Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

TSC u Bragi igra istorijski susret u kvalifikacijama za Ligu šampiona (21)

08.08.2023. 10:10 10:20
Piše:
Izvor: FK TSC

Pred ekipom TSC-a iz Bačke Topole večeras je prilika da ispiše nove, prelepe stranice u istoriji kluba sa severa Bačke.

Na stadionu Munisipal u Bragi, koji prima 30.360 gledalaca, odigraće srpski vicešampion prvi susret u klupskoj istoriji u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a rival mu je, u prvom duelu trećeg kola kvalifikacija,  istoimeni, u evropskim razmerama dobro znani klub. Uloga favorita, bez ikakve sumnje, na strani je Brage, ali daleko od toga da je TSC na ovu utakmicu otputovao s belom zastavom.  

– Posle ubedljive pobede u Nišu (3:0), mnogo više od osvajanja sva tri boda, na Čairu sam bio zadovoljan zbog činjenice da smo veliki broj grešaka, koje smo napravili na premijeri s Partizanom, uspeli da ispravimo i pokažemo da uporan i posvećen rad moraju da donesu rezultat – rekao je šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić. – Ekipa smo koja voli da igra s loptom, propuste u hodu „peglamo” i to je činjenica koja može i mora da nas ohrabri pred večerašnju utakmicu u Bragi.

Trener Bačkotopolčana nastavio je u dahu:

– Svesni smo da nas u njoj očekuje domaćin koji greške ne prašta i zbog toga smo analizirali sopstvene propuste i radili na tome da nam se oni više ne ponavljaju, odnosno da, u slučaju kada nam se i dogode, što pre vratimo loptu u sopstveni posed.  

TSC je tokom leta prodao Petra Ratkova i Luku Ilića, a stigli su Rakonjac, Pantović i još neki mlađi igrači, od kojih se u predstojećem periodu očekuje da postanu nosioci igre.

– Ekipa smo koja ne može sebi da dozvoli luksuz da menja igrače na svakih mesec dana. Strpljivi smo s novajlijama, omogućujemo im vreme da se aklimatizuju i priviknu na ono što se od njih očekuje. Niko od njih nije doveden da reši utakmicu s Bragom, već su došli da doprinesu kvalitetu naše igre tokom čitave sezone. Jasno je kao dan da su Portugalci večeras favoriti, imaju ekipu koja je na nivou, posmatrano u našim okvirima, poput Crvene zvezde ili Partizana, što su i dokazali igranjem u Ligi šampiona tokom prethodnih godina.


Braga – TSC

BRAGA: Estadio Munisipal de Braga, kapacitet: 30.360 mesta. Sudija: Lehner (Austrija).

BRAGA: Mateus – Gomez, Bruno Oliveira, Niakate, Borha – Musrati, Karvaljo (Pici), Kastro – Orta, Ruiz, Bruma.

TSC: Ilić – Cvetković, Antonić, Stojić, Čalušić, Petrović – Radin, Đakovac, Stanić (Kuveljić) – Pantović, Jovanović.


Procenjujući izglede svoje ekipe, Lazetić je podvukao:

– Ne želim da budem pretenciozan, jer, ne daj bože, može da nam se dogodi da večeras izgubimo i 0:5, ali u Bragi ćemo sigurno da idemo na pobedu. Nećemo u našoj igri ništa epohalno da menjamo, želimo da se nadigravamo s domaćinom, nije nam namera da se povučemo i da nam je jedina želja da primimo što manje golova. To nismo mi, niti je to naš način igre, rada i razmišljanja. Nikada nam nije opredeljenje da se striktno branimo, nećemo to da činimo ni u Bragi. Fudbal je upravo zbog toga i zanimljiv, jer neretko slabiji na papiru ume da iznenadi favorita. iako znamo da nam je večeras za to potrebno čudo. Međutim, puno je takvih primera u našem, pa i svetskom fudbalu, čuda se dešavaju, a zar upravo takvu odrednicu ne zaslužuje i podatak da smo postali vicešampioni Srbije? Iza nas stoje rad i posvećenost, u kombinaciji s vrhunskim uslovima koje imamo i potrudićemo se da se prikažemo u najlepšem i najboljem izdanju.


TSC je organizovan klub

Fudbaleri Brage su se kroz prijateljske utakmice pripremali za večerašnji susret sa TSC-om. Igrali su protiv Kardifa, Bristola, potom su remizirali sa Romom (1:1), a generalku su imali s Nicom i pobedili rezultatom 2:0.

– Spremni smo za utakmicu sa TSC–om – tvrdi trener Artur Žorž, koji je pre godinu dana preuzeo tim. – Igrali smo dobro na pripremnim susretima, nadam se da ćemo i večeras da pokažemo snagu. Goste ne poznajem, odgledali smo njihov meč s Partizanom, a naša delegacija bila je u Bačkoj Topoli. Vidim da je TSC organizovan klub, ali smo favoriti i ne krijemo da je naš cilj plasman u grupnu fazu Lige šampiona.  


Sinoć je ekipa iz Bačke Topole odradila trening na stadionu Brage i to u terminu kada počinje i večerašnji susret (21).

– Važno nam je to što nemamo povređenih igrača i što ćemo na teren moći da istrčimo u najjačem sastavu. A onda, neka pobedi ekipa koja bude više pokazala i nametnula se kao bolji suparnik – poručio je Žarko Lazetić.

Kretanje rezultata možete da pretite i na Dnevnikovom portalu.

A. Predojević – G. Kovač

Autor:
Pošaljite komentar