overcast clouds
18°C
13.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0333
usd
106.997
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ВИДЕО) СЕЛЕКТОР СРБИЈЕ ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОСЛЕ ШВАЈЦАРСКЕ: "Створили смо један колективни дух"

13.10.2024. 16:27 18:42
Пише:
piksi
Фото: ФСС

Дан после важне победе против великог ривала какав је дефинитивно Швајцарска, селектор Драган Стојковић сумирао је утиске.

Селекторе, најавили сте дан пре утакмице „кец у Нишу“, играло се у Лесковцу, али домаћин је победио. Јако важна победа и за нацију и за репрезентацију.

– Управо тако. Најлепши осећај је кад се победи и када су сви задовољни оним што су видели. Не само због победе, него и залагања и тимског духа који је Србија синић показала. Дакле, један леп боравак у Нишу, али и леп боравак у Лесковцу – рекао је селектор Стојковић.

Приступ утакмици био је као против Шпаније, онако како треба и у наставку Лиге нација и касније у квалификацијама за Првенство света.

– Деловали смо онако како смо и хтели, да будемо борбени, концентрисани, пожртвовани пре свега. Да покажемо тај тимски дух, јер ми то можемо дефинитивно. Тако да све што смо тражили и замисили, успели смо да спроведемо против једне јаке екипе каква је Швајцарска. Они су одлична селекција са одличним играчима. Када сте максимално припремљени, пре свега на том психолошком плану, да покажете респект према тим неким тактичким стварима, плус тај вољни моменат, једна велика жеља, јер је утакмица пред нашом публиком у нашој земљи, онда вас резултат за све награди на крају. Мислим да смо потпуно заслужено победили што је јако битна ставка. Створили смо још неколико прилика поред два постигнута гола, апострофирао бих посебно овај други Митровићев који је једно ремек дело.

Позади смо опет били сигурни, нисмо примили гол, Митровић је решио проблем реализације. И играчи који су ушли са клупе, свако је дао свој допринос. Јовић је у првом контакту са лоптом створио себи шансу.

piksi
Фото: ФСС

– Да, баш тако. Ја стално потенцирам и говорим играчима да није само важно ко почиње утакмицу, него да схвате да је и важност играча који су на клупи велика. Не знам процентуално у свету, али играчи који уђу на терен са клупе и праве разлику, доносе и резултатску предност. Мислим да смо створили један колективни дух, да се разумемо и да оно што желимо то негде и остварујемо. Приступ ме пуно радује, играчи улазе са великом мотивацијом са клупе што је јако, јако битна ставка. Морам да кажем и да ми је жао због Лукића и повреде, није добро што се десило, али то је саставни део фудбала. Има доста ствари на којима ћемо још радити, поправљати, гледати да будемо бољи, да исправљамо грешке, а оно што је добро да потврђујемо.

Добили сте велики број порука из Француске, Италије, колико вам то импонује?

– Људи су гледали утакмицу, претпостављам да су можда били изненађени што смо победили Швајцарску, јер су они на Европском првенству деловали заиста моћно. Избацили су једну Италију. Да, пуно порука сам добио из тих земаља, од пријатеља и других људи, говорили су како су импресионирани.

Репрезентација Србије отпутовала је из Ниша за Кордобу на меч против Шпаније

Репрезентација Србије отпутовала је данас авионом из Ниша за Кордобу на предстојећи меч против Шпаније, саопштио је Фудбалски савез Србије.

"Репрезентација Србије отпутовала је из Ниша за Кордобу, где је у уторак од 20 сати и 45 минута очекује дуел против Шпаније у "А" дивизији Лиге нација", стоји у објави ФСС уз фотографију Страхиње Павловића, Косте Недељковића и Николе Миленковића испред авиона. 

Србија и Шпанија су одиграле без голова прошлог месеца у мечу првог кола групе А4.

У ложи стадиона били су и бивши репрезентативци, али и председник Републике Србије.

– Лепа ствар, било је много важних људи на стадиону. Поменули сте бивше играче, репрезентативце, па њима је ту место. Хвала им наравно што су дошли, што су подржали репрезентацију, надам се да ће тако и убудуће бити, јер ми смо на крају крајева једна велика породица. Ако себе не поштујемо и ако себе не подржавамо, од кога онда да очекујемо да нас подржи. Једна лепа слика у сваком случају и мени је много драго да су наши бивши репрезентативци, велика имена били да подрже репрезентацију.

У Нишу сте рођени и одрасли, у Лесковцу служили један део војне обавезе, сваки долазак у ове крајеве евоцира лепе успомене. У хотел су дошли  ваш први тренер у Радничком, затим играч који вам је асистирао код првог гола у сениорској каријери…

– Да, враћамо успомене, ово је мој град, драго ми је да их све видим. Мој први тренер Миодраг Стефановић, давно је била 1979. година, тада сам имао 14, био сам дете жељно игре и фудбала… Дивне успомене. После толико времена седимо и причамо, много ми је драго. Видео сам и много бивших саиграча из Радничког, Алексића који је срушио Наполи, Драгана Радосављевића који је дао гол Фејенорду, два гола Звезди… Милоша Дризића са којим са делио свлачионицу и у Радничком и у Црвеној звезди… Фудбал је много лепа ствар, људи треба да негују та пријатељства, познанства, периоде живота који су иза вас и које не би смели да заборавимо. То је живот – рекао је Драган Стојковић, селектор Србије.

 

Извор:
Дневник
Аутор:
Пошаљите коментар
ГЛАВОБОЉА ЗА ПИКСИЈА, ОСЛАБЉЕНИ ПРОТИВ „ФУРИЈЕ“ Ево без којег важног играча "Орлови" иду на Шпанију
s

ГЛАВОБОЉА ЗА ПИКСИЈА, ОСЛАБЉЕНИ ПРОТИВ „ФУРИЈЕ“ Ево без којег важног играча "Орлови" иду на Шпанију

13.10.2024. 10:53 11:01
ПИКСИ ПОМЕНУО ЧЕТВОРИЦУ ИГРАЧА: Заслужили смо победу, Лукић повредио лигамент десног рамена
piksi

ПИКСИ ПОМЕНУО ЧЕТВОРИЦУ ИГРАЧА: Заслужили смо победу, Лукић повредио лигамент десног рамена

12.10.2024. 23:20 23:22
(ВИДЕО) ОРЛОВИ НАЈЗАД ПРЕЛЕТЕЛИ АЛПЕ: Тријумф Србије у Лиги нација против Швајцарске
srbija

(ВИДЕО) ОРЛОВИ НАЈЗАД ПРЕЛЕТЕЛИ АЛПЕ: Тријумф Србије у Лиги нација против Швајцарске

12.10.2024. 22:56 23:18