Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga: Bez pobednika u Lučanima

17.02.2023. 18:23 18:26
Piše:
Foto: Dnevnik/F. Bakić

Identičnim rezultatom u odnosu na jesenje meč na Karađorđu (1:1) Mladost i Vojvodina su nerešenim rezultatom u međusobnom susretu u Lučanima potvrdili epitete specijalista za susrete bez pobednika.

Vojvodina je superligaški rekorder sa osam, Mladost je sledi sa jednim nerešenim ishodom manje. Od početka utakmice igrači obeju ekipa nagovestili su otvorenu igru, što su i demonstrirali po razoranom i za igru nepovoljnom terenu. Najpre su zapretili gosti napadima koje nisu uspeli da materijalizuju Čumić u drugom i Zukić u četvrtom minutu, da bi Mirić, s druge strane, kontranapad Mladosti u petom minutu završio udarcem pored stative.

Apsolutnu kontrolu na terenu Vojvodina je uspostavila posle 25 minuta igre, konkretnije od trenutka kada je Malbašić, posle asistencije Baraja, iznudio prvi korner. Za šest minuta usledila su još četiri udarca iz ugla u nizu i, što je za goste najvažnije, usledilo je i vođstvo, kao nagrada za angažovanu napadačku igru. Lazarević je sa svoje polovine centrirao u šesnaesterac Mladosti, Malbašić je loptu glavom predao Vitasu na glavu, ovaj spustio do strelca Traorea za vođstvo Novosađana. Tako je par centralnih bekova novosadskog sastava, uz zapažen besprekoran učinak u sopstvenom šesnaestercu završio posao i u protivničkom za rezultatsku prednost Vojvodine. Do odmora Lučanci su zaigrali angažovanije, ali nedovoljno moćno za eventualnu promenu rezultata. U tom intervalu izdvojili smo Mirićev pokušaj iz neposredne blizine u 39. minutu koji je blokirao Traore.

Dinamičan sled događaja u prvom poluvremenu, nastavljen je rezultatskom klackalicom u drugom delu. Mreža Lučanaca zatresla se drugi put posle 10 minuta igre u nastavku. Čumić je uposlio Simića a ovaj poslao loptu iza Samčovićevih leđa. Na Simićevu žalost, ali i svih u Vojvodini, višeminutnom analizom VAR-a ustanovljena je milimetarska ofsaj pozicija u kojoj se strelac zatekao.

U 73. minutu Čumić je propustio novu priliku za dupliranje vođstva. Baraje je centrirao sa desene strane, Čumić je šutirao iz prve, ali pokraj stative. Ništa manje izgledna prilika za gol nije bila ni minut kasnije ispred Carevićevog gola, sa Silađijem u glavnoj ulozi. On jeste gađao u okvir gola, ali nedovoljno kvalitetno da bi savladao odličnog Vojvodininog čuvara mreže. To što nije uspeo Silađi, četiri minuta kasnije realizovao je Mirić, ali tek pošto je Carević fantastičnim refleksom uspeo da ispod prečke izvadi loptu posle preciznog slobodnog udarca, koji je izveo Jojić. Bio je to drugi Mirićev gol za Mladost u ovoj sezoni, posle onog koji je dao Mladosti Gat jesenas na Karađorđu.

Vreme do kraja utakmice Vojvodinini igrači nastojačli su da stignu do potpunog plena, a u zbiru njihovih napada vredelo bi izdvojiti dupli pas Simića i Barajea sedam minuta pre kraja, koji je završio šutem Simića nebu pod oblake. Na kraju, podela bodova jeste pravičan ishod utakmice, posle koje će trener Rastavac sigurno imati šta da zameri svojim igračima, naročito na popuštanju koncentracije u završnici napada u segmentima igre kada su imali rezultatsku prednost, ali i mogućnost da je zadrže i do kraja nadgrade do pobede i čitavog bodovnog plena.

MladostVojvodina 1:1(0:1)

LUČANI: Stadion FK Mladost, gledalaca 400, sudija: Mitić (Leskovac), strelci: Traore u 34. za Vojvodinu, Mirić u 78. minutu za Mladost, žuti kartoni: Mirić, Maksimović, trener Žunić (Mladost), Lazarević, Traore, trener Bašić (Vojvodina).

MLADOST: Samčović 6, Ćirković 6, Maksimović 6,5, Žunić 6 (Vesnić), Leković 6,5, Baha 6, Jojić 6,5, Marčić 6 (Adamović), Radivojević 6 (Stanojević), Udovičić 6 (Silađi 6), Mirić 6,5.

VOJVODINA: Carević 7, Lazarević 6,5, Vitas 6,5 , Traore 6,5, Đorđević 6, Topić 6, Zukić 6 (Milosavljević), Baraje 6,5, Simić 6 (Milošević), Čumić 6, Malbašić 6,5 (N.Nikolić).

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga: Mladost (L)-Vojvodina 1:1 (0:1) (kraj utakmice)

Superliga: Mladost (L)-Vojvodina 1:1 (0:1) (kraj utakmice)

17.02.2023. 15:41 17:54