broken clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТСЦ у Браги игра историјски сусрет у квалификацијама за Lигу шампиона (21)

08.08.2023. 10:10 10:20
Пише:
Извор: ФК ТСЦ

Пред екипом ТСЦ-а из Бачке Тополе вечерас је прилика да испише нове, прелепе странице у историји клуба са севера Бачке.

На стадиону Мунисипал у Браги, који прима 30.360 гледалаца, одиграће српски вицешампион први сусрет у клупској историји у квалификацијама за Лигу шампиона, а ривал му је, у првом дуелу трећег кола квалификација,  истоимени, у европским размерама добро знани клуб. Улога фаворита, без икакве сумње, на страни је Браге, али далеко од тога да је ТСЦ на ову утакмицу отпутовао с белом заставом.  

– После убедљиве победе у Нишу (3:0), много више од освајања сва три бода, на Чаиру сам био задовољан због чињенице да смо велики број грешака, које смо направили на премијери с Партизаном, успели да исправимо и покажемо да упоран и посвећен рад морају да донесу резултат – рекао је шеф стручног штаба ТСЦ-а Жарко Лазетић. – Екипа смо која воли да игра с лоптом, пропусте у ходу „пегламо” и то је чињеница која може и мора да нас охрабри пред вечерашњу утакмицу у Браги.

Тренер Бачкотополчана наставио је у даху:

– Свесни смо да нас у њој очекује домаћин који грешке не прашта и због тога смо анализирали сопствене пропусте и радили на томе да нам се они више не понављају, односно да, у случају када нам се и догоде, што пре вратимо лопту у сопствени посед.  

ТСЦ је током лета продао Петра Раткова и Луку Илића, а стигли су Ракоњац, Пантовић и још неки млађи играчи, од којих се у предстојећем периоду очекује да постану носиоци игре.

– Екипа смо која не може себи да дозволи луксуз да мења играче на сваких месец дана. Стрпљиви смо с новајлијама, омогућујемо им време да се аклиматизују и привикну на оно што се од њих очекује. Нико од њих није доведен да реши утакмицу с Брагом, већ су дошли да допринесу квалитету наше игре током читаве сезоне. Јасно је као дан да су Португалци вечерас фаворити, имају екипу која је на нивоу, посматрано у нашим оквирима, попут Црвене звезде или Партизана, што су и доказали играњем у Лиги шампиона током prеthodnih година.


Брага – ТСЦ

БРАГА: Естадио Мунисипал де Брага, капацитет: 30.360 места. Судија: Лехнер (Аустрија).

БРАГА: Матеус – Гомез, Бруно Оливеира, Ниакате, Борха – Мусрати, Карваљо (Пици), Кастро – Орта, Руиз, Брума.

ТСЦ: Илић – Цветковић, Антонић, Стојић, Чалушић, Петровић – Радин, Ђаковац, Станић (Кувељић) – Пантовић, Јовановић.


Процењујући изгледе своје екипе, Лазетић је подвукао:

– Не желим да будем претенциозан, јер, не дај боже, може да нам се догоди да вечерас изгубимо и 0:5, али у Браги ћемо сигурно да идемо на победу. Нећемо у нашој игри ништа епохално да мењамо, желимо да се надигравамо с домаћином, није нам намера да се повучемо и да нам је једина жеља да примимо што мање голова. То нисмо ми, нити је то наш начин игре, рада и размишљања. Никада нам није опредељење да се стриктно бранимо, нећемо то да чинимо ни у Браги. Фудбал је управо због тога и занимљив, јер неретко слабији на папиру уме да изненади фаворита. иако знамо да нам је вечерас за то потребно чудо. Међутим, пуно је таквих примера у нашем, па и светском фудбалу, чуда се дешавају, а зар управо такву одредницу не заслужује и податак да смо постали вицешампиони Србије? Иза нас стоје рад и посвећеност, у комбинацији с врхунским условима које имамо и потрудићемо се да се прикажемо у најлепшем и најбољем издању.


ТСЦ је организован клуб

Фудбалери Браге су се кроз пријатељске утакмице припремали за вечерашњи сусрет са ТСЦ-ом. Играли су против Кардифа, Бристола, потом су ремизирали са Ромом (1:1), а генералку су имали с Ницом и победили резултатом 2:0.

– Спремни смо за утакмицу са ТСЦ–ом – тврди тренер Артур Жорж, који је пре годину дана преузео тим. – Играли смо добро на припремним сусретима, надам се да ћемо и вечерас да покажемо снагу. Госте не познајем, одгледали смо њихов меч с Партизаном, а наша делегација била је у Бачкој Тополи. Видим да је ТСЦ организован клуб, али смо фаворити и не кријемо да је наш циљ пласман у групну фазу Лиге шампиона.  


Синоћ је екипа из Бачке Тополе одрадила тренинг на стадиону Браге и то у термину када почиње и вечерашњи сусрет (21).

– Важно нам је то што немамо повређених играча и што ћемо на терен моћи да истрчимо у најјачем саставу. А онда, нека победи екипа која буде више показала и наметнула се као бољи супарник – поручио је Жарко Лазетић.

Кретање резултата можете да претите и на Дневниковом порталу.

А. Предојевић – Г. Ковач

Аутор:
Пошаљите коментар