overcast clouds
24°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА У ЧЕТВРТАК ИГРА ПРВИ СУСРЕТ У НОВОМ ФОРМАТУ ЛИГЕ ШАМПИОНА, РИВАЛ ЈОЈ ЈЕ БЕНФИКА Милојевић: Треба да уживамо против великана

18.09.2024. 17:00 17:10
Пише:
милојевић
Извор: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Пред фудбалерима Црвене звезде сутра увече је нови старт у Лиги шампиона.

Када се у обзир узме квалитет овог такмичења, имена ривала с којима су црвено-бели у конкуренцији и чињеница да је првак Србије сада већ стални учесник групних фаза најјачих континенталних надметања, јасно је да је и сам пласман међу 36 најбољих тимова на Старом континенту велики успех. То, наравно, не смета Звездиним навијачима, играчима, струци и руководећем кадру да сања и о још већим дометима, али без великих речи и залетања.

Први ривал тиму тренера Владана Милојевића, сутра на стадиону „Рајко Митић“ (од 18.45 часова), биће португалски великан Бенфика. Тренер Милојевић обратио се јавности пред први дуел у новој концепцији Лиге шампиона, сложивши се с констатацијом да је већ и сам пласман у друштво европских великана велики домет.

- Поносан сам на то што ћемо играти у оваквој конкуренцији, јер нам је то и био циљ – нагласио је тренер београдског тима. – Никада није лако када морате да играте квалификације, како бисте се дочепали пласмана у овакво такмичење. Знамо да је реч о новом формату и, после јучерашњих утакмица, почели смо да се навикавамо на нову фудбалску еру, уз понос што је и Звезда део тога. Моћи ћемо да уживамо, заједно с нашим навијачима и желимо да у сваком сусрету направимо спектакл.

Што се самог дуела с Бенфиком тиче, Милојевић је истакао:

- Имамо мањих проблема, тако да ћемо тек да видимо то с којим тимом ћемо изаћи на мегдан Португалцима. Бенфика је велики клуб, не бих трошио пуно речи о њему, али не бих се сложио с размишљањима да је у кризи. Очекујем добру утакмицу, против феноменалног противника, у којој ћемо дати све од себе. Морамо да изађемо храбро и да одрадимо све оно што смо радили на тренингу.

Помоћ Љубомира Фејсе

Осврнуо се Милојевић и на то да о Бенфики зна доста, захваљујући некадашњем играчу тог клуба Љубомиру Фејси, који је играо код њега док је био тренер Ал Ахлија.

- Неће вечерашњи сусрет бити борба Давида и Голијата, иако имам велики респект према ривалу, Љубомир Фејса ми је много причао о Бенфики и томе колики је то клуб. Не плашим се ниједног резултата, већ желим да моји играчи изађу храбро, да се боре, а видећемо онда ко ће имати бољу тактику, коме је дан и слично. Ситнице ће одлучити, можда неки аут и фаул... У сваком случају, желели смо да будемо овде и представићемо се на најбољи начин. Немамо чега да се плашимо, велики смо клуб и играмо у нашем граду – закључио је Милојевић.

На питање ко је фаворит, искусни стручњак је одговорио:

- Нећу мојим играчима причати о томе да ли смо фаворити или нисмо, то је тема за новинаре и репортере. За нас је најбитније то да будемо фокусирани и да пружимо максимум. Оно што ћу свакако рећи играчима, јесте то да је потребно радимо оно што радимо, да верујемо у себе, као и то да смо добар тим. Трудићемо се да одрадимо посао на најбољи начин и то су правци у којима иду моја и размишљања играча.

владан милојевић
Извор: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Потом је стратег Звездине игре открио и који су то проблеми с којима се екипа сусреће.

- Имамо одређене проблеме, не здравствене природе, због играча који физички још нису на жељеном нивоу. Недавно су дошли у наш клуб, а вечерашња утакмице биће физички веома захтевна. Мораћу с медицинским тимом да видим колико које играче можемо да користимо и на кога можемо да рачунамо. Ово није размишљање само о стартној постави, јер утакмица траје више од 90 минута, већ има још пуно да се игра и не бих волео да изгубим некога због минутаже на дуги период – додао је Владан Милојевић.

Звездин тренер казао је и то да промена тренера у португалској екипи неће утицати на њену игру, јер нови стручњак познаје систем Бенфике и такве промене у клубовима те величине, не изазивају посебне потресе. Додао је и то да је “Маракана” свима позната у фудбалском свету и да ће му бити драго, односно да ће бити поносан на то што ће његов тим играти у сјајном амбијенту. 

А. Предојевић

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ГОЛМАН ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ОМРИ ГЛАЗЕР: Ужелео сам се Маракане, против Бенфике нас очекује спектакл
omri glazer

ГОЛМАН ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ ОМРИ ГЛАЗЕР: Ужелео сам се Маракане, против Бенфике нас очекује спектакл

17.09.2024. 17:47 17:50
КРЕЋЕ НОВА ЛИГА ШАМПИОНА: Звезда у четвртак дочекује Бенфику, нови формат са 36 клубова
fk crvena zvezda

КРЕЋЕ НОВА ЛИГА ШАМПИОНА: Звезда у четвртак дочекује Бенфику, нови формат са 36 клубова

16.09.2024. 14:42 14:48