Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SRBIJA ODOLELA I REMIZIRALA SA EVROPSKIM PRVACIMA, ŠPANCIMA u utakmici prvog kola A divizije Lige nacija

05.09.2024. 22:57 23:03
Piše:
Izvor: FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg

Podmlađena fudbalska reprezentacije posle velike borbe uspela je da osvoji bod protiv evropskih prvaka Španaca.

U prvom delu „orlovi“ su bili gotovo ravnopravan protivnik najboljem timu Starog kontinenta, ali u nastavku našim fudbalerima je ponestalo snage i „furija“ je dominirala, imala znato više loptu u svojim nogama. Povukli su se „orlovi“ na svoju polovinu i brani su se srčano, hrabro i na kraju osvojili važan bod. Jeste, Španci su bili bolji tim, imali više prilika, ali nisu uspeli da savladaju sjajnog golmana Predraga Rajkovića, ali smo mi imali najbolju šansu. U 34. minutu Luka Jović je izbio sam ispred Raje, ali na našu nesreću promašio je zicer.

Ušli su u meč naši fudbaleri hrabro, od prvog minuta borili su se srčano, istina u prvom delu susreta Španci su imali više loptu u svojim nogama, ali su “orlovi” bili konkretniji, brži i odlučniji. Već posle desetak minuta igre „orlovi“ su posle kontre imali prvu priliku, ali su žurili i Ilić je sa 18 metara tukao veoma loše.

Evropski prvaci Španci pokušavali su da kroz pas igru stignu do gola Rajkovića, ali naša odbrana delovala je dosta sigurnu, a prvi pravi udarac uputio je Perez sa nekih 16 metara, ali je naš golman Rajković bio na mestu i sigurnom intervencijom sprečio pogodak.


Zvižduci za selektora Stojkovića uoči utakmice fudbalera Srbije i Španije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković zvižducima je dočekan od navijača uoči utakmice protiv Španije na startu Lige nacija.

Na tribinama stadiona "Rajko Mitić" je nešto više od 20.000 navijača.

Zvižduci su stigli sa zapadne i istočne tribine, sever je skoro prazan, a na jugu su deca iz Škola fudbala.


Najbolju priliku u prvo  delu imao je Luka Jović, primio je loptu negde na penaltiku, neometan, pogledao gde nalazi Raja, sačekao da golman „padne“ i onda uputio udarac u suprotni ugao, ali je pomašio gol. Takvi promašaji se Joviću ne događaju često.

Pojačali su ritam u nastavku meča Španci, sabili su našu reprezentaciju na svoju polovinu, međutim i na početku nastavka branili smo se dobro, nije bilo pukotina u redovima odbranbenog zida „orlova“. Sve do 71. minuta „furija“ nije imala priliku, a onda posle slobodnog udarca Grimalda i odbijene lopte Jamal je tukao dva puta, ali je na kraju lopta prohujala pored desne stative. A samo nekoliko‚minuta kasnije Jamal je imao novu priliku, šutirao je iskosa sa petnaestak metara, ali se Rajković izvio i odbranio udarac.

Ipak izdržali smo sve pritiske i na kraju osvojili veliki bod.

Srbija – Španija 0:0

BEOGRAD: Stadion “Rajko Mitić”, gledalaca 25.000, sudija: Serdar Gezubujuk (Holandija).Žuti kartoni: Eraković, Birmančević, Belić (Srbija), Karvahal, Perez, Jamal, Le Norman, Olmo i trener De la Fuente (Španija)

SRBIJA: Rajković 8 – Nedeljković 7, Eraković 6,5 (Simić 6,5), Milenković 7, Pavlović 7-  Lukić 6,5, I. Ilić 6,5 (S. Mitrović), Živković 7(Belić) – Samardžić 7(Grujić), Birmančević 7,5– Jović 6,5 (Ratkov).

ŠPANIJA: Raja 7- Karvahal 7, Le Norman 6,5, Laport 6,5, Kukurelja 6,6 (Grimaldo) – Ruiz 7 (Pedri), Zubimendi 6,5, Olmo 7 (Hoselu) – Jamal 7, Vilijams 7 (Feran Tores), Perez 6 (Orijazabal).

G. Kovač

Grupa 4

Srbija – Španija 0:0

Danska – Švajcarska 4:0

 

Standings provided by Sofascore

Grupa 1

Portugalija – Hrvatska 2:1

Škotska – Poljska 2:3   

 

Standings provided by Sofascore

C liga

Azerbajdžan – Švedska 1:3

Estonija – Slovačka 0:1

 

Autor:
Pošaljite komentar
(UŽIVO) LIGA NACIJA: Srbija i Španija odigrale bez golova u Beogradu

(UŽIVO) LIGA NACIJA: Srbija i Španija odigrale bez golova u Beogradu

05.09.2024. 20:25 22:40
VEČERAS U PRVOM KOLU LIGA NACIJE U BEOGRADU SE SASTAJU SRBIJA I EVROPSKI PRVAK ŠPANIJA: Novi orlovi na novom početku

VEČERAS U PRVOM KOLU LIGA NACIJE U BEOGRADU SE SASTAJU SRBIJA I EVROPSKI PRVAK ŠPANIJA: Novi orlovi na novom početku

05.09.2024. 15:47 15:52