СЕЛЕКТОР ДАНСКЕ КАСПЕР ХЈУЛМАНД ПОСЛЕ ЕЛИМИНАЦИЈЕ СА ЕУРА ОД НЕМАЧКЕ: Смешне и сулуде судијске одлуке

Селектор Данске Каспер Хјулманд говорио је после елиминације његовог тима са ЕУРО 2024. Скандинавска селекција је, у осмини финала, изгубила од Немачке (0:2), головима које су за "панцере" постигли Хаверц (из пенала) у 53. и Мусијала у 69. минуту.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Andreea Alexandru)

Сусрет у Дортмунду, поред пљускова и грмљавине, обележио је и поништен гол данске репрезентације.

- Последњих година показали смо да смо близу великих екипа, али само једна ствар нам недостаје: морамо стварати и искористити више шанси. Наша је амбиција да стојимо уз велике репрезентације. сарађујемо с тимовима како бисмо створили боље играче и понекад долазимо до полуфинала, понекад не. Желимо да будемо попут Хрватске, која је имала неколико сјајних година - рекао је Хјулманд.

О сусрету с Немцима, дански селектор је додао:

- Била је то неизвесна утакмица, која је одлучена с две судијске пресуде. Имам слику ВАР-а у првој ситуацији, када нам је гол поништен. Ту је пресудио, наводно, само сантиметар... Не можете да донесете такву одлуку, јер не знате када је тачно лопта послата. Речено нам је да дефанзивци не треба да трче с рукама на леђима. Андерсен је имао нормалан положај руке када се трчи. Погођен је с метра удаљености и то је пресуђено као пенал. Никада не причам о судијама, али ово је директно одлучило победника. Биле су то две смешне и сулуде одлуке - рекао је селектор Данске.

EUR/RSD 117.0324
Најновије вести