clear sky
13°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СЕЛЕКТОР ЕНГЛЕСКЕ ГЕРЕТ САУТГЕЈТ ПРЕД СРБИЈУ: "То што сам чуо ме је шокирало"

15.06.2024. 21:07 21:18
Пише:
Извор: Tanjug (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Селектор фудбалске репрезентације Енглеске Герет Саутгејт изнео је своја очекивања од утакмице са Србијом у првом колу Европског првенства.

Србија и Енглеска ће се састату у недељу од 21 у Гелзенкирхену на "АуфШалке" арени.

Саутгејт је на конференцији за медије пре утакмице истакао да га Србија не би изненадила уколико би напала и да зна да се неће бранити.

"Не би ме изненадило када би Србија нападала. Могу брзо да играју, да преносе лопту, али и то могу да раде са пуно стрпљења. Али, ни не очекујем да ће се бранити. Њихов селектор не воли тако да игра", рекао је Саутгејт.

А да ли очекује Србију са једним или два нападача?

"Тешко је бити сто одсто сигуран. Драган има различите опције, знамо да могу да играју у више система и да нападачи могу да проузрокују проблеме. Знамо да имају квалитете и морамо да се суочимо са њима, али свака екипа има своје слабости и наша улога ће бити да то искористимо", поручио је селектор Енглеске.

Добио је и питање везано за трагичну смрт 26-годишњег голмана Милвола, Матија Шаркић.

"Знамо да неки од наших играча су играли са њим. Вести коју сам чуо била је шокантна. Има играча који су имали исто година и који су играли једни против других. Био је веома популаран, изванредан карактер и ово је стварно тужан дан", рекао је Саутгејт.

Иако је пре шест месеци најавио да ће звати свог бившег саиграча Сава Милошевића за помоћ, селектор "три лава" Герет Саутгејт то ипак није учинио.

"Да, нисам се чуо са Савом, јако смо добри пријатељи. Али не желим да га доведем у ситуацију да изда своју земљу и сигурно га не бих довео у ту незгодну ситуацију".

О Белингему:

"Из моје перспективе, он је млад играч и један од најбитнијих играча у репрезентацији. Не желимо очекивати да он понесе тај терет одговорности. Има могућност да га понесе на великим утакмицама, успео је да се носи са пуно тога у досадашњој каријери. Игра у сјајном клубу, у великим такмичењима и знамо да се он одлично носи са тим. Али, ми смо колектив и на свима је да одраде свој део посла".

Поручио је да су му сви играчи на располагању.

"Сви су доступни, само ћемо донети одлуку да ли ће Лук Шо кренути са клупе или не".

Меч између Србије и Енглеске оцењен је као високоризичан.

"Очекујем да ће сви уживати у фудбалу. Имао сам среће што сам учествовао у пуно такмичења и то су огромна славља. Места где се људи сусрећу са другима из различитих крајева света. И надам се да ће цела Европа доћи овде, да ће славити, уживати и подржавати своје репрезентације. Али, у исто време ће желети да упознају друге људе".

О Тадићу и Митровићу:

"Тадића јако добро знам, пратио сам га дуго. Митровић добро ради свој посао, изванредан је стрелац, али они нису једини играчи у екипи Србије. Морамо да се сусретнемо са многим ситуацијама у тиму Србије", закључио је Саутгејт.

(Б92)

Аутор:
Пошаљите коментар
СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА ЕНГЛЕЗИМА: Спремни смо, време је да направимо искорак

СЕЛЕКТОР ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПРЕД ДУЕЛ СА ЕНГЛЕЗИМА: Спремни смо, време је да направимо искорак

15.06.2024. 18:40 19:38
ХАРИ КЕЈН ХВАЛИ СРБИЈУ АЛИ... Желимо да испишемо историју, дошли смо у Немачку да освојимо ЕУРО

ХАРИ КЕЈН ХВАЛИ СРБИЈУ АЛИ... Желимо да испишемо историју, дошли смо у Немачку да освојимо ЕУРО

13.06.2024. 12:37 12:49
СТРАХИЊА ПАВЛОВИЋ ОБЈАСНИО КАКО ЋЕ ЧУВАТИ КЕЈНА: Меч против Енглеске најтежи на ЕП, покушаћемо да направимо добар резултат (ВИДЕО)

СТРАХИЊА ПАВЛОВИЋ ОБЈАСНИО КАКО ЋЕ ЧУВАТИ КЕЈНА: Меч против Енглеске најтежи на ЕП, покушаћемо да направимо добар резултат (ВИДЕО)

13.06.2024. 14:53 14:58