Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(UŽIVO) SRBIJA PORAŽENA OD ENGLESKE NA STARTU EURA sa minimalnih 1:0 (FOTO: I VIDEO)

16.06.2024. 20:23 22:55
Piše:
Foto: Tanjug (AP Photo/Andreea Alexandru, Thanassis Stavrakis, Martin Meissner)

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u prvom kolu C grupe na Evropskom prvenstvu od Engleske sa 1:0 u Gelzenkirhenu.

Kraj utakmice.

90. minut: Igra se četiri minuta nadoknade.

89. minut: Udarac Sergeja iz očaja. Pokušao je Sergej Milinković Savić sa distance da postigne gol, ali je lošta otišla daleko od gola Engleske.

82. minut: Odlična šansa za Srbiju. Vlahović je bio u prilici, ali je prečka spasila Engleze.Sjajan pokušaj srpskog centarfora. Šutirao je sa distance ka golu Pikforda, ali je taj udarac išao po sredini gola engleskog čuvara mreže. Uspeo je Pikford da odbije tu loptu u korner.

77. minut: Prečku je pogodio Hari Kejn. Imala je sreće Srbija. Tek što je Bouven ušao u igru, napravio je problem našem timu. Probio je po desnoj strani i centaršutem našao Kejna na daljoj stativi. Ovaj je šutirao glavom, Rajković je odbranio posle čega se lopta odbila i pogodila prečku.

65. minut: Šansa za Srbiju. Očajan prijem Luke Jovića koštao Srbiju. Sve je odradio Dušan Tadić kako treba. Oduzeo loptu, prevario protivnike i poslao loptu ka našem centarforu. Ipak, lopta se odbila daleko od Jovića kada je ovaj pokušao da je primi.

59. minut. Prilika za Srbiju, Mitrović je bio u šansi, ali je pao pored golmana Engleske, no ništa od penala. Probio je Mladenović po levoj strani i poslao loptu ka našem kapitenu kog je sa leđa odgurnuo Tripije. Italijanski arbitar smatra da to nije bilo dovoljno za najstrožu kaznu.

 

57. minut: Dosadašnji deo drugog poluvremena je pripao Srbiji, ali je Engleska lako mogla do gola. Niotkuda su lako stigli do dve velike šanse. Najpre je Arnold šutirao sa distance, ali direktno po sredini u Rajkovića koji brani. U nastavku te akcije, Belingem je probio do duboko u naš šesnaesterac i moglo je to da bude opasno da mu Ilić nije izbio čistu loptu u poslednji čas.

53. minut: Opasno je bilo ispred gola Pikforda, samo da je lopta našla nekoga. Okrenuo je Vlahović svog čuvara i poslao ka sredini šesnaesterca oštru loptu po zemlji. Nažalost, ona nije pronašla nikoga od njegovih saigrača, već je završila u nogama suparnika. Bez obzira na to, igra Srbije sada već obećava.

46. minut: Fudbaleri Srbije traže izjednačenje, a Englezi imaju pobednički rezultat.

Počelo je drugo poluvreme

Kraj poluvremena

45. minut: Igra se dva minuta nadoknade.

41. minut. Kostić se povredio, ne može da nastavi meč. Prinudna izmena kod "orlova" već u prvom poluvremenu. Kostić se povredio i moraće da napusti teren. Umesto njega u igru će Filip Mladenović. U međuvremenu, Englezi će imati igrača više na terenu.

31. minut: Vezni red Srbije loše funkcioniše, pogotovo prilikom tranzicione igre. Igrači se mnogo troše u praćenju protivničke igre i ne mogu da naprave više od dva valjana dodavanja. Linijski igrači, Kostić i Živković su gotovo neprimetni u dosadašnjem delu meča. Vlahović je najistureniji, ali do sada nije uspeo nijednom da primiri loptu kada je imao rivala na leđima.

25. minut: Nova šanska za Engleze. Ponovo su prošli po levoj strani za nas kritičnoj. Maestralan pas Vlahovića, ali za igrače Engleske. Napadač Srbije je neshvatljivo pokušao da napravi dodavanje kroz sredinu terena, s desne na levu stranu, ali su loptu presekli rivali i potom je Tripije istrčao kontranapad, ali je imao loš balans pri šutu, te je Rajković mogao da odahne.

21. minut: U dosadašnjem toku meča Englezi su držali loptu čak 88 odsto vremena. Ali, onda je usledila i prva prilika za Srbiju. Probao je Mitrović, ali je lopta otišla pored gola.Guehi je u opasnoj zoni izgubio loptu, a ona je stigla do Vlahovića koji je odmah proigrao svog saigrača u napadu. Mitrović je pomalo požurio i solidno šutirao sa 16 metara udaljenosti. Ostaje žal jer je moglo daleko opasnije da bude.

13. minut: Engleska je povela sa 1:0. Strelac je Džud Belingem. Loša reakcija igrača Srbije u defanzivi, prolazak Sake iza leđa Filipu Kostiću po desnom boku, a onda ga je Pavlović sačekao, međutim bez uspeha, lopta je došla do Belingema koji je udarcem glavom zatresao mrežu Srbije.

6. minut: Probio se FIlip Kostić po levoj strani, ali je lopta umalo otišla u gol-aut, te je u trku morao da centrira. Tražio je Vlahovića, ali nije to najbolje ispalo. Lopta je dobrano prebacila njegovog klupskog kolegu i vraćena je u posed Engleza.

3. minut: Od prvog minuta lopta je u nogama Engleza. Za sada bez prilika za rivala, ali je činjenica da se konstantno igra na našoj polovini. Kostić i Živković, koji igraju po bokovima, su se u potpunosti vratili i čine defanzivnu petorku sa trojicom štopera.

Počela je utakmica. Sa centra su krenuli fudbaleri Engleske.

Naša selekcija poslednji put na šampionatu Evrope igrala je davne 2000. godine, a posle skoro dve i po decenije ekipa Dragana Stojkovića Piksija prvi duel u grupi C igraće protiv aktuelnih vicešampiona Starog kontineta iz 2021. godine.

 

Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović će biti najistureniji u našoj startnoj postavi.

Srbija: Rajković – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Lukić, Gudelj, Kostić – S. Milinković Savić – Vlahović, Mitrović

Engleska: Pikford – Voker, Stons, Guehi, Tripijer – Rajs, Aleksander Arnold – Saka, Belingem, Foden, Kejn

 

Autor:
Pošaljite komentar
STOJKOVIĆEV TIM ZA ENGLESKU: Tadić na klupi, Rajković na golu

STOJKOVIĆEV TIM ZA ENGLESKU: Tadić na klupi, Rajković na golu

16.06.2024. 20:09 20:12
SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ PRED DUEL SA ENGLEZIMA: Spremni smo, vreme je da napravimo iskorak

SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ PRED DUEL SA ENGLEZIMA: Spremni smo, vreme je da napravimo iskorak

15.06.2024. 18:40 19:38