broken clouds
16°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

У ФЦ "ВУЈАДИН БОШКОВ" ПРЕДСТАВЉЕН НОВИ ШЕФ СТРУКЕ ФК ВОЈВОДИНА БОЖИДАР БАНДОВИЋ: Нови тренер, а циљеви знани

10.01.2024. 18:30 18:41
Пише:
Извор: ФК Војводина

Наследник Ранка Поповића на челу стручног штаба - Божидар Бандовић, био је тема 49. промоције Војводининих тренера у 21. веку.

Куриозитета вредан податак је да је исти број стручњака екипу предводио и у прошлом веку, од Косте Хаџија 1924, до Драгомира Окуке 2000. године. На битну разлику у односу на prеthodnе промене у тренерској фотељи,  указао је члан Управног одбора клуба Љубомир Апро, подсетивши да је Војводина, одласком Поповића у Јапан, први пут инкасирала значајна средства на име обештећења.

- Нити сам знао за те статистичке податке, нити ме бројке занимају – рекао је Бандовић. – Не плаше ме високи циљеви које Војводина има. Напротив, испред себе сам увек постављао највише домете, без обзира на то у ком сам клубу. Тако је и сада, мој циљ компатибилан је с намером Војводине, с председником Збиљићем на челу, да играмо значајну улогу у српском фудбалу. Мој prеthodnik је оставио стабилну основу за надградњу започетог посла у сезони. На нама је да сваким даном напредујемо и будемо још бољи, а да бисмо то постигли, морамо да предано радимо - сложно и дисциплиновано. Уз неколико квалитетних појачања, верујем да ћемо стићи до жељеног циља, а то је треће место на суперлигашкој табели, упркос чињеници да ТСЦ има предност од девет бодова.


Воша напада трофеј у Купу

Наставак првенства Војводина започиње са седме позиције на табели, утакмицом 20. кола са лучанском Младости, 10. фебруара у Новом Саду.

-Нико од нас не доводи у питање пласман међу првих пет, што би значило и пласман у европске квалификације - рекао је спортски директор Марко Јовановић, пожелевши новом тренеру пуно успеха и макар мало спортске среће. – Међутим, немојмо да заборавимо да један од путева ка Европи води кроз такмичење у Купу Србије. Зато, идемо да освојио Куп!

У четвртфиналу овог такмичења Војводину чека екипа Чукаричког, тим који је Новосађане зауставио на корак до финала у prеthodnoj сезони.


Бандовић је у тајландском првенству освојио две титуле државног првака, предводећи тамошњи Бурирам јунајтед. На позицији тренера тог клуба наследио је управо Ранка Поповића. Отуда и јединствена жеља у клубу и око њега да на Поповићево место у Војводини дође управо човек који га је већ једном успешно наследио у улози шефа струке клуба шампионске традиције.

- У великом клубу увек морате да се доказујете – наставио је Бандовић. – Још као члан пионирског састава никшићке Сутјеске, био сам импресиониран величином и традицијом клуба у коме сам сада добио поверење управе и спортског сектора, да будем на челу стручног штаба. Управа је завршила велики посао стабилизујући клуб. На нама је сада, мислим на играче и моје сараднике, да то на прави начин испратимо и да на изазов одговоримо на најбољи начин. Ценим да имамо респектабилан фонд играча за то. Уз одређена појачања на појединим местима у линијама тима, мислим да смо кадри да будемо на нивоу традиције и навијачких захтева, који су увек врло високи када је о Војводини реч.

Што се састава стручног штаба тиче, Бандовић је представио свог сарадника Срђана Стојчевског, с којим ће наставити сарадњу у новој улози, с тим да је у договору с управом и спортским директором био сагласан да и у наставку првенства сарађује са члановима Поповићевог штаба. Војводина ће на теренима у ФЦ "Вујадин Бошков" у Ветернику тренирати до 18. јуануара, када екипа путује на Кипар, где је планирано одигравање неклолико контролних утакмица.

Л. Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар
ТРЕНЕР ВОЈВОДИНЕ БОЖИДАР БАНДОВИЋ ПРОЗВАО ИГРАЧЕ ЗА НАСТАВАК СЕЗОНЕ Сви играчи се одазвали на прозивку

ТРЕНЕР ВОЈВОДИНЕ БОЖИДАР БАНДОВИЋ ПРОЗВАО ИГРАЧЕ ЗА НАСТАВАК СЕЗОНЕ Сви играчи се одазвали на прозивку

08.01.2024. 16:30 16:43