Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Stojković: Na novoj travi počinjemo novu priču

02.08.2019. 11:49 11:52
Piše:
Izvor: Stojković u akciji na utakmici s Mačvom  Foto: J. Grlić 

Od dolaska Nenada Lalatovića na mesto šefa stručnog štaba, u startnoj postavi Vojvodine Aranđel Stojković ustalio se na poziciji desnog beka.

Ovaj 24-godišnji fudbaler tokom minulog proleća češće je sedeo na klupi nego što je vreme provodio na terenu, ali se sada dobrim radom na treninzima i igrama u pripremnom periodu, izborio za standardno mesto uz desnu ivicu terena i, utisak je, nema nameru da ga u dogledno vreme ispusti. U susretima s Mačvom i Napretkom pružio je sigurne partije, obavio svoj deo posla onako kako je trener od njega to i očekivao, a pred subotnji duel s Radom na stadionu “Karađorđe”, ubeđen je da će Voša nastaviti seriju pobeda i zadržati mesto u vrhu superligaške tabele.

- Nisam iznenađen našim igrama na početku šampionata i dvema vezanim pobedama nad nimalo naivnim rivalima - rekao je Stojković. - Odigrali smo očekivano tvrde duele, što posebno važi za utakmicu s Kruševljanima koji su, ne tako davno, umeli da nam zagorčaju život i na njihovom terenu, ali i u Novom Sadu. Sada smo im se revanširali, pobedili ih s 2:0 i ušli u dobar niz rezultata, otvorivši dobro novo prvenstvo. Do bodova smo došli dobrom taktičkom postavkom, nismo se zaletali, ni previše izlazili, jer je takva bila odluka trenera Lalatovića. To nam je na kraju donelo rezultat i razlog za zadovoljstvo.

Na stadionu “Karađorđe” ova sezona biće otvorena tek u trećem kolu, pošto su crveno-beli domaćini Mačvi, zbog radova na svom travnjaku, bili u Bačkoj Palanci.


Klupa mi nije prijala

Iako je tokom zimskih priprema u Beleku pružao veoma dobre partije, Aranđel Stojković je brzo izgubio mesto u timu tokom prolećne polusezone. Na poziciji desnog beka šansu su dobijali Milan Lazarević i Daniel Graovac, dok se mladi Beograđanin preselio na klupu za rezervne igrače.

- Nikako mi nije prijalo to što sam proletos više vremena provodio na klupi nego na terenu - iskren je Stojković. - Bez obziram na sve, trudio sam se da još bolje radim na treninzima i da se na taj način borim za minute. Konačni sud o tome ko će igrati, na kraju je uvek na treneru, a na igračima je da pokušaju radom i disciplinom da ih uvere da su oni pravo rešenje.


- Rad nam nikada nije odgovarao kao rival, posebno kada smo igrali u Novom Sadu. Valjda njegovim igračima odgovara ambijent i vole da igraju kod nas, ali sada je došlo vreme da počnemo da pišemo neku novu priču. Igramo prvi put u sezoni pred našom publikom, na novoj travi i rešeni smo da pružimo maksimum kako bismo i treći put zaredom uzdignutih ruku napustili borilište. Naravno, obratićemo pažnju na pojedince iz sastava “građevinara”, ali to ni za dlaku neće promeniti cilj koji imamo.

Stojković je optimista pred susret s Beograđanima i iskoristio je priliku da i ovim putem pozove gledaoce da dođu na stadion i pruže podršku ekipi Vojvodine.

- Imamo razloga za optimizam, a oni će biti još ubedljiviji ukoliko veći broj navijača ispuni tribine “Karađorđa”. Utakmica se igra u odličnom terminu, počinje u 20 časova, dakle pod reflektorima, i izvesno je da neće biti vrućine, odnosno da će uslovi za igru biti baš onakvi kakvi fudbalerima najviše odgovaraju. Uz to, besplatan je ulaz i sve to stvoriće optimalne uslove za gledaoce, a mi ćemo se potruditi da to zaokružimo i pobedimo tim Rada - dodao je Aranđel Stojković.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Ćurčić: Idemo u Lučane da se nadigravamo

Ćurčić: Idemo u Lučane da se nadigravamo

02.08.2019. 11:43 11:46
Linglong Superliga: Spartak ŽK u nedelju dočekuje zahuktali TSC

Linglong Superliga: Spartak ŽK u nedelju dočekuje zahuktali TSC

02.08.2019. 10:02 10:08
Linglong superliga: Proleter do boda protiv Voždovca

Linglong superliga: Proleter do boda protiv Voždovca

29.07.2019. 08:32 08:44