overcast clouds
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

БИТИ ИЛИ НЕ БИТИ Војводина вечерас у Бачкој Тополи дочекује Марибор (20)

15.08.2024. 09:23 09:31
Пише:
Извор: ФК Војводина

Војводина је у минималном заостатку у првом мечу квалификација за Лигу конференција, са максималном намером, да у реваншу против Марибора искорачи до Скандинавије и двомеча на последњој степеници квалификација, до нивоа групне фазе европског такмичења.

Сопствени оптимизам Вошини играчи граде на утиску о равноправној игри у prеthodnе три утакмице на европској сцени, у двомечу са Ајаксом и на гостовању у Марибору.

– Екипа Марибора је квалитетан и организован скуп добрих појединаца – цени Вошин маневриста Вукан Савићевић. – Ту пре свих мислим на Иличића око кога се све врти. Међутим, фудбал је игра у којој учествује 11 играча и ако бих поредио појединачне вредности ценим да имамо квалитетнији састав и да можемо да прођемо у плеј-оф. Рачунамо и са подршком наших навијача.


Улазнице

Улазнице за утакмицу Војводина – Марибор у продаји су и данас до 12 часова у просторијама ФК Војводина, на западној трибини Карађорђа, улаз број 2. Цене улазница за места на источној трибини крећу се у распону 1.500–6.000 динара.


Каже да су им дали огромну подршку у prеthodnim утакмицама.

- Хвала им до неба. Долазе, путују, није ни њима лако. На основу информација са друштвених мрежа видим да нису клонули духом. Напротив, међусобним порукама раде на томе да их буде што више на ТСЦ арени како бисмо заједно славили на крају. Одужићемо им се победом, како другачије?! – каже Савићевић.

За реванш са Марибором тренер Војводине не може да рачуна на повређене Вукановића, Полетановића и Радуловића, као ни на поцрвенелог Медојевића.

– Најбоље би било да су сви на броју – рекао је Бандовић. – Али, кога нема, без њега се може и мора. Даћемо све од себе да победимо и да се пласирамо у плеј-оф. Морам да подсетим, не са намером да бих тражио било какав алиби, нови играчи су нам се придружили у последњој недељи припрема. Требаће времена да се успостави ниво комуникације потребан за изазове на два фронта. Упркос свему, у минулим утакмицама били смо близу. Нашом енергијом и игром дали смо навијачима повод за веру да можемо да прођемо даље. Спремни смо да то и докажемо у реваншу са Марибором.       

Лазо Бакмаз

 

Збиљић одржао састанак

Пред реванш са Марибором, на захтев председника клуба, одржан је састанак на коме су играчи и стручни штаб добили пуну подршку у припреми за утакмицу свих утакмица.

– Да не верујем у квалитет и намеру наших играча, не бих ни био ту где јесам – рекао је председник клуба Драгољуб Збиљић. – Тренер Бандовић има нашу максималну подршку, коју је заслужио посвећеношћу и минулим радом, као да је са Војводином од рођења. Састанак сам сазвао јер сам проценио да играчи из прве руке морају да знају колико верујемо у њих и њихову могућност да изборе групну фазу Лиге конференција.

Тренер Марибора хвали војводину, али има поверење у свој тим

Марибор је у prеthodnom колу, упркос раном вођству противника, победио Муру са 2:1.  Одмах по завршетку недељне утакмице тренер Анте Шимунџа је све активности усмерио на припреме за реванш са Војводином.

– Сада нам следи помак ка европским изазовима – рекао је шеф мариборске струке. – Најважније је да сви играчи тренирају. Са нама је и Милец, који је против Војводине морао рано да напусти терен, а потом и да пропусти утакмицу с Муром.

Минималну предност Шимунџа је оценио као добар стартни основ, не и као довољан капитал за реванш. 

– Гол за 2:1 јесте битан, постигли смо га касно, али смо победу заслужили. Истовремено, свесни смо да нас чека захтеван испит. Морамо да будемо спремни на појачан притисак домаћина. Истина, не играју у Новом Саду, што њима јесте хендикеп. Разлика је у томе да ли на трибинама има 4.500 гледалаца, колико је капацитет ТСЦ арене, или неколико десетина хиљада. Ипак, они и првенствене утакмице играју у Бачкој Тополи, тако да им то није проблем.

Хвалећи игру Новосађана у Људском врту, тренер мариборског тима најавио је квалитетно надметање и неизвестан расплет утакмице, а тиме и коначан резултат двомеча.

– Очекујем агресивну, али не и непромишљену игру Војводине. Јасна ми је њихова жеља да што пре забију гол и да поведу и зато морамо да припремимо прави одговор. Као екипа, они имају „и главу и реп“, имају квалитет и дисциплину у игри. Зато нам је потребан наш одговор на европском нивоу – рекао је  Анте Шимунџа.

Аутор:
Пошаљите коментар