemo. Iskreno, Vojvodina je favorit u ovoj utakmici i tako ćemo se i ponašati, pre svega želeći da ostvarimo rezultat kom stremimo, a to je pobeda.

Poraz u derbiju s Partizanom, po Vanićevim rečima, nije ostavio traga na atmsferu unutar ekipe.

- Ambijent oko ekipe i atmosfera unutar nje na zadovoljavajućem su niovu, iako uvek mogu da budu i bolji. Nova serija dobrih rezultata sigurno bi pomogla da sve podignemo na još viši nivo, a veoma je važno to što nemamo, osim dve-tri lakše povrede, igrače čiji bi nastup bio pod znakom pitanja. Puno nam znači da možemo da računamo na sve licencirane igrače i, ako se kockice budu složile onako kako želimo, pozitivan rezultat će biti na našoj strani.


Licencirani igrači

Vojvodina je proširila spisak licenciranih igrača za takmičenje u Superligi i Kupu igračima iz Omladinske škole “Ilija Pantelić”. Na spisku se sada nalazi čak 45 fudbalera, među kojima je 28 njih koji imaju pravo nastupa za neku od mlađih selekcija kluba.

Za ovu sezonu licencirani su (po brojevima na dresu) - A lista (igrači koji mogu da nastupaju samo za seniorsku ekipu): 1. Emil Rockov, 2. Milan Lazarević, 4. Filip Babić, 6. Renan da Silva Alveš,  8. Lazar Zličić, 12. Nikola Perić, 14. Ivan Lakićević, 15. Bogdan Planić, 18. Nemanja Subotić, 19. Milan Mirosavljev, 20. Nikola Antić, 22. Filip Malbašić, 23. Marko Vukasović, 27. Yenan Bureković, 29. Dušan Jovančić, 66. Yosef Ovusu Bempah i 99. Stefan Mihajlović. Lista B (igrači koji imaju pravo nastupa za seniore i za mlađe selekcije): 3. Mladen Devetak, 9. Petar Mićin, 11. Kristijan Živković, 16. Dragoljub Savić, 17. Aleksandar Mesarović, 21. Dejan Zukić, 32. Marko Ilić, 33. Ranko Veselinović, 34. Miloš Zličić, 35. Slobodan Tedić, 36. Mihajlo Nešković, 37. Slobodan Rubežić, 40. Vukašin Pilipović, 41. Danilo Mitrović, 42. Lazar Dimitrijević, 43. Nikola Vasiljev, 44. Aleksandar Siljanovski, 45. Miljan Ivan, 46. Nemanja Toroman, 47. Dragan Matković, 48. Mirko Topić, 49. Đorđe Brborić, 50. Dejan Đurić, 51. Siniša Nijemčević, 52. Stefan Šavija, 53. Ranko Puškić, 54. Dobrica Tegeltija i 55. Miloš Milijašević.


Novinare je zanimao stav Nenada Vanića povodom reakcije iz Vojvodine na suđenje Milorada Mažića u derbiju. On, naime, nije komentarisao arbitražu posle susreta s Partizanom.

- Pripadam trenerima koji se bore s takvim stvarima, a tek s vremenom uvidite ima li tu nekog pomaka ili ne. Dok traje utakmica pokušavam da u njoj aktivno učestvujem i pomognem mom timu, a ne da sugerišem sudiji šta treba da radi. Naravno, ako se dogodi nešto što nije ispravno, svako od nas reaguje na svoj način. Šta će se događati posle nekog susreta, to je stvar kluba, a ja se, kao trener, usredsređujem na svoj posao.  Obaveza imam zaista mnogo i nemam vremena da se bavim stvarima na koje ne mogu da utičem. Klub ima svoje razloge zbog kojih je onako reagovao i oni su javno i saopšteni. Mora se priznati da Partizan i još neki klubovi imaju prednost u domaćem prvenstvu, ali ne bih ovom prilikom želeo da ulazim u detalje. Pokušavam da spremim ekipu, da se fokusiramo samo na teren i ostvarujemo zacrtane ciljeve – rekao je Vanić.

Utakmica Javor - Vojvodina u Ivanjici zakazana je za 20 časova.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar