(УЖИВО) СРБИЈА ПОРАЖЕНА ОД ЕНГЛЕСКЕ НА СТАРТУ ЕУРА са минималних 1:0 (ФОТО: И ВИДЕО)

Фудбалска репрезентација Србије поражена је у првом колу Ц групе на Европском првенству од Енглеске са 1:0 у Гелзенкирхену.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Andreea Alexandru, Thanassis Stavrakis, Martin Meissner)

Крај утакмице.

90. минут: Игра се четири минута надокнаде.

89. минут: Ударац Сергеја из очаја. Покушао је Сергеј Милинковић Савић са дистанце да постигне гол, али је лошта отишла далеко од гола Енглеске.

82. минут: Одлична шанса за Србију. Влаховић је био у прилици, али је пречка спасила Енглезе.Сјајан покушај српског центарфора. Шутирао је са дистанце ка голу Пикфорда, али је тај ударац ишао по средини гола енглеског чувара мреже. Успео је Пикфорд да одбије ту лопту у корнер.

77. минут: Пречку је погодио Хари Кејн. Имала је среће Србија. Тек што је Боувен ушао у игру, направио је проблем нашем тиму. Пробио је по десној страни и центаршутем нашао Кејна на даљој стативи. Овај је шутирао главом, Рајковић је одбранио после чега се лопта одбила и погодила пречку.

65. минут: Шанса за Србију. Очајан пријем Луке Јовића коштао Србију. Све је одрадио Душан Тадић како треба. Одузео лопту, преварио противнике и послао лопту ка нашем центарфору. Ипак, лопта се одбила далеко од Јовића када је овај покушао да је прими.

59. минут. Прилика за Србију, Митровић је био у шанси, али је пао поред голмана Енглеске, но ништа од пенала. Пробио је Младеновић по левој страни и послао лопту ка нашем капитену ког је са леђа одгурнуо Трипије. Италијански арбитар сматра да то није било довољно за најстрожу казну.

 

57. минут: Досадашњи део другог полувремена је припао Србији, али је Енглеска лако могла до гола. Ниоткуда су лако стигли до две велике шансе. Најпре је Арнолд шутирао са дистанце, али директно по средини у Рајковића који брани. У наставку те акције, Белингем је пробио до дубоко у наш шеснаестерац и могло је то да буде опасно да му Илић није избио чисту лопту у последњи час.

53. минут: Опасно је било испред гола Пикфорда, само да је лопта нашла некога. Окренуо је Влаховић свог чувара и послао ка средини шеснаестерца оштру лопту по земљи. Нажалост, она није пронашла никога од његових саиграча, већ је завршила у ногама супарника. Без обзира на то, игра Србије сада већ обећава.

46. минут: Фудбалери Србије траже изједначење, а Енглези имају победнички резултат.

Почело је друго полувреме

Крај полувремена

45. минут: Игра се два минута надокнаде.

41. минут. Костић се повредио, не може да настави меч. Принудна измена код "орлова" већ у првом полувремену. Костић се повредио и мораће да напусти терен. Уместо њега у игру ће Филип Младеновић. У међувремену, Енглези ће имати играча више на терену.

31. минут: Везни ред Србије лоше функционише, поготово приликом транзиционе игре. Играчи се много троше у праћењу противничке игре и не могу да направе више од два ваљана додавања. Линијски играчи, Костић и Живковић су готово неприметни у досадашњем делу меча. Влаховић је најистуренији, али до сада није успео ниједном да примири лопту када је имао ривала на леђима.

Фото: Tanjug (AP Photo/Andreea Alexandru)

25. минут: Нова шанска за Енглезе. Поново су прошли по левој страни за нас критичној. Маестралан пас Влаховића, али за играче Енглеске. Нападач Србије је несхватљиво покушао да направи додавање кроз средину терена, с десне на леву страну, али су лопту пресекли ривали и потом је Трипије истрчао контранапад, али је имао лош баланс при шуту, те је Рајковић могао да одахне.

21. минут: У досадашњем току меча Енглези су држали лопту чак 88 одсто времена. Али, онда је уследила и прва прилика за Србију. Пробао је Митровић, али је лопта отишла поред гола.Гуехи је у опасној зони изгубио лопту, а она је стигла до Влаховића који је одмах проиграо свог саиграча у нападу. Митровић је помало пожурио и солидно шутирао са 16 метара удаљености. Остаје жал јер је могло далеко опасније да буде.

13. минут: Енглеска је повела са 1:0. Стрелац је Џуд Белингем. Лоша реакција играча Србије у дефанзиви, пролазак Саке иза леђа Филипу Костићу по десном боку, а онда га је Павловић сачекао, међутим без успеха, лопта је дошла до Белингема који је ударцем главом затресао мрежу Србије.

6. минут: Пробио се ФИлип Костић по левој страни, али је лопта умало отишла у гол-аут, те је у трку морао да центрира. Тражио је Влаховића, али није то најбоље испало. Лопта је добрано пребацила његовог клупског колегу и враћена је у посед Енглеза.

3. минут: Од првог минута лопта је у ногама Енглеза. За сада без прилика за ривала, али је чињеница да се константно игра на нашој половини. Костић и Живковић, који играју по боковима, су се у потпуности вратили и чине дефанзивну петорку са тројицом штопера.

Почела је утакмица. Са центра су кренули фудбалери Енглеске.

Фото: Tanjug (AP Photo/Alessandra Tarantino)

Наша селекција последњи пут на шампионату Европе играла је давне 2000. године, а после скоро две и по деценије екипа Драгана Стојковића Пиксија први дуел у групи Ц играће против актуелних вицешампиона Старог континета из 2021. године.

 

Александар Митровић и Душан Влаховић ће бити најистуренији у нашој стартној постави.

Србија: Рајковић – Миленковић, Вељковић, Павловић – Живковић, Лукић, Гудељ, Костић – С. Милинковић Савић – Влаховић, Митровић

Енглеска: Пикфорд – Вокер, Стонс, Гуехи, Трипијер – Рајс, Александер Арнолд – Сака, Белингем, Фоден, Кејн

 

EUR/RSD 117.0412
Најновије вести