broken clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Стојковић: На новој трави почињемо нову причу

02.08.2019. 11:49 11:52
Пише:
Извор: Стојковић у акцији на утакмици с Мачвом  Фото: Ј. Грлић 

Од доласка Ненада Лалатовића на место шефа стручног штаба, у стартној постави Војводине Аранђел Стојковић усталио се на позицији десног бека.

Овај 24-годишњи фудбалер током минулог пролећа чешће је седео на клупи него што је време проводио на терену, али се сада добрим радом на тренинзима и играма у припремном периоду, изборио за стандардно место уз десну ивицу терена и, утисак је, нема намеру да га у догледно време испусти. У сусретима с Мачвом и Напретком пружио је сигурне партије, обавио свој део посла онако како је тренер од њега то и очекивао, а пред суботњи дуел с Радом на стадиону “Карађорђе”, убеђен је да ће Воша наставити серију победа и задржати место у врху суперлигашке табеле.

- Нисам изненађен нашим играма на почетку шампионата и двема везаним победама над нимало наивним ривалима - рекао је Стојковић. - Одиграли смо очекивано тврде дуеле, што посебно важи за утакмицу с Крушевљанима који су, не тако давно, умели да нам загорчају живот и на њиховом терену, али и у Новом Саду. Сада смо им се реванширали, победили их с 2:0 и ушли у добар низ резултата, отворивши добро ново првенство. До бодова смо дошли добром тактичком поставком, нисмо се залетали, ни превише излазили, јер је таква била одлука тренера Лалатовића. То нам је на крају донело резултат и разлог за задовољство.

На стадиону “Карађорђе” ова сезона биће отворена тек у трећем колу, пошто су црвено-бели домаћини Мачви, због радова на свом травњаку, били у Бачкој Паланци.


Клупа ми није пријала

Иако је током зимских припрема у Белеку пружао веома добре партије, Аранђел Стојковић је брзо изгубио место у тиму током пролећне полусезоне. На позицији десног бека шансу су добијали Милан Лазаревић и Даниел Граовац, док се млади Београђанин преселио на клупу за резервне играче.

- Никако ми није пријало то што сам пролетос више времена проводио на клупи него на терену - искрен је Стојковић. - Без обзирам на све, трудио сам се да још боље радим на тренинзима и да се на тај начин борим за минуте. Коначни суд о томе ко ће играти, на крају је увек на тренеру, а на играчима је да покушају радом и дисциплином да их увере да су они право решење.


- Рад нам никада није одговарао као ривал, посебно када смо играли у Новом Саду. Ваљда његовим играчима одговара амбијент и воле да играју код нас, али сада је дошло време да почнемо да пишемо неку нову причу. Играмо први пут у сезони пред нашом публиком, на новој трави и решени смо да пружимо максимум како бисмо и трећи пут заредом уздигнутих руку напустили борилиште. Наравно, обратићемо пажњу на појединце из састава “грађевинара”, али то ни за длаку неће променити циљ који имамо.

Стојковић је оптимиста пред сусрет с Београђанима и искористио је прилику да и овим путем позове гледаоце да дођу на стадион и пруже подршку екипи Војводине.

- Имамо разлога за оптимизам, а они ће бити још убедљивији уколико већи број навијача испуни трибине “Карађорђа”. Утакмица се игра у одличном термину, почиње у 20 часова, дакле под рефлекторима, и извесно је да неће бити врућине, односно да ће услови за игру бити баш онакви какви фудбалерима највише одговарају. Уз то, бесплатан је улаз и све то створиће оптималне услове за гледаоце, а ми ћемо се потрудити да то заокружимо и победимо тим Рада - додао је Аранђел Стојковић.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Ћурчић: Идемо у Лучане да се надигравамо

Ћурчић: Идемо у Лучане да се надигравамо

02.08.2019. 11:43 11:46
Линглонг Суперлига: Спартак ЖК у недељу дочекује захуктали ТСЦ

Линглонг Суперлига: Спартак ЖК у недељу дочекује захуктали ТСЦ

02.08.2019. 10:02 10:08
Линглонг суперлига: Пролетер до бода против Вождовца

Линглонг суперлига: Пролетер до бода против Вождовца

29.07.2019. 08:32 08:44