Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga: Golubovi“ bunkerom odoleli novosadskim strelcima

24.07.2022. 23:10 23:12
Piše:
Izvor: F.Bakić

Vojvodinina namera da i u trećem susretu u sezoni nastavi pobednički niz razbila se o bunker kojim su subotički fudbaleri odolevali i do kraja odoleli domaćim napadima, pred rekordnim brojem gledalaca na tribinama Karađorđa.

Sadržaj prvog poluvremena ostao je u senci događaja u prvom minutu dvominutnog intervala nadoknade vremena, kada je sudija Simović najpre pokazao da je Simić, posle centaršuta Lazarevića, postigao gol za vođstvo Novosađana, da bi posle sugestije VAR-a odluku promenio i dosudio prekršaj za Spartak na sredini terena, gde je i započeo napad Novosađana za nesuđeno vođstvo.

U međuvrmenu Vojvodina je strpljivo tražila put ka subotičkom golu, ne odstupajući od proklamovanog načina igre, ustanovljenog još na pripremama, a u praksi realizovanog u susretima sa Napretkom i Mladosti Gatom. Pravovremenim postavkama na liniji gola i čudesnim odbranama prvi deo je obeležio Spartakov golman Manojlović. Naročito se istakao prilikom Milosavljevićevog ciljanja iz kornera u šestom minutu, pokušaja Barajea u 33. sa 20 metara, kao i načinom kako je zaustavio loptu posle velemajstorskog duplog pasa Simića i Nikolića, koji je Simić završio šutem u donji levi ugao. Još bolju priliku za domaći tim propustio je Nikolić u 26. minutu iz pozicije odakle bivši Spartakov strelac obično pogađa mrežu. U toj situaciji, posle Neškovićevog centaršuta, Manojlović nije ni imao potrebu za intervencijom jer je lopta pobegla Nikoliću.


UEFA trofej Miloševiću

Selektor srpske kadetske reprezentacije Radovan Krivokapić uručio je UEFA-in trofej najboljeg strelca Evropskog prvenstva, uzrasta do 17 godinau, napadaču Vojvodine Jovanu Miloševiću. Nagrađen gromoglasnim aplauzom oko 4.000 gledalaca, Milošević je otpozdravio navijačima, istovremeno primajući čestitke saigrača.

Na kontinentalnoj smotri u Izraelu, gde je Srbija plasmanom u polufinale u tom uzrastu postigla istorijski domet, Milošević je postigao pet golova: Belgija 1:1, Španija 1:1, Turska 2:1, Danska 2:1 i Holandija 2:2.


Spartak je bio u podređenom položaju što se utiska sa tribina tiče. I statistički podaci svedočiće u istom smeru. Šut Todoroskog u 27. minutu i Mitrovića deset minuta kasnije, oba pored gola, skroman je bilans tradicionalno neprijatnog Vojvodininog takmaca.

Istim ritmom i u istom raspoloženju započelo je i drugo poluvreme, s tim da Subotičani više nisu ni pokušavali da organizovano prenesu loptu u polje domaćeg tima. Četiri povoljne prilike u nizu održale su i navijačko raspoloženje probuđenog Karađorđa. Dvaput je pored gola šutirao Baraje, Nikolićev pokušaj ponovo je zaustavio do tada najbolji pojedinac utakmice golman Manojlović. Najpovoljniju priliku u drugom delu, međutim, propustio je Zukić u 64. minutu. Baraje je oduzeo loptu i uposlio Simića, usledio je centaršut sa desne strane Zukiću na glavu, ali je on loptu uputio iznad prečke.

Do kraja utakmice bez rezultata su ostali i pokušaji Topića iz daljine, kao i Barajea iz neposredne blizine.

Vojvodina – Spartak ŽK  0:0

NOVI SAD: Stadion Karađorđe, gledalaca 6.000, sudija Novak Simović (Lovćenac), žuti kartoni: Traore, Đorđević, Baraje, Bastajić (Vojvodina), Tumbasević, Stanić, Manojlović (Spartak).

VOJVODINA: Carević -, Traore 7,5, Milosavljević6,5(Zukić), Topić 6,5 (Milošević), Nikolić 6,5, Đorđević 7, Jeličić 6,5, Nešković6,5 (Bastajić), Simić 7,5, Lazarević6,5 (Bjeković), Baraje 7,5.

SPARTAK ŽK: Manojlović 8, Šimura 6,5, Srećković 6 (Vitorović), Bijelović 6, Todoroski6(Stanić), Ostojić 6, Šćepanović6 (Đurasović), Mitrović 6,5 (Tanasin), Tumbasević 6,5, Filipović 6, Obradović 6 (Rošević).

L.Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga: Vojvodina-Spartak 0:0

Superliga: Vojvodina-Spartak 0:0

24.07.2022. 21:52 22:57