overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Суперлига: Голубови“ бункером одолели новосадским стрелцима

24.07.2022. 23:10 23:12
Пише:
Извор: Ф.Бакић

Војводинина намера да и у трећем сусрету у сезони настави победнички низ разбила се о бункер којим су суботички фудбалери одолевали и до краја одолели домаћим нападима, пред рекордним бројем гледалаца на трибинама Карађорђа.

Садржај првог полувремена остао је у сенци догађаја у првом минуту двоминутног интервала надокнаде времена, када је судија Симовић најпре показао да је Симић, после центаршута Лазаревића, постигао гол за вођство Новосађана, да би после сугестије ВАР-а одлуку променио и досудио прекршај за Спартак на средини терена, где је и започео напад Новосађана за несуђено вођство.

У међуврмену Војводина је стрпљиво тражила пут ка суботичком голу, не одступајући од прокламованог начина игре, установљеног још на припремама, а у пракси реализованог у сусретима са Напретком и Младости Гатом. Правовременим поставкама на линији гола и чудесним одбранама први део је обележио Спартаков голман Манојловић. Нарочито се истакао приликом Милосављевићевог циљања из корнера у шестом минуту, покушаја Барајеа у 33. са 20 метара, као и начином како је зауставио лопту после велемајсторског дуплог паса Симића и Николића, који је Симић завршио шутем у доњи леви угао. Још бољу прилику за домаћи тим пропустио је Николић у 26. минуту из позиције одакле бивши Спартаков стрелац обично погађа мрежу. У тој ситуацији, после Нешковићевог центаршута, Манојловић није ни имао потребу за интервенцијом јер је лопта побегла Николићу.


УЕФА трофеј Милошевићу

Селектор српске кадетске репрезентације Радован Кривокапић уручио је УЕФА-ин трофеј најбољег стрелца Европског првенства, узраста до 17 годинау, нападачу Војводине Јовану Милошевићу. Награђен громогласним аплаузом око 4.000 гледалаца, Милошевић је отпоздравио навијачима, истовремено примајући честитке саиграча.

На континенталној смотри у Израелу, где је Србија пласманом у полуфинале у том узрасту постигла историјски домет, Милошевић је постигао пет голова: Белгија 1:1, Шпанија 1:1, Турска 2:1, Данска 2:1 и Холандија 2:2.


Спартак је био у подређеном положају што се утиска са трибина тиче. И статистички подаци сведочиће у истом смеру. Шут Тодороског у 27. минуту и Митровића десет минута касније, оба поред гола, скроман је биланс традиционално непријатног Војводининог такмаца.

Истим ритмом и у истом расположењу започело је и друго полувреме, с тим да Суботичани више нису ни покушавали да организовано пренесу лопту у поље домаћег тима. Четири повољне прилике у низу одржале су и навијачко расположење пробуђеног Карађорђа. Двапут је поред гола шутирао Бараје, Николићев покушај поново је зауставио до тада најбољи појединац утакмице голман Манојловић. Најповољнију прилику у другом делу, међутим, пропустио је Зукић у 64. минуту. Бараје је одузео лопту и упослио Симића, уследио је центаршут са десне стране Зукићу на главу, али је он лопту упутио изнад пречке.

До краја утакмице без резултата су остали и покушаји Топића из даљине, као и Барајеа из непосредне близине.

Војводина – Спартак ЖК  0:0

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 6.000, судија Новак Симовић (Ловћенац), жути картони: Траоре, Ђорђевић, Бараје, Бастајић (Војводина), Тумбасевић, Станић, Манојловић (Спартак).

ВОЈВОДИНА: Царевић -, Траоре 7,5, Милосављевић6,5(Зукић), Топић 6,5 (Милошевић), Николић 6,5, Ђорђевић 7, Јеличић 6,5, Нешковић6,5 (Бастајић), Симић 7,5, Лазаревић6,5 (Бјековић), Бараје 7,5.

СПАРТАК ЖК: Манојловић 8, Шимура 6,5, Срећковић 6 (Виторовић), Бијеловић 6, Тодороски6(Станић), Остојић 6, Шћепановић6 (Ђурасовић), Митровић 6,5 (Танасин), Тумбасевић 6,5, Филиповић 6, Обрадовић 6 (Рошевић).

L.Bakmaz

Аутор:
Пошаљите коментар
Суперлига: Војводина-Спартак 0:0

Суперлига: Војводина-Спартак 0:0

24.07.2022. 21:52 22:57