Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

U FC "VUJADIN BOŠKOV" PREDSTAVLJEN NOVI ŠEF STRUKE FK VOJVODINA BOŽIDAR BANDOVIĆ: Novi trener, a ciljevi znani

10.01.2024. 18:30 18:41
Piše:
Izvor: FK Vojvodina

Naslednik Ranka Popovića na čelu stručnog štaba - Božidar Bandović, bio je tema 49. promocije Vojvodininih trenera u 21. veku.

Kurioziteta vredan podatak je da je isti broj stručnjaka ekipu predvodio i u prošlom veku, od Koste Hadžija 1924, do Dragomira Okuke 2000. godine. Na bitnu razliku u odnosu na prethodne promene u trenerskoj fotelji,  ukazao je član Upravnog odbora kluba Ljubomir Apro, podsetivši da je Vojvodina, odlaskom Popovića u Japan, prvi put inkasirala značajna sredstva na ime obeštećenja.

- Niti sam znao za te statističke podatke, niti me brojke zanimaju – rekao je Bandović. – Ne plaše me visoki ciljevi koje Vojvodina ima. Naprotiv, ispred sebe sam uvek postavljao najviše domete, bez obzira na to u kom sam klubu. Tako je i sada, moj cilj kompatibilan je s namerom Vojvodine, s predsednikom Zbiljićem na čelu, da igramo značajnu ulogu u srpskom fudbalu. Moj prethodnik je ostavio stabilnu osnovu za nadgradnju započetog posla u sezoni. Na nama je da svakim danom napredujemo i budemo još bolji, a da bismo to postigli, moramo da predano radimo - složno i disciplinovano. Uz nekoliko kvalitetnih pojačanja, verujem da ćemo stići do željenog cilja, a to je treće mesto na superligaškoj tabeli, uprkos činjenici da TSC ima prednost od devet bodova.


Voša napada trofej u Kupu

Nastavak prvenstva Vojvodina započinje sa sedme pozicije na tabeli, utakmicom 20. kola sa lučanskom Mladosti, 10. februara u Novom Sadu.

-Niko od nas ne dovodi u pitanje plasman među prvih pet, što bi značilo i plasman u evropske kvalifikacije - rekao je sportski direktor Marko Jovanović, poželevši novom treneru puno uspeha i makar malo sportske sreće. – Međutim, nemojmo da zaboravimo da jedan od puteva ka Evropi vodi kroz takmičenje u Kupu Srbije. Zato, idemo da osvojio Kup!

U četvrtfinalu ovog takmičenja Vojvodinu čeka ekipa Čukaričkog, tim koji je Novosađane zaustavio na korak do finala u prethodnoj sezoni.


Bandović je u tajlandskom prvenstvu osvojio dve titule državnog prvaka, predvodeći tamošnji Buriram junajted. Na poziciji trenera tog kluba nasledio je upravo Ranka Popovića. Otuda i jedinstvena želja u klubu i oko njega da na Popovićevo mesto u Vojvodini dođe upravo čovek koji ga je već jednom uspešno nasledio u ulozi šefa struke kluba šampionske tradicije.

- U velikom klubu uvek morate da se dokazujete – nastavio je Bandović. – Još kao član pionirskog sastava nikšićke Sutjeske, bio sam impresioniran veličinom i tradicijom kluba u kome sam sada dobio poverenje uprave i sportskog sektora, da budem na čelu stručnog štaba. Uprava je završila veliki posao stabilizujući klub. Na nama je sada, mislim na igrače i moje saradnike, da to na pravi način ispratimo i da na izazov odgovorimo na najbolji način. Cenim da imamo respektabilan fond igrača za to. Uz određena pojačanja na pojedinim mestima u linijama tima, mislim da smo kadri da budemo na nivou tradicije i navijačkih zahteva, koji su uvek vrlo visoki kada je o Vojvodini reč.

Što se sastava stručnog štaba tiče, Bandović je predstavio svog saradnika Srđana Stojčevskog, s kojim će nastaviti saradnju u novoj ulozi, s tim da je u dogovoru s upravom i sportskim direktorom bio saglasan da i u nastavku prvenstva sarađuje sa članovima Popovićevog štaba. Vojvodina će na terenima u FC "Vujadin Boškov" u Veterniku trenirati do 18. juanuara, kada ekipa putuje na Kipar, gde je planirano odigravanje nekloliko kontrolnih utakmica.

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
TRENER VOJVODINE BOŽIDAR BANDOVIĆ PROZVAO IGRAČE ZA NASTAVAK SEZONE Svi igrači se odazvali na prozivku

TRENER VOJVODINE BOŽIDAR BANDOVIĆ PROZVAO IGRAČE ZA NASTAVAK SEZONE Svi igrači se odazvali na prozivku

08.01.2024. 16:30 16:43