overcast clouds
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(УЖИВО) МАРИБОР ПОСЛЕ ПЕНАЛ СЕРИЈЕ САВЛАДАО ВОЈВОДИННУ И ПЛАСИРАО СЕ У плеј-оф квалификација за Лигу конференција (ФОТО И ВИДЕО)

15.08.2024. 19:16 23:00
Пише:
Извор: С. Шушњевић

Марибор је после пенал серије савладао Војводину са 4:2 (укупан резултат 6:4) и пласирао се у плај-оф Лиге конференција. После регуларног дела меча и два продужетка Војводина је водила са 1:0. У првом мечу у Марибору било је 2:1 за Словенце

Пенали - Марибор иде у плеј-оф где га чека Ђургарден

Врховец за победу Марибора - 2:4.

Изузетно лош ударац Ивановића, Марибор пред проласком даље - 2:3.

Репас сигуран за предност Марибора - 2:3

Брани Југ покушај Николића који је шутирао у десну страну, остаје 2:2.

Ел Судани изједначује ударцем по средини - 2:2.

Савићевић вара Југа за 2:1.

Узвраћа Мбина и шаље Царевића у погрешну страну за 1:1.

Петровић изузетно сигуран за предност Војводине од 1:0.

Пенали ће одлучити победни8ка.

Крај другог продужетка.

119. минут: Покушао је и Николић, али право у голмана Марибора.

114. минут. Покушао је Патровић, али је лопта отишла поред гола.

Почео је други продужетак.

Крај првог продужетка

99. минут. Умало гол за Војводину. Шутирао је Николић, али је лопта отишла крај гола.

96. минут:  Уморни су и једни и други, те расте број грешака, а темпо опада. Марибор има посед, али су напади гостију изузетно спори. Војводина чека контру која би јој донела пролаз даље. Покушао је Ел Судани из слободњака, али је био непрецизан.

Почео први продужетак.

Крај утакмице, играју се продужеци

90. минут: Игра се надокнада од пет минута.

89. минут:  Николић је добио лопту након грешке ривала и сам кренуо ка голу, али је покушао да упосли Савићевића који је долазио из другог плана и погрешио приликом додавања. Могла је Војводина да обезбеди пролаз даље...

89. мимут. Покушај Петровића из даљине, али не довољно прецизно, па је лопта прохујала крај гола. 

83. минут. Шанса За Марибур. Шутирао је Бурле, али је лопта завршила поред гола.

81. минут: Поново шанса за Војводину. Ивановић је поново покушао, сада га је Ширвис изблокирао. Корнер. Лопта је била код Серија који је кренуо у продор, Ширвис га је готово са обе руке склонио, али зачудо није било прекршаја.

73. минут: Шанса за Војводину. Шутирао је Ивановић, ели је голман Марибора био на месту и одбранио тај ударац.

57. минут: Све похвале за играче Војводине за вечерашњу игру. Марибор је дуго времена у подређеном положају, у дефанзиви. Бутеан је сада у два наврата тражио право решење, лопта је дуго била у ногама играча Воше, на крају корнер после убачене лопте бека "лала" и блока дефанзиве гостију.

51. минут:  Покушао је најбољи играч Воше данас Сери да ухвати главног судију на спавању, пао је у казненом простору после једва контакта са играчем гостију, али је Португалац Кореја неумојив - показао је жути картон играчу Воше због симулирања. Картон исте боје добио је и капитен Петровић због приговора.

46. минут: Утакмица тек што је наствљена Мариобор је имао прилику да изједначи. Божићев продор завршен је центаршутом на који је натрчао Ел Судани,којије тек ушао у игру, али је био непрецизан.Много среће за домаће који су и у првом дуелу заборавили Алжирца након центаршута, што их је тада много више коштало.

Почело је друго полувреме.


Војводина (или Марибор) сазнали ривала у плеј-офу

Ако Војводина или Марибор прођу овај степеник, последња препрека пред Лигом конференција биће им Ђургарден.

Шведски тим је у двомечу био бољи од финског Илвеса са укупних 4:2. У првом мечу резултат је био 1:1, да би у реваншу у Стокхолму било 3:1 за Ђургарден.


Крај првог полувремена.

45. минут: Игра се надокнада времена од четири минута.

41. минут: Прилика за Ивановића. Центаршут Савићевића након кратке комбинације из корнера, али је Ивановић шутирао главом преко гола.

37. минут: Савићевић пропушта две велике прилике. Поново магичан потез Серија који је спојио Савићевића са голом, али је овај у покушају да му врати лопту прокоцкао велику прилику. Након тога је налетео на повратну лопту Ивановића, али је блок одрадио свој посао. Војводина све опаснија.

36. минут: Најискуснији играч Марибора Јосип Иличић излази из игре, повреда је у питању, не може даље некадашњи лидер Аталанте. Менај га Јакуповић. Аплаузи навијача за Иличића.

34. минут: Траже пенал играчи Војводине. Одлична акција по левом боку коју је засутавио Видмар. Тражили су домаћи пенал, али је лопта штопера гостију погодила у леђа.

Пробао је после корнера Барос, али је шутирао право у Југа.


Подршка Воши од управе клуба

Подршку играчима Војводине и члановима стручног штаба, са Божидаром Бандовићем на челу, дали су сви чланови Управног одбора клуба. Уз председника Драгољуба Збиљића, место у ложи заузели су и новоизабрани чланови Марко Босанац и Ненад Новаковић. Босанац је власник комп. "Монтоп", а Новаковић власник компаније "Булевар компани".

Фото: С.Шушњевић


34. минут: Прилака за Вошу. Шутирао је Бораос, али је голман Марибора био на мсету.

29. минут: Нова прилика за Марибор. Царевић је успео да одбрани шут Божића. При интервенцији се повредио, па му се након тога указивала помоћ.

25. минут:  Искључен је тренер Марибора. Очтито је одлука ВАР судија да признају гол Војводине довела до нервозе тренера гостију Анте Шимунџе. Побунио се, протестовао, рекао притом свашта португалском судији Кореји коме не треба много да се маши за картон. Шимунџи је показао црвени!

23. минут: Војводина је удпела да дође до гола, али је судија сфирао офсајд. Међутим, после интервенције у ВАР соби, погодак Црномарковића је произнат, шро значи да је Воша повела са 1:0.

16. минут: Коначно шанса за Војводину. Савићевић је шутирао, али је погодио пречку.

12. минут: Опасна ситуација пред Царевићем. Диван пас Божића, након ког је центаршут Баришића био за нијансу превише јак. Каснио је Бегре.

8. минут: Гости за сада конкретнији и борбенији. Имали су и сада среће играчи Војводине - нападач гостију промашио је читаву лопту на повратни пас са крила. Поново статична, неорганизована и помало конфузна реакција "лала".

3. минут: Већ два опасна напада гостију у само три минута. Војводина није добро кренула. Једном је лопта прошла поред стативе, било је близу, а други пут је играч Марибора шутирао поред гола са десетак метара. И да је био гол не би важио, јер је раније свиран офсајд.

Почела је утакмица.

Све спремно за Вошин реванш против Марибора у трећем колу квалификација за Лигу конференција.

Пред "лалама" је тежак задатак, не толико због снаге ривала, колико због кадровских проблема пред овај дуел, јер тренер Божидар Бандовић не може да рачуна на четворицу важних играча.

Због повреда тренер Новосађана Бандовић за овај меч не може да рачуан на Андрију Радуловића, Алексу Вукановића и Марка Полетановића, а због суспензије ни на још једног искусног адута Слободана Медојевића.

САСТАВИ

Војводина: Царевић, Бутеан, Сишење, Црномарковић, Лукас Барос, САвићевић, Петровић, Николић, Бамиделе, Сери, Ивановић.

Марибор: Југ, Ширвис, Видмар, Карич, Милец, Ј. Репас, Ж. Репас, Бочић, Баричич, Иличић, Беугре.

Навијачи Марибора. Све у нормама навијачког расположења и полицијског обезбеђења

 

Колико може Воша, да ли је кадра да стане на крај својој серији пораза и "бесконачном" нисзу неуспеха српских клубова Европе - сазнаћемо ускоро.

Челници Војводине данас су угостили делегацију НК Марибор у својим просториијама.

 

 

Војводина још уве тражи своје прво учешће у групној фази неког европског такмичења у 21. веку.

Prеthodnе године их је кипарски Апоел зауставио у другој рунди квалификација за Лигу конференција након две победе истоветним резултатом 2:1, а оба гола за Војводину постигао је Зукић.

Годину пре тога, "стара дама" је успела да избаци литвански Паневежис у другом колу, али их је већ на наредном кораку саплео аустријски Ласк.

Од сезоне 2007/08. Војводина је чак 13 пута покушавала да се домогне групне фазе, махом Лиге Европе, али још увек није играла европски фудбал током јесени.

Три пута је Војводина играла у последњој рунди квалификација за друго по рангу европско клупско такмичење, али су Шериф 2013, Викторија Плзењ 2015. и АЗ Алкмар 2016. године били успешнији.

Марибор је попут Војводине сезону започео у квалификацијама за Лигу Европе.

Већ у првом колу су испали, након што је после веома узбудљивог двомеча бољи био Ботев из Пловдива који је након победе у Бугарској (2:1) успео да остане непоражен у "Људском врту".

Међутим, у другом колу квалификација за Лигу конференција, Марибор је успео да након још две изузетно занимљиве утакмице елиминише румунску Крајову. Код куће су тријумфовали са 2:0, што је победу Крајове у реваншу са 3:2 учинило пировом.

Аутор:
Пошаљите коментар
БИТИ ИЛИ НЕ БИТИ Војводина вечерас у Бачкој Тополи дочекује Марибор (20)

БИТИ ИЛИ НЕ БИТИ Војводина вечерас у Бачкој Тополи дочекује Марибор (20)

15.08.2024. 09:23 09:31