Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

У СРЕДУ У ДРУГОМ ПОЛУФИНАЛУ САСТАЈУ СЕ ХОЛАНДИЈА И ЕНГЛЕСКА: Поносом против самоуверености

09.07.2024. 18:01 18:05
Пише:
Извор: Tanjug (AP Photo/Martin Meissner, Ebrahim Noroozi)

Енглезе су, пре почетка Европског фудбалског првенства у Немачкој, многи убрајали међу највеће фаворите шампионата. 

Међутим, играма које су до сада приказали капитен Хари Кејн и друштво, таква очекивања нису потврдили, али су, ипак, стигли међу четири најбоља тима, с добрим изгледима да се други пут у историји домогну финала.

На зацртаном путу стоје им у среду Холанђани, који су кренули резервисано, у групи доживели шокантни пораз од Аустрије (2:3), играли нершено са Французима (0:0) и, после доста муке, савладали Пољаке (2:1). Ипак,  у нокаут фази показали су ученици селектора Ропналда Кумана право лице и без већих проблема елиминисали Румунију (3:0), а онда, после преокрета, и изненађње Еура, селекцију Турске (2:1).

- У друштву смо великих фудбалских сила, Француске, Шпаније и Енглеске и то нас већ чини поносним – каже селектор холандске репрезентације. - Учинићемо све да обрадујемо нацију, иако смо свесни да је пред нам тежак задатак. Без обзира на нешто слабије партије "Гордог Албиона" у досадашњем току првенства, Енглези су велики фаворити, али сам уверен да можемо да их изненадимо.

Први стрелац досадашњег дела ЕП био је нападач Ливерпула, Холанђанин Коди Гапко, који се три пута уписао у листу стрелаца, а један његов погодак означен је као аутогол, па се није осамио на врху листе најпрецизнијих. 

- Добро познајем све енглеске фудбалере – објашњава Гакпко. - Очекује нас изузетно захтевна утакмица, у којој ћемо имати ни мало једноставан задатак, Стоунс и у Гуехи су добри у скоку, а мој чувар Вокер је изузетно снажан. Ипак, верујем да можемо стрпљивом игром да сломимо Енглезе и пласирамо се у дуел за титулу првака Европе.


Холандија – Енглеска

ДОРТМУНД: Вестфален стадион, капацитет: 80.000 места. Судија: Цвајер (Немачка). Почетак у 21 сат.

ХОЛАНДИЈА: Вербруген - Дамфрис, Де Вриј, Ван Даијк, Аке - Шотен, Симонс, Рајндерс-  Мален, Депај, Гакпо.

ЕНГЛЕСКА: Пикфорд – Вокер, Стонс, Гуехи - Сака, Маино, Рајс, Шо – Белингем,  Фоден – Кејн.


Репрезентација Енглеске на овом првенству ни у једном сусрету није показала праву вредност, а посебно је затајила „страшна“ навала Острвљана. Иако је Белингем постигао два гола, разочарао је поклонике фудбала. Сака и Кејн су само по једном погодили мету, а најбољи играч Премијер лиге, Фил Фоден, још се није уписао у листу стрелаца.

- Ту смо где смо и желели да будемо - међу четири најбоља тима – јасан је капитен енглеске репрезентације Хари Кејн. – Дакле, вредимо, иако можда нисмо играли по укусу навијача. Овде се, међутим, не игра за уметнички утисак, већ за резултат. Време је да направимо искорак, пре три године изгубили смо у финалу од Италије, па верујем да смо научили лекцију и да ћемо вечерас, а надам се и у недељу да славимо.

 После готово четири месеци паузе, заиграо је и Лук Шо, одиграо је тридесетак  минута у сусрету са селекцијом  Швајцарске.

- Спреман сам – рапортира он. – Ако ме Саутгејт стави у тим, ту сам да помогнем. Имао сам велику паузу, али сам сада поптуно фит. 

Селектор Енглеске, Герет Саутгејт је опрезан и мисли да су шансе за победу изједначене.

- Видели сте да су, од четири четвртфинала дуела, чак три одлучена после пенала или продужетака - подвукао је Саутгејт. – Ми смо, у неку руку, разбили фаму и успели смо да славимо после извођења једанаестераца. Очигледно, разлике су минималне, све екипе су добро припремљене, а наравно да ћемо да учинимо све да победимо и уђемо у финале.

Г. Ковач

Аутор:
Пошаљите коментар
У УТОРАК У МИНХЕНУ ПРВИ ПОЛУФИНАЛНИ СУСРЕТ ШПАНИЈА - ФРАНЦУСКА: Победа над Немцима мучи „фурију“

У УТОРАК У МИНХЕНУ ПРВИ ПОЛУФИНАЛНИ СУСРЕТ ШПАНИЈА - ФРАНЦУСКА: Победа над Немцима мучи „фурију“

08.07.2024. 12:45 12:49