light rain
20°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

У ПРВОЈ УТАКМИЦИ НОВОГ ФОРМАТА У ЛИГИ ШАМПИОНА, ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДОЖИВЕЛА ПОРАЗ У БЕОГРАДУ Тријумф Португалаца на турски погон (ВИДЕО)

19.09.2024. 18:50 20:55
Пише:
фудбал
Извор: Танјуг/Марко Ђоковић

Црвена звезда – Бенфика 1:2 (0:2)

Иако су силно желели да победом обрадују навијаче на стадиону „Рајко Митић“, фудбалери Црвене звезде доживели су пораз на старту такмичења у новом формату Лиге шампиона. Боља од њих била је Бенфика, некадашњи двоструки првак Старог континента, која је искористила два пропуста у одбрани Београђана, у 29. минуту повела 2:0, а онда, паметном и сигурном партијом, и поред гола Милсона у 86. минуту, сачувала предност до краја сусрета.
Предвођени већ времешним, али и даље одличним аргентинским интернационалцима, 36-годишњацима Отамендијем и Ди Маријом, гости су боље отворили сусрет и први су запретили већ у 3. минуту, када није прецизан био Турчин Актуркоглу. Ученици тренера Бруна Лажа високо су поставили зону, па Београђанима није било ни мало једноставно да наметну стил игре који би им погодовао.
На жалост Звездиних навијача, у 9. минуту повела је Бенфика. Ди Марија је одлично упослио свог десног бека Александера Баа, уледио је центаршут на другу стативу, а тамо ју је дочекао Керем Актуркоглу и сместио иза леђа голмана Глазера. 

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић“, гледалаца: 40.000. Судија: Мајкл Оливер (Енглеска). Стрелци: 0:1 – Актуркоглу у 9. 0:2 – Кокчу у 29. 1:2 – Милсон у 86. минуту. Жути картони: Силас, Сеол (Црвена звезда), Карерас, Каборе, Аурснес (Бенфика).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 6 – Мимовић - (од 26. Далсио 6), Ђига 6,5, Спајић 6,5, Сеол 6,5 – Крунић 6,5 (од 81. Л. Илић -), Елшник 6 – Силас 6, Иванић 7, Олајинка 6 (од 70. Милсон 7) – Дуарте 6 (од 70. Ендиај 7).
БЕНФИКА: Трубин 7 – Ба 7 (од 37. Каборе 6,5), Отаменди 7, Силва 6,5, Карерас 7 – Кокчу 7,5 (од 88. Бареиро -), Флорентино 6,5 – Ди Марија 7,5 (од 88. Бесе -), Актуркоглу 7,5, Ролхејзер 6,5 (од 56. Аурснес 6,5) – Павлидис 7 (од 88. Амдуни -).


Играч Београђана Раде Крунић покушао је да узврати у 13. минуту, али је, из изгледне позиције, прилично слабо шутирао. Ношен великом подршком, наставио је домаћин с атацима ка голу Португалаца, показујући решеност да покуша да стигне до брзог изједначења. У 18. минуту ударац је опробао и нападач Бруно Дуарте, али је чувар мреже тима из Лисабона био на висини задатка.
Пех је задесио екипу тренера Владана Милојевића у 24. минуту, када је, због повреде, терен морао да напусти млади Мимовић. Уместо нега, нешто касније у игру је ушао Далсио и, таман када је та измена направљена, досуђен је прекршај на 17 метара од гола Црвене звезде. Слободњак је сјајно извео други Турчин Оркун Кокчу и повисио предност своје екипе на великих 2:0. 

TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ nr
Извор: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ nr


До краја полувремена бележимо покушај Мирка Иванића с 20 метара у 40. минуту, али је његова лопта фијукнула поред десне стативе украјинског голмана Трубина, па се на одмор отишло уз лепу предност Бенфике.
Отреситије су црвено-бели ушли у наставак сусрета и били много чешће на половини ривала. Повећали су ниво агресивности, Иванић је био фудбалер који је дириговао игром, али су изостајале прилике пред Трубиновим голом. Португалци су се на другој страни трудили да умире ритам утакмице, задовољни оним што је семафор показовао и на којем је стајао резултат 2:0 у њихову корист.

TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ nr
Извор: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ nr


Покушавао је наш тим, уз повећану енергију, да игру пресели пред гол Бенфике, имао је више корнера у том периоду, али никако његови играчи нису успевали да озбиљније угрозе гол ривала. Најбољу шансу имао је Милојевићев тим у 65. минуту, када је, после корнера Елшника, лопта погодила Ђигу и завршила у гол-ауту. Све чешће наваљивали су момци у црвено-белом, међутим, време је одмицало без њиховог конкретнијег учинка. 
Коначно, у 86. минуту затресла се Трубинова мрежа, на одушевљење навијача Црвене звезде. Сјајно су кобиновали резервисти Београђана Ендиај и Милсон: први је сјајно асистирао, а други је лопту послао испод голмана гостију за продужетак наде српског првака да може да избегне пораз. У првом минуту надокнаде, сјајно је шутирао резервни играч Бенфике Амдуни, а статива је била Глазеров савезник и резултат је остао 1:2.

А. Предојевић
 

Вучић
Извор: Танјуг/Марко Ђоковић

Председник Вучић присуствује утакмици

Председник Србије Александар Вучић стигао је на стадион "Рајко Митић" где присуствује вечерашњој утакмици. Вучић је дошао на стадион Црвене звезде са млађим сином Вуканом.
 

ГОООЛ! МИЛТОН 1:2
86. минут - Звезда је смањила у 86. минуту. Шериф је сјајно избацио Милтона који матира немоћног Трубина.

Нова измена у Звезди
82. минут - Крунића мења Лука Илић

Бенфика је умртвила утакмицу
78. минут - Португалци су успели да смире налете Звезде и полако приводе меч крају.

Двострука измена у Звезди
70. минут- Уместо Олајинке и Дуартеа у игри су Шериф и Милтон.


Олајинка у шанси
66. минут - Прошао је Нигеријац по левој страни, упутио шут ка голу Трубина, али га је Отаменди изблокирао

Срећа за Звезду 
61.минут - Брза контра Бенфике, Ди Марија је упослио Кокчуа који срећом шутира поред гола

20:04
Притискају црвено-бели
58. минут - Ређају се напади и корнери, Бенфика вреба из контре да преломи меч.


Велика иницијатива Звезде у наставку
50. минут - Црвено - бели максимално агресивни на старту другог полувремена, притискају ривала.


Мимовић изгледа теже повређен

Бенфика дуплирала предност
29. минут- Сјајан гол из слободног ударца постигао је Кокчу

 

 19:17
Повредио се Мимовић
Повредио се десни бек црвено-белих, мења га Далсио. Велики хендикеп јер Звезда нема праву замену на тој позицији.

 

Сјајан шут Дуартеа
17. минут - Покушао је Бразилац са ивице шеснаестерца, Трубин крајњим напором брани.


Велика иницијатива Звезде
15. минут - Звезда је жестоко напала после примљеног гола, ређају се опасне ситуације пред голом гостију!


Прва шанса за Звезду
12. минут - Сјано је Крунић окренуо дефанзивца Бенфике у шеснаестерцу шутирао, али право у Трубина.


Бенфика води
9. минут - Хладан туш за Звезду, Бенфика је након брзе акције дошла у вошђство, стрелац је Актуркоглу који је са из близине угурао лопту у мрежу Глазера.


Миран почетак утакмице
6. минут - Бенфика има посед лопте, Звезда вреба из брзих контранапада.

Извор:
Курир, Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ЛИГА ШАМПИОНА Реми фудбалера Ситија и Интера, ПСЖ у 90. минуту НЕСТВАРНИМ ГОЛОМ до победе против Ђироне (ВИДЕО)

Славили и Дортмунд и Спарта

fudbal

ЛИГА ШАМПИОНА Реми фудбалера Ситија и Интера, ПСЖ у 90. минуту НЕСТВАРНИМ ГОЛОМ до победе против Ђироне (ВИДЕО)

18.09.2024. 23:14 23:21
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА У ЧЕТВРТАК ИГРА ПРВИ СУСРЕТ У НОВОМ ФОРМАТУ ЛИГЕ ШАМПИОНА, РИВАЛ ЈОЈ ЈЕ БЕНФИКА Милојевић: Треба да уживамо против великана
милојевић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА У ЧЕТВРТАК ИГРА ПРВИ СУСРЕТ У НОВОМ ФОРМАТУ ЛИГЕ ШАМПИОНА, РИВАЛ ЈОЈ ЈЕ БЕНФИКА Милојевић: Треба да уживамо против великана

18.09.2024. 17:00 17:10