Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

U SREDU U DRUGOM POLUFINALU SASTAJU SE HOLANDIJA I ENGLESKA: Ponosom protiv samouverenosti

09.07.2024. 18:01 18:05
Piše:
Izvor: Tanjug (AP Photo/Martin Meissner, Ebrahim Noroozi)

Engleze su, pre početka Evropskog fudbalskog prvenstva u Nemačkoj, mnogi ubrajali među najveće favorite šampionata. 

Međutim, igrama koje su do sada prikazali kapiten Hari Kejn i društvo, takva očekivanja nisu potvrdili, ali su, ipak, stigli među četiri najbolja tima, s dobrim izgledima da se drugi put u istoriji domognu finala.

Na zacrtanom putu stoje im u sredu Holanđani, koji su krenuli rezervisano, u grupi doživeli šokantni poraz od Austrije (2:3), igrali neršeno sa Francuzima (0:0) i, posle dosta muke, savladali Poljake (2:1). Ipak,  u nokaut fazi pokazali su učenici selektora Ropnalda Kumana pravo lice i bez većih problema eliminisali Rumuniju (3:0), a onda, posle preokreta, i iznenađnje Eura, selekciju Turske (2:1).

- U društvu smo velikih fudbalskih sila, Francuske, Španije i Engleske i to nas već čini ponosnim – kaže selektor holandske reprezentacije. - Učinićemo sve da obradujemo naciju, iako smo svesni da je pred nam težak zadatak. Bez obzira na nešto slabije partije "Gordog Albiona" u dosadašnjem toku prvenstva, Englezi su veliki favoriti, ali sam uveren da možemo da ih iznenadimo.

Prvi strelac dosadašnjeg dela EP bio je napadač Liverpula, Holanđanin Kodi Gapko, koji se tri puta upisao u listu strelaca, a jedan njegov pogodak označen je kao autogol, pa se nije osamio na vrhu liste najpreciznijih. 

- Dobro poznajem sve engleske fudbalere – objašnjava Gakpko. - Očekuje nas izuzetno zahtevna utakmica, u kojoj ćemo imati ni malo jednostavan zadatak, Stouns i u Guehi su dobri u skoku, a moj čuvar Voker je izuzetno snažan. Ipak, verujem da možemo strpljivom igrom da slomimo Engleze i plasiramo se u duel za titulu prvaka Evrope.


Holandija – Engleska

DORTMUND: Vestfalen stadion, kapacitet: 80.000 mesta. Sudija: Cvajer (Nemačka). Početak u 21 sat.

HOLANDIJA: Verbrugen - Damfris, De Vrij, Van Daijk, Ake - Šoten, Simons, Rajnders-  Malen, Depaj, Gakpo.

ENGLESKA: Pikford – Voker, Stons, Guehi - Saka, Maino, Rajs, Šo – Belingem,  Foden – Kejn.


Reprezentacija Engleske na ovom prvenstvu ni u jednom susretu nije pokazala pravu vrednost, a posebno je zatajila „strašna“ navala Ostrvljana. Iako je Belingem postigao dva gola, razočarao je poklonike fudbala. Saka i Kejn su samo po jednom pogodili metu, a najbolji igrač Premijer lige, Fil Foden, još se nije upisao u listu strelaca.

- Tu smo gde smo i želeli da budemo - među četiri najbolja tima – jasan je kapiten engleske reprezentacije Hari Kejn. – Dakle, vredimo, iako možda nismo igrali po ukusu navijača. Ovde se, međutim, ne igra za umetnički utisak, već za rezultat. Vreme je da napravimo iskorak, pre tri godine izgubili smo u finalu od Italije, pa verujem da smo naučili lekciju i da ćemo večeras, a nadam se i u nedelju da slavimo.

 Posle gotovo četiri meseci pauze, zaigrao je i Luk Šo, odigrao je tridesetak  minuta u susretu sa selekcijom  Švajcarske.

- Spreman sam – raportira on. – Ako me Sautgejt stavi u tim, tu sam da pomognem. Imao sam veliku pauzu, ali sam sada poptuno fit. 

Selektor Engleske, Geret Sautgejt je oprezan i misli da su šanse za pobedu izjednačene.

- Videli ste da su, od četiri četvrtfinala duela, čak tri odlučena posle penala ili produžetaka - podvukao je Sautgejt. – Mi smo, u neku ruku, razbili famu i uspeli smo da slavimo posle izvođenja jedanaesteraca. Očigledno, razlike su minimalne, sve ekipe su dobro pripremljene, a naravno da ćemo da učinimo sve da pobedimo i uđemo u finale.

G. Kovač

Autor:
Pošaljite komentar
U UTORAK U MINHENU PRVI POLUFINALNI SUSRET ŠPANIJA - FRANCUSKA: Pobeda nad Nemcima muči „furiju“

U UTORAK U MINHENU PRVI POLUFINALNI SUSRET ŠPANIJA - FRANCUSKA: Pobeda nad Nemcima muči „furiju“

08.07.2024. 12:45 12:49