ПОСЛЕДЊИ ДУЕЛ ОСМИНЕ ФИНАЛА НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ ПРИПАО ТУРЦИМА: Демирал херој нације

Фудбалери Турске савладали су Аустрију са 2:1 у осмини финала Европског првенства и заказали дуел са Холанђанима који се игра шестог јула од 21 час.
УЕФА
Фото: УЕФА

Фудбалери Турске изненадили су све на стадиону, а и пред малим екранима и повели у другом минуту. Турци су се изборили за корнер, Баумгартнер је траљаво реаговао, а на лопту је натрчао Мерих Демирал и шокирао Аустријанце. Малерозни Баумгартнер је потом промашио и сјајну шансу, а потом су Турци наставили са нападима. Највише проблема Пенцу правили су Јилдиз и Гулер. У финишу првог полувремена Аустријанци су заиграли конкретније и најавили бољу игру у наставку.

У 51. минуту Марко Арнаутовић је изашао сам пред Мерта Гунока који је зауставио шут са десетак метара. Уследио је нови погодак Демирала који је пре овог меча дао два гола за репрезентацију на 47 мечева. Овог пута надскочио је чувара и главом затресао мрежу.

Нису се предавали Аустријанци и брзо су смањили заостатак преко Грегорича који је искористио одлично убачени лопту из корнера и матирао Пенца. Наставилис у да нападју изабраници Ралфа Рагника, али без резултата. Сјајну шансу имали су у надокнади времена када је ка голу тукао Кристоф Баумгартнер а Гунок је направио сјајну параду и сачувао вођство белима.

Аустрија - Турска 1:2 (0:1)

ЛАЈПЦИГ: Ред Бул Арена. Судија: Артур Соареш Диаш (Португалија). Стрелци: Грегорич у 66. за Аустрију, а Демирал у 2. и 59. за Турску. Жути картони: Шмид, Линхарт (Аустрија), а Јуксек, Кокчу (Турска).

АУСТРИЈА: Пенц 6, Пош 6, Данди 6, Линхарт 5,5 (Вобер), Мвене 6 (Прас), Зејвалд 6, Сабицер 6,5, Лајмер 6,5 (Грилич), Баумгартнер 5, Шмид 6 (Грегорич 7), Арнаутовић 7.

ТУРСКА: Гунок 6,5, Кадијоглу 6,5, Демирал 8,5, Бардакчи 7, Мулдур 7, Ајхан 7, Јуксек 7 (Ошчан), Јилдиз 6,5 (Јокушлу), Кокчу (Кавечи) 7, Јилмаз 6,5, Гулер 7 (Актуроглу).

EUR/RSD 117.0412
Најновије вести