clear sky
5°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0531
usd
108.1722
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Суперлига: Без победника у Лучанима

17.02.2023. 18:23 18:26
Пише:
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Идентичним резултатом у односу на јесење меч на Карађорђу (1:1) Младост и Војводина су нерешеним резултатом у међусобном сусрету у Лучанима потврдили епитете специјалиста за сусрете без победника.

Војводина је суперлигашки рекордер са осам, Младост је следи са једним нерешеним исходом мање. Од почетка утакмице играчи обеју екипа наговестили су отворену игру, што су и демонстрирали по разораном и за игру неповољном терену. Најпре су запретили гости нападима које нису успели да материјализују Чумић у другом и Зукић у четвртом минуту, да би Мирић, с друге стране, контранапад Младости у петом минуту завршио ударцем поред стативе.

Апсолутну контролу на терену Војводина је успоставила после 25 минута игре, конкретније од тренутка када је Малбашић, после асистенције Бараја, изнудио први корнер. За шест минута уследила су још четири ударца из угла у низу и, што је за госте најважније, уследило је и вођство, као награда за ангажовану нападачку игру. Лазаревић је са своје половине центрирао у шеснаестерац Младости, Малбашић је лопту главом предао Витасу на главу, овај спустио до стрелца Траореа за вођство Новосађана. Тако је пар централних бекова новосадског састава, уз запажен беспрекоран учинак у сопственом шеснаестерцу завршио посао и у противничком за резултатску предност Војводине. До одмора Лучанци су заиграли ангажованије, али недовољно моћно за евентуалну промену резултата. У том интервалу издвојили смо Мирићев покушај из непосредне близине у 39. минуту који је блокирао Траоре.

Динамичан след догађаја у првом полувремену, настављен је резултатском клацкалицом у другом делу. Мрежа Лучанаца затресла се други пут после 10 минута игре у наставку. Чумић је упослио Симића а овај послао лопту иза Самчовићевих леђа. На Симићеву жалост, али и свих у Војводини, вишеминутном анализом ВАР-а установљена је милиметарска офсај позиција у којој се стрелац затекао.

У 73. минуту Чумић је пропустио нову прилику за дуплирање вођства. Бараје је центрирао са десене стране, Чумић је шутирао из прве, али покрај стативе. Ништа мање изгледна прилика за гол није била ни минут касније испред Царевићевог гола, са Силађијем у главној улози. Он јесте гађао у оквир гола, али недовољно квалитетно да би савладао одличног Војводининог чувара мреже. То што није успео Силађи, четири минута касније реализовао је Мирић, али тек пошто је Царевић фантастичним рефлексом успео да испод пречке извади лопту после прецизног слободног ударца, који је извео Јојић. Био је то други Мирићев гол за Младост у овој сезони, после оног који је дао Младости Гат јесенас на Карађорђу.

Време до краја утакмице Војводинини играчи настојачли су да стигну до потпуног плена, а у збиру њихових напада вредело би издвојити дупли пас Симића и Барајеа седам минута пре краја, који је завршио шутем Симића небу под облаке. На крају, подела бодова јесте правичан исход утакмице, после које ће тренер Раставац сигурно имати шта да замери својим играчима, нарочито на попуштању концентрације у завршници напада у сегментима игре када су имали резултатску предност, али и могућност да је задрже и до краја надграде до победе и читавог бодовног плена.

МладостВојводина 1:1(0:1)

ЛУЧАНИ: Стадион ФК Младост, гледалаца 400, судија: Митић (Лесковац), стрелци: Траоре у 34. за Војводину, Мирић у 78. минуту за Младост, жути картони: Мирић, Максимовић, тренер Жунић (Младост), Лазаревић, Траоре, тренер Башић (Војводина).

МЛАДОСТ: Самчовић 6, Ћирковић 6, Максимовић 6,5, Жунић 6 (Веснић), Лековић 6,5, Баха 6, Јојић 6,5, Марчић 6 (Адамовић), Радивојевић 6 (Станојевић), Удовичић 6 (Силађи 6), Мирић 6,5.

ВОЈВОДИНА: Царевић 7, Лазаревић 6,5, Витас 6,5 , Траоре 6,5, Ђорђевић 6, Топић 6, Зукић 6 (Милосављевић), Бараје 6,5, Симић 6 (Милошевић), Чумић 6, Малбашић 6,5 (Н.Николић).

Л. Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар
Суперлига: Младост (Л)-Војводина 1:1 (0:1) (крај утакмице)

Суперлига: Младост (Л)-Војводина 1:1 (0:1) (крај утакмице)

17.02.2023. 15:41 17:54